vervuld 's-Gravenzande Gepubliceerd op: 26-09-2022
vervuld

's-Gravenzande
Gepubliceerd op: 26-09-2022
In het kort
HBO+ werk- en denkniveau; goede commerciële kennis, aangevuld met vakgerichte opleidingen
Meerdere jaren leidinggevende ervaring in de rol van senior inkoper of inkoopmanager; kennis en ervaring in de sector en van de producten is een pre
Positie vervuld

Inkoopmanager

Positie

Als Inkoopmanager bepaal je mede de inkoopstrategie en voer je het inkoopbeleid uit in lijn met de strategische doelstellingen vanuit de directie. Je maakt tevens deel uit van het Managementteam van Royal Brinkman en rapporteert aan de CPO. Je wordt verantwoordelijk voor de inrichting van het wereldwijde inkoopbeleid (sourcing), je bouwt en onderhoudt duurzame samenwerkingsverbanden met leveranciers en je neemt actief deel aan inkoop onderhandelingen op strategisch niveau. De CPO houdt zich steeds meer bezig met productinnovaties en lange termijn strategie. 

Je geeft leiding aan een team van 9 tactische- en operationele inkopers en ondersteunt hen actief in hun professionele ontwikkeling. De huidige inkopers worden nu voornamelijk operationeel ingezet op productniveau, verdeeld over 7 productgroepen (“thema’s”). In de toekomst zullen zij meer centraal worden georganiseerd, zodat ze meer tactische inkooptaken gaan uitvoeren. Denk hierbij aan het bouwen van partnerships met de grotere leveranciers en tendermanagement in samenwerking met sales, met als einddoel schaalvergroting en clustering wereldwijd. De afdeling inkoop zal dan ook volledig gekanteld moeten gaan worden om deze grotere volumes (inkoopvoordeel) effectief te kunnen managen, waarbij de inkoper meer de inkoopspecialist wordt in plaats van een productspecialist. Er is sprake van een significante totale spend (verdeeld over projectinkoop, handelsinkoop en klant specifieke producten). Royal Brinkman maakt gebruik van het systeem Slim4.

Daarnaast heb je ook de volgende taken en verantwoordelijkheden: 

 • Actief bijhouden en delen van ontwikkelingen in de inkoop/leveranciers markt
 • Vertaling van de inkoopstrategie naar operationele doelstellingen
 • Benoemen, monitoren en waar nodig bijsturen van de gewenste leveranciersprestaties
 • Door ontwikkelen van de inkooporganisatie en haar positionering binnen het bedrijf

Je bent een stevige, daadkrachtige en verbindende inkoopprofessional met een duidelijke visie op hoe de inkoop binnen een internationaal handelsbedrijf professioneel georganiseerd moet worden, om zo optimaal te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt.

Je hebt een goed ontwikkeld commercieel vermogen en krijgt een kick van het onderhandelingsspel met leveranciers wereldwijd. Ervaring met het sourcen van partners uit het Verre Oosten is daarbij een grote pre. Je bent een teamspeler en een echte leider die het team instrueert, inspireert en faciliteert om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen. 

Je hebt daarbij een goede mix van een taak- en resultaatgerichte aanpak enerzijds en een mens- en ontwikkelgerichte aanpak anderzijds. Je vindt het leuk om jouw kennis en ervaring van het vak en de markt actief te delen. Om in managementkleuren te typeren zoeken we vooral een rood/groene inkoopmanager met een zweem van blauw. 

Persoonlijk profiel
 • HBO+ werk- en denkniveau; goede commerciële kennis, aangevuld met vakgerichte opleidingen
 • Meerdere jaren leidinggevende ervaring in de rol van senior inkoper of inkoopmanager; kennis en ervaring in de sector en van de producten is een pre
 • Ervaring met groothandelsdynamiek heeft absoluut de voorkeur
 • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden in tenminste het Nederlands en Engels.
Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een sleutelpositie binnen een organisatie van meer dan 500 medewerkers waarin je echt het verschil kan maken. Volop ruimte voor ontwikkeling van zowel jouw team als jezelf. Gezelligheid tijdens diverse afdelingsuitjes, halfjaarlijkse bedrijfsfeesten en vrijdagmiddag borrels. Naast een marktconform salaris biedt Royal Brinkman:

 • Professionele begeleiding door je collega’s
 • Een leaseauto, mobiele telefoon en laptop
 • Voldoende vrije tijd (25 vakantiedagen en 8 roostervrije dagen) en thuiswerkmogelijkheden voor een goede werk-privébalans
 • Vers fruit en gezonde lunch in de Royal Foodcorner
 • Parttime aanstelling is bespreekbaar (4 of 4,5 dag per week)
 • Hybride werken
Organisatie

Royal Brinkman is een toonaangevende toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele bedekte tuinbouwsector (wereldwijd), met een duidelijke visie op de toekomst. Ze zijn al meer dan 130 jaar wereldwijd dé specialist in horticulture. Door middel van lokale vestigingen, specialisten en  professionele webshops/distributie centra worden hun klanten “customer made” vanuit de verschillende landen volledig ontzorgd. 

“Let’s improve together” staat voor de manier waarop zij opereren; samen met telers, leveranciers en overige partners de tuinbouw wereldwijd verbeteren. Zij geloven in de kracht van verbinding. Samenwerking is meer dan ooit een belangrijke waarde in de tuinbouwsector. Door het verbinden van telers, leveranciers en andere instanties in de hortisector, ontwikkelen ze nieuwe producten en innovaties. Daarnaast brengen zij, met het koppelen van deze kennis aan hun online platform, gezamenlijk de tuinbouwsector naar een hoger niveau. Vanuit 14 vestigingen wereldwijd voeren ze een zeer breed assortiment aan producten én oplossingen. 

De kernwaarden verbindend, innovatief , betrouwbaar, behulpzaam en specialistisch zijn dan ook vaardigheden die ze nodig hebben om hun belofte waar te maken. Ze vormen de basis voor alles wat ze doen en uitdragen naar klanten, leveranciers én collega's. In totaal zijn er 500 mensen werkzaam en de is de omzet inmiddels meer dan € 230 mio.

Royal Brinkman heeft een grote internationale groei ambitie. Competitiviteit staat daarbij centraal. Dit vereist een nog betere samenwerking tussen productmanagement, inkoop, verkoop en logistiek, een nog scherpere focus op de strategische leveranciers ter versterking van onder andere de inkoopkracht. Dit betekent ook een andere positionering en aansturing van het inkoopteam.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten