Commercieel Manager Retail

open Gepubliceerd op: 23-06-2022
open


Gepubliceerd op: 23-06-2022

In het kort

Hbo/wo werk- en denkniveau
Minimaal 8 jaar commerciële (winkel)ervaring, waarvan minimaal 3 jaar in een leidinggevende rol

Commercieel Manager Retail

POSITIE

Binnen het verkoopkanaal Retail zijn 3 Commercieel Managers samen verantwoordelijk voor de verkoop van keukens aan particulieren en kopers van een nieuwbouwwoning. 1 Commercieel Manager stuurt naast een viertal winkels ook het accountteam koopwoningen aan. De andere 2 Commercieel Managers sturen ieder circa 11 winkels aan. De Commercieel Manager Retail is verantwoordelijk voor de commerciële, operationele, financiële en personele resultaten van een regio met ongeveer 11 winkels. Hij/zij is verantwoordelijk voor het realiseren van het regionale, maar ook landelijke, verkoopplan. De Commercieel Manager Retail stuurt direct 11 winkelmanagers aan (indirect circa 50 medewerkers). Vanuit die verantwoordelijkheid is het werkterrein de winkelvloer, waar de Commercieel Manager aanstuurt op een optimale klantervaring: van het verkopen van keukens tegen vaste prijzen tot het nabellen van de eerste service bon na de montage van de keuken. Met als missie 100% ambassadeurs te creëren. 

De Commercieel Manager bewaakt de merkwaarden van Bruynzeel keukens, alsmede de verkoop- en winkelformule, administratieve processen en de orderkwaliteit. Hij/zij probeert het iedere dag een beetje beter te maken, zowel voor de medewerkers als voor de klant. De winkelmedewerkers maken immers het verschil. Zij laten de klanten zien wat de toegevoegde waarde is van Bruynzeel Keukens als het gaat om het oplossen van hun keukenvraagstuk. Bij Bruynzeel wordt gewerkt in gezamenlijkheid. Door middel van klantteams waarbij de winkel, de VOS (verkoop ondersteuning), klantenservice en projectleiding met nog vele andere disciplines samen, ervoor zorgen dat de klant krijgt wat hem/haar beloofd is.   De Commercieel Manager Retail rapporteert aan de Directeur Retail en is lid van het Retail MT. Hij/zij werkt nauw samen met collega Commercieel Managers, Retailcoaches en de andere afdelingen binnen Retail (HR, Finance, marketing, Klantenservice, Montage & Aftersales). 

Voor deze functie betreft het een nader te bepalen landelijke regio. Idealiter woont de kandidaat in het midden van het land (in de buurt van de lijn Nijmegen – Spijkenisse). 

PERSOONLIJK PROFIEL

Je geeft op een inspirerende en situationele manier richting aan een diverse groep medewerkers. Je kan genieten van de dynamiek die een Retail organisatie met zich meebrengt. Snel schakelen vind je leuk, maar zonder de lange termijn doelstellingen hierbij uit het oog te verliezen. Winnen zit in je bloed maar je realiseert je dat dat alléén met een goed plan en een goed team kan. Legt verbindingen binnen het team om met elkaar beter te worden of slimmer te werken. Creëert een divers team waarin iedereen zichzelf mag zijn. Geeft actief waardering en viert kleine en grote successen. Heeft leidinggevende commerciële (winkel)ervaring in een Retail organisatie waar mensen, advies en service het verschil maken.  

 

Opleiding en ervaring

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 8 jaar commerciële (winkel)ervaring, waarvan minimaal 3 jaar in een leidinggevende rol
 • Bij voorkeur ervaring in het aansturen van meerdere filialen (als regiomanager, district manager, rayon manager etc.). 
 • Ervaring in een organisatie waar advies en service onderdeel zijn van het DNA 

 

Competenties

 • Klantgerichtheid: het voldoen aan de wensen en behoeften van de klant
 • Leidinggeven: is in staat om medewerkers te inspireren, ontwikkelen en aan te trekken
 • Resultaatgerichtheid: pragmatisch en doelgericht. Flexibel. 
 • Plannen en organiseren: Op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en benodigde tijd, acties en middelen aangeven om bepaalde doelen te kunnen bereiken
 • Besluitvaardigheid: beslissingen nemen door middel van het ondernemen van acties
 • Initiatief: kansen zien en zelfstandig tot actie overgaan. Liever uit zichzelf beginnen dan passief afwachten
 • Overtuigingskracht en beïnvloeding: proberen anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en trachten instemming te verkrijgen door gebruik te maken van de juiste argumenten en methode
 • Sensitief: op basis van inlevingsvermogen actief schakelen in communicatieniveaus en overtuigingsstijlen
 • Samenwerken: een actieve bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is. Kijkt verder dan zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Arbeidsvoorwaarden

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat. Bruynzeel Keukens biedt flexibele werktijden en omdat je mede verantwoordelijk bent voor het resultaat van de retail, een mooie variabele beloning. Je krijgt de beschikking over een elektrische leaseauto. 

ORGANISATIE

DKG

DKG is het bedrijf achter de succesvolle Nederlandse merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens. Vanuit de eigen fabriek in Bergen op Zoom worden dagelijks zo’n 500 keukens geproduceerd. Dat doen ze CO2 neutraal. In Bergen op Zoom is tevens het hoofdkantoor van DKG gevestigd. Met in totaal 900 medewerkers (inclusief winkels en logistiek) heeft DKG een omzet van circa € 240 miljoen.   

 

Bruynzeel Keukens

Bruynzeel Keukens is een bedrijf met een rijke historie. In 1937 ontwerpt Piet Zwart in opdracht van Cees Bruynzeel de eerste keuken waarin men dagelijks met veel gemak en plezier kan werken. Dit is één van de meest geavanceerde keukens in het Europa van de jaren dertig. Sindsdien is Bruynzeel Keukens actief in het ontwerpen, maken en verkopen van keukens die functioneel èn mooi èn betaalbaar zijn. Vernieuwen is daarbij nog steeds de drijfveer. 

Bruynzeel Keukens staat voor de keuken die werkt: een slimme keuken, met een eerlijk verhaal, betaalbaar en toekomstbestendig. “Bij alles wat we doen, maken we het dagelijks leven in en om de keuken makkelijker voor zoveel mogelijk mensen”. Functionaliteit en kwaliteit staan daarbij voorop. Bruynzeel Keukens pakt hierbij een meer adviserende rol in het ondersteunen en ontzorgen van de klant. Aankoopadviseur in plaats van keukenverkoper. Daarmee onderscheidt Bruynzeel zich van andere partijen in de markt. Bruynzeelers zijn doeners en waarmakers. Voor klanten, voor elkaar en vooral met elkaar. 

 

Het Retail kanaal van Bruynzeel Keukens is zowel actief voor particulieren die hun bestaande keuken willen vervangen als voor particulieren met een nieuwbouw koopwoning. Inmiddels werken er circa 300 medewerkers in 28 winkels verspreid over Nederland en op het nieuwe hoofdkantoor in Bergen op Zoom. De afgelopen jaren is Bruynzeel Keukens met het Retail verkoopkanaal een succesvolle nieuwe weg ingeslagen met vaste prijzen, veel aandacht voor functionele keukens en een revolutionair nieuw winkelconcept met focus op advies. 
 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten