Head of Technology

open Eindhoven en Veldhoven Gepubliceerd op: 16-11-2022 Minimaal 10 jaar werkervaring
open

Eindhoven en Veldhoven
Gepubliceerd op: 16-11-2022
Minimaal 10 jaar werkervaring

In het kort

Afgeronde technische hbo/wo opleiding in bijvoorbeeld Elektrotechniek, Mechatronica, Electronica of IT
Minimaal 10 jaar relevante ervaring in (leidinggevend) posities op het snijvlak van technologie/engineering en operatie met een commerciële interesse.
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.

Head of Technology

POSITIE

De Head of Technology is het technisch geweten van VHE, zowel binnen als buiten de organisatie. Hij of zij brengt de Technology Development afdeling op een hoger niveau. Meer structuur, duidelijke processen en beter inzicht in de output. Maar ook versterken van de ‘menselijke kant’ - team spirit en accountability.

De Head of Technology stuurt de Technology Development afdeling aan. Deze afdeling  bestaat uit een Manager Engineering (waar de Hardware Engineers, Test Engineers en proto-productie aan rapporteren), twee Systeem Architecten en een aantal Software Engineers. De Technology Development afdeling heeft als primaire rol voor elke klant dé technische oplossing te ontwikkelen (vanaf een wit vel papier) en klaar te maken voor serieproductie. Alsook uitbouwen van de huidige technische competenties. Niet alleen technische ontwikkeling, maar juist ook het commercieel maken van deze techniek. De Head of Technology is onderdeel van met Management Team VHE (MT).

PERSOONLIJK PROFIEL

De Head of Technology is een ondernemende en hands-on professional met een hbo/academische achtergrond. Overtuigt zowel op de persoon als op de inhoud. Hij of zij brengt technische inhoud, maar creëert ook  engagement. Brengt dynamiek en ‘swung’. Krijgt boodschap helder over de bühne. People manager en coach van het team. Goede communicatie skills naar de klant (CTO’s/technisch senior management binnen grote OEMs). Heeft voldoende commercieel gevoel en communication skills om op basis van de technische inhoud klanten naar zich toe te trekken/te overtuigen.

Opleiding en ervaring

 • Afgeronde technische hbo/wo opleiding in bijvoorbeeld Elektrotechniek, Mechatronica, Electronica of IT
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring in (leidinggevend) posities op het snijvlak van technologie/engineering en operatie met een commerciële interesse. 
 • Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbaar high tech bedrijf, bij voorkeur van minimaal de dubbele omvang en in de Brainport-regio.
 • Ervaring met changemanagement, transformatie en groei
 • Heeft relevant netwerk in mogelijke klanten en partners van VHE

Competenties

 • Combinatie conceptuele/analytische vaardigheden en operationele slagkracht. 
 • Structurerend, procesgericht en fact-based
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Is in staat om zijn team te inspireren en te ontwikkelen
 • Gedreven, ambitieus en ondernemend persoon die zich gemakkelijk in een directe en no-nonsense cultuur kan bewegen
 • Sterke communicatieve en beïnvloedings skills. Legt verbinding en creëert draagvlak
 • Resultaatgericht; pragmatisch en doelgericht
   

Arbeidsvoorwaarden

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.

Locatie

VHE in Eindhoven en Veldhoven – in het hart van de hightech Brainport regio.

ORGANISATIE

VHE Industrial automation is een sterk groeiend high tech bedrijf dat hoogwaardige sub-systemen ontwikkelt en assembleert voor innovatieve machinebouwers/OEMs in de Semicon, (Smart) Energy en bredere hightech segmenten. Denk hierbij aan Machine Control modules (besturingkasten, PCBs) en Machine Connectivity solutions (complexe cable assemblies). VHE heeft meer dan 60 jaar ervaring als dé partner in industriële automatisering voor toonaangevende, innovatieve OEM’s in hightech markten en helpt klanten om producten te ontwikkelen en te industrialiseren. VHE ontwikkelt, produceert en onderhoudt complexe industriële automatiserings- en besturingssystemen voor markten met een hoge productmix en laag volume. VHE bedient zijn innovatieve klanten vanaf de allereerste engineering, via prototypen tot en met efficiënte repeterende productie. 

De directie bestaat uit de CEO en CFOO. Het MT bestaat uit de Commercial Manager, HR Manager, Finance manager, Operations Manager en Head of Technology. Op dit moment telt VHE ruim 250 medewerkers op het Hoofdkantoor en 2 productielocaties in Eindhoven (6.000 m2) en Veldhoven (3.000 m2) en 2 partners in Oost-Europa (3.000 m2). De omzet bedraagt momenteel ongeveer € 40 mln.

Sinds 2015 heeft VHE een mooi groeipad doorgemaakt, met een meer dan verdubbelde omzet, belangrijke klantacquisities en een extra productielocatie in Veldhoven. Met de komst van Torqx Capital Partners (juni 2021) is een nieuwe investeerder aangetrokken die de groei en expansie middels kennis, kunde en kapitaal ondersteunt.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten