Leiderschap: visie en vertrouwen

Leiderschap: visie en vertrouwen

– geschreven door Wendy Witteveen – 

Ik heb het geluk dat ik in mijn werk veel word gevraagd om te sparren met de leiders van nu. Deze leiders hebben vaak een sterk ontwikkelde visie op actuele thema’s. Zij hebben een scherpe blik op de toekomst die verder reikt dan een jaarplan of korte termijn strategie.

LEIDERSCHAPSVRAAG

Zij stellen zichzelf regelmatig de vraag: waartoe ben ik hier op aarde en wat voeg ik toe aan alles wat er al is? Het gaat bij hen vaak over vergezichten en stippen op de horizon. In mijn ogen raakt dit de kern van het zijn van een succesvol leider. Visie en Vertrouwen gaan hierin hand in hand.

Het zijn deze leiders met wie het in ons vak prettig samenwerken is. Zij zijn in staat om mij met overtuiging te vertellen waar ze naar toe gaan. Met hun bedrijf, medewerkers, klanten en leveranciers.

Leiderschap wordt pas echt productief als je een aantal managementvaardigheden bezit om je klanten, mensen en leveranciers voorwaarts, in de richting van de visionaire stip op de horizon te bewegen. Deze vaardigheid kan ontwikkelen. Opleidingen, coaching en boeken kunnen je daarbij helpen of inspireren.

TWEE BOEKEN WIL IK JE GRAAG MEEGEVEN:

‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. Geschreven in de jaren ’30, maar verbluffend actueel tot op de dag van vandaag. De ander is mede geschreven door een goede kennis van mij. Het boek heet ‘Waarom zou ik je moeten vertrouwen’, door Joost Manassen, Maikel Batelaan en Derk Egeler.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & SUCCES

Think and Grow Rich is de klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes.
De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.
Meer weten? Bekijk de boekrecensie.

WAAROM ZOU IK JE MOETEN VERTROUWEN?

Zonder vertrouwen blijven problemen vaak onopgelost. Vertrouwen leidt tot een betere samenleving, een succesvollere organisatie en gelukkigere werknemers. ‘Een goed leiderschapsteam vereist onderling vertrouwen als basis voor een gezonde cultuur in het bedrijf.

Aan de hand van persoonlijke ervaringen in het hart van een groot aantal vooraanstaande organisaties laten de auteurs van het boek “Waarom zou ik je moeten vertrouwen” zien wat vertrouwen in een zakelijke context werkelijk waard is. Wat kan vertrouwen toevoegen aan innovatieve teams? Hoe kun je een gesprek met een ander voeren om vertrouwen te bouwen? Hoe komt talent tot bloei?

Geïnteresseerd, kijk dan even naar deze korte inleiding.

PERSOONLIJKE NOOT

Beide boeken heb ik met veel plezier gelezen en hebben mij als mens verder gebracht. Niet alleen zakelijk, maar zeker ook privé heb ik er veel baat bij. Ik merk dat dit type “content” mij helpt om met mensen het gesprek aan te gaan. Het valt mij daarbij op dat veel leiders die ik spreek uit een zelfde vaatje tappen. Gesprekken met hen leveren bijna altijd een zeer hoog resultaat op.

Wendy Witteveen

Founder | Executive search specialist in IT (Hard-, Software) & Consumer Products

+31 6 460 340 12
wendy.witteveen@lyncwise.nl
Linked-In

“Wij geloven in het bij elkaar brengen van ambities op directie- en managementniveau!”

Onze diensten

Wat vinden onze klanten?

Onze klanten