Commercieel Manager

vervuld Lochem Gepubliceerd op: 26-04-2022 Tenminste 10 jaar werkervaring
vervuld

Lochem
Gepubliceerd op: 26-04-2022
Tenminste 10 jaar werkervaring

In het kort

Academisch/hbo werk- denkniveau
Tenminste 10 jaar ervaring in een internationale sales managementfunctie (in de kapitaalgoederen/maakindustrie is een pre) met aantoonbare ervaring met professionaliseren van salesteams
Ervaring met opzetten en analyseren van sales activity management systematiek en tools
Een goede beloning. Een auto, mobiel en laptop behoren tot de secundaire voorwaarden.
Positie vervuld

Commercieel Manager

POSITIE

De Commercieel manager is lid van het MT en eindverantwoordelijk voor direct sales, indirect sales (export) & customer support. Hij /zij is het commerciële gezicht van SafanDarley naar buiten toe heeft een cruciale rol in het realiseren van de lange termijn groeidoelstelling van het bedrijf.

De Commercieel manager is medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken en implementeren van een duidelijke sales strategie. Hij/zij creëert inzicht en overzicht van wat er bij welke (potentiële) klanten gebeurt. De Manager Commercie is in staat een klantsegmentatie te doen en dat in een systeem om te zetten. Hij/zij ziet sales daarom ook als een proces en kan dit vertalen naar de operatie. Structureert sales (account- en jaarplannen; salesfunnel). Vertaalt dit in een sales roadmap en een procesmatige aanpak. Brengt overzicht en structuur in het CRM-systeem. Hij/zij weet door een juist gebruik van de tools aan welke knoppen te draaien en welke KPI’s te gebruiken. 

Hij/zij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van bestaande relaties en stimuleren van nieuwe zakelijke kansen. Brengt sales en accountmanagement op een nog hoger niveau. Door structuur te brengen in, en beter gebruik te maken van, bestaande tools. Meer data, meer inzicht, meer meetbaar. 

De Commercieel manager staat continue in verbinding en werkt nauw samen met de overige MT-leden, voor de beste overall resultaten. Hij/zij zoekt intern continue de verbinding met de afdelingen operations en R&D. Hiermee realiseert hij/zij de condities voor de commerciële continuïteit en groei van de onderneming. 

Aansturing van  (10-15 fte): 

 • Direct Sales (4fte)
 • Indirect Sales / Export (3 fte)  
 • Customer support (6 fte incl. manager customer support)

Hij/zij rapporteert aan de Managing Director en maakt deel uit van het Managementteam. 

Resultaatgebieden

Relatiebeheer & Management Monitoring (invulling) geven aan in- en externe sales en marketingplannen. Onderhoudt feeling en contact met de grote key accounts en relaties. Is op de hoogte van belangrijkste trends en ontwikkelingen in de markt en houdt deze bij. 

Rapportage en verantwoordelijkheid Ontwikkelt en analyseert sales activity managementinformatie, stuurt bij, verzorgt periodiek en ad hoc rapportages over de verkoopplannen. Prognoses, marktontwikkelingen targets. Toont hierbij nadrukkelijk een hands-on mentaliteit.

Management Geeft leiding aan de afdeling, coacht en zorgt voor verdere professionalisering van de afdeling in lijn met de strategische doelen. Motiveert en inspireert medewerkers en draagt bij aan de ontwikkelingen van de medewerkers in een veranderende omgeving.

Realisatie verkoopdoelstellingen Ontwikkelt en bepaalt mede de verkoopstrategie. Bepaalt hiermee mede de verkoopcondities (marges en korting structuur). Voert zelf mede verkoopgesprekken. Actief analyseren van resultaten en stuurt bij. Monitort en stuurt acties bij afwijkingen in het plan. Contacten Is een actieve netwerker binnen en buiten de organisatie. Zorgt intern voor afstemming en verbinding met afdelingen en draagt zorg voor goede relatie en afstemming binnen-en buitendienst. Legt verbinding met R&D- productie- sales en service. Onderhoudt relaties met klanten en accounts.

PERSOONLIJK PROFIEL

 • Academisch/hbo werk- denkniveau  
 • Tenminste 10 jaar ervaring in een internationale sales managementfunctie (in de kapitaalgoederen/maakindustrie is een pre) met aantoonbare ervaring met professionaliseren van salesteams 
 • Ervaring met opzetten en analyseren van sales activity management systematiek en tools
 • Heeft de wil en de ambitie om resultaten te willen halen
 • Heeft ervaring in het aansturen van commerciële teams binnen een veranderende omgeving, 
 • Is in staat de strategische koers te vertalen in plannen en aansturing/coaching van medewerkers 
 • Affiniteit met techniek (wtb, electro & (besturings-) software)
 • Excellente communicatieve vaardigheden met gevoel voor verhoudingen en belangen van eenieder 
 • Procesmatige aanpak van sales, vertalen naar operatie, nadrukkelijk een hands on mentaliteit
 • Neemt verantwoordelijkheid, toont daadkracht  
 • Toont ondernemerschap en lef
 • Uitstekende commerciële vaardigheden, ziet kansen
 • Ambitieus zonder de realiteit te verliezen 
 • Representatief in voorkomen en communicatie en een netwerker pur sang
 • Vloeiend in Engels, Duits is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de dynamiek binnen het bedrijf. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil maken in de groei van SafanDarley. Daarnaast is er de goede beloning. Een auto, mobiel en laptop behoren tot de secundaire voorwaarden.

Locatie

 • Hoofdkantoor te Lochem
 • Reizen 20%

ORGANISATIE

SafanDarley is dé mondiale specialist in de ontwikkeling en bouw van kantbanken en scharen voor zowel het dunne als het dikke plaatsegment. SafanDarley is een toonaangevende Nederlandse onderneming met alle disciplines in eigen huis, van R&D en engineering tot fabricage en assemblage, van marketing & sales tot technologie- en opleidingscentrum, van helpdesk tot servicedienst. SafanDarley heeft 2 productievestigingen, de hoofdvestiging in Lochem en een vestiging in Eijsden. In het buitenland zijn er vestigingen in de USA, UK, Duitsland en Zweden. De onderneming telt in totaal meer dan 200 medewerkers.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Onze klanten