vervuld Den Haag-Ypenburg Gepubliceerd op: 17-05-2022
vervuld

Den Haag-Ypenburg
Gepubliceerd op: 17-05-2022

In het kort

Academische werk- en denkniveau, bij voorkeur technisch/bedrijfskundig
Ruime ervaring in vergelijkbare eindverantwoordelijke commerciële rol. Bij voorkeur aangevuld met project-, proces-, algemeen management in een internationaal opererend en technologisch gedreven bedrijf
Positie vervuld

CCO

POSITIE

De CCO is lid van de groepsdirectie en eindverantwoordelijk voor commercie (sales, accountmanagement & marketing) binnen de groep. Hij of zij is het commerciële gezicht van Hittech naar buiten toe en heeft een cruciale rol in het realiseren van de lange termijn groeidoelstelling van het bedrijf.  De CCO is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken en implementeren van een duidelijke sales, account management en marketing strategie. Creëert inzicht en overzicht wat er bij welke (potentiële) klanten gebeurt. 

Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de commercieel verantwoordelijken binnen de verschillende bedrijven. Brengt structuur en maakt duidelijke keuzes. Vertaalt dit in een roadmap die geldt als leidraad voor de gehele commerciële organisatie (zowel op holding niveau als de bedrijven hieronder). Ontwikkelen van bestaande relaties en stimuleren van nieuwe business kansen. Brengt sales en accountmanagement op een nog hoger niveau.

PERSOONLIJK PROFIEL

Hittech Group zoekt een kandidaat met bewezen commercieel leiderschap en een netwerk binnen technisch complexe hightech bedrijven. Hét nieuwe commerciële gezicht van Hittech. Een charismatisch leider die in staat is het commercieel beleid vorm te geven met ervaring in (strategische) projecten. Goed in het commerciële spel en komt overal aan tafel. Is klankbord op commercieel gebied voor de bedrijfsdirecteuren.

Iemand die de verbinding legt naar de mensen, de Hittech bedrijven,  de klanten en de landen. Hij of zij structureert sales (account- en jaarplannen; salesfunnel), geeft richting en laat de business groeien. Ondernemend, proactief en initiatiefrijk. Met de nodige flair en de intrinsieke motivatie om er een succes van te maken. Die energie krijgt van complexiteit, (internationale) dynamiek, veranderingen, verbeteringen. Combinatie van commerciële drive, strategisch inzicht en operationele impact. Niet een te groot ego. Wars van corporate gedrag. Snapt dat het succes van de bedrijven binnen de groep belangrijker is dan persoonlijk succes.

Functie-eisen en competenties

Opleiding en ervaring

 • Academische werk- en denkniveau, bij voorkeur technisch/bedrijfskundig
 • Ruime ervaring in vergelijkbare eindverantwoordelijke commerciële rol. Bij voorkeur aangevuld met project-, proces-, algemeen management in een internationaal opererend en technologisch gedreven bedrijf
 • Bekend met High Tech industrie
 • Beheersing van Nederlands, Engels en Duits

Competenties

 • Combinatie van commerciële drive, strategisch inzicht en operationele impact
 • Bruggenbouwer en netwerker die samenwerking stimuleert. Legt verbinding en creëert draagvlak
 • Inspirerend leider die in staat is om mensen te inspireren en te ontwikkelen
 • Sterke communicatieve en beïnvloeding skills
 • Ondernemend, proactief en initiatiefrijk. Kansen signaleren en er naar handelen
 • Besluitvaardig en daadkrachtig. Realisatie en overtuigingskracht
 • Creatief en oplossingsgericht
 • Hoog energie niveau. Gedreven persoonlijkheid die zich gemakkelijk in een directe en no-nonsense cultuur kan bewegen
 • Veranderingsgezind en flexibel
 • Resultaatgericht met monitoring van voortgang

Locatie

De CCO werkt hybride op het hoofdkantoor in Den Haag-Ypenburg, bij één van de Hittech bedrijven of vanuit huis.

ORGANISATIE

Hittech Group B.V.

Hittech Group is een 1st tier system supplier die als partner van haar klanten functioneert. Hittech heeft daarin vier hoofdmarkten gedefinieerd: Medical, Semicon, Measurement & Analysis en Packaging. Met 9 bedrijven, gevestigd in Europa en Azië, circa 680 gedreven vakspecialisten, is Hittech Group gegroeid tot een hightechbedrijf dat over sterke ontwikkelkracht, grote technologie- en materiaalkennis en uitstekend projectmanagement beschikt. De kracht van Hittech Group ligt in het continue willen verbeteren. 

Hittech Group is in staat om (delen van) de supply chain van haar klanten over te nemen, desgewenst te verbeteren en om lifecycle management uit te voeren. Hiertoe worden in overleg met de klant roadmaps opgesteld. Waar mogelijk wordt hierbij Value Engineering ingezet. Streven is om naast synergie een optimale balans te vinden tussen flexibiliteit, pro activiteit en productiviteit. Hittech Group ontwikkelt en levert materialen, onderdelen, en (sub-)modules, zowel als  afzonderlijke delen als één strategisch systeem.

Organisatie structuur

De groepsdirectie van Hittech Group bestaat uit de CEO, de CFO, de COO en de CCO. Tot de Hittech Group behoren 9 bedrijven welke door de compacte centrale holding (directie en group control) worden aangestuurd. De onderliggende bedrijven zijn zelfstandig maar niet onafhankelijk, vormen waar mogelijk één geheel naar de klanten en versterken elkaar via hun competenties. Het geheel is in feite een netwerkorganisatie van bedrijven die elk op hun beurt worden aangestuurd door competente managers die onderling nauw samenwerken. 

Binnen Hittech worden betrokkenheid, ondernemerschap en flexibiliteit continue gestimuleerd. Om de goede samenwerking en het ondernemerschap binnen de onderneming te borgen vervullen de leden van de groepsdirectie veelal dubbelfuncties. Zo zal de CCO naast de commerciële eindverantwoordelijkheid ook bredere verantwoordelijkheden op zich nemen binnen de Group. Dat kan een gedelegeerde verantwoordelijkheid zijn voor één of meer van de bedrijven, het trekken van een strategisch project of bijvoorbeeld een directiefunctie bij één van de bedrijven op interim basis.

Sales & accountmanagement

Hittech heeft een sterke focus op accountmanagement. Door op het hoogste niveau door te vragen wat de klantwensen zijn, ontstaan zeer nauwe samenwerkingsvormen. Op elke gewenst niveau worden de technische competenties en de hoge kwaliteit van Hittech bij de klant ingebed, waarbij het streven is om te komen tot het engineeren en produceren van samengestelde delen, modules en (delen van) machines. De twee grootste klanten van Hittech hebben binnen de groepsdirectie elk hun eigen ‘accountmanager’. 

Strategie
De Hittech Group groeit op een solide fundament (structuur, eigendom, financiering) zowel autonoom als door acquisities. Het bedrijf kent een 10-tal groepsklanten, waaronder enkele grote. Daarnaast hebben individuele bedrijven ‘eigen’ kleinere klanten.

De dynamiek in de markt van toeleveranciers van de grotere technische multinationals vraagt steeds vaker om schaal, dit om mee te kunnen met de gevraagde groei en om competenties op het juiste niveau te kunnen blijven ontwikkelen. Bij de Hittech Group is daarom het streven om te groeien om op die manier inhoudelijk relevant en tevens groot genoeg te blijven voor de belangrijkste klanten.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
LinkedIn

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten