Het leven van een stagiair bij Lyncwise (uit de Folia) - Lyncwise.nl
1514
post-template-default,single,single-post,postid-1514,single-format-standard,bridge-core-2.7.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.3,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
[layerslider id="1"]

Het leven van een stagiair bij Lyncwise (uit de Folia)

Na een succesvolle stage van 4 maanden gaat Jan Willem nu afstuderen en opzoek naar een “echte” baan. In het blad Folia (het Universiteitsblad van de UvA) heeft hij een interview gegeven over zijn ervaringen bij ons.

 

 

 

‘Ik liep stage bij Lyncwise, een wervings- en selectiebureau voor het hogere segment in de arbeidsmarkt. Lyncwise wil ‘de juiste organisatie met de juiste personen verbinden’ en zodoende heb ik de afgelopen tijd werknemersprofielen geschreven, job-vacatures gemaakt en heel veel op LinkedIn gehunt. Minpuntje was dat ik hiervoor elke dag met de trein naar Hilversum moest, want ik ga het liefst met het fietsje naar mijn werk ’s ochtends.

Weet je wat het is met zo’n stage? Het is een heel mooie eerste beeld dat je krijgt van het werkende leven. Elke dag op kantoor, van negen tot zes, hands-on.  Oké grapje, dat woord gebruik ik niet echt. Maar je krijgt wel de verantwoordelijkheid die bij een echte volwassenebaan hoort, je kan niet effe gaan kutten. Als je nog studeert dan kun je op dinsdagavond zeggen, “laten we nog even naar De Gieter gaan”. Die vrijheid heb je. Nu gaat het wekkertje elke dag om zeven uur. Goed, kwart over zeven. Oké, half acht. Maar je hebt wel de verantwoordelijkheid dat je er bent en dat je elke dag fit bent. Bij studeren, tja, ik ben wel eens in slaap gevallen in de collegezaal. Dat is toch anders.