IT Business Consultant

open Zoetermeer Gepubliceerd op: 08-12-2021 Vanaf 5 jaar werkervaring
open

Zoetermeer
Gepubliceerd op: 08-12-2021
Vanaf 5 jaar werkervaring

In het kort

Een relevante en afgeronde opleiding op hbo+ niveau
Een kandidaat met sociale drive die minimaal 5 jaar ervaring heeft met digitale transformaties en begrijpt dat omnichannel en E-Commerce niet meer weg te denken zijn
Naast een marktconform salaris bieden zij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bedrijfsfitness, gratis bibliotheeklidmaatschap en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

IT Business Consultant

POSITIE

Bij NBD Biblion worden bestaande producten doorontwikkeld (B2B en B2C), dit zijn bijvoorbeeld databanken voor scholen, een serious gaming platform en Skills Dojo (een platform waarbij leerlingen van het primair onderwijs 21eeuwse vaardigheden aanleren). 

Maar er is behoefte aan meer! Jouw kennis van IT is hoog, want je zorgt er met jouw kennis voor dat Product Owners in staat worden gesteld om deze producten door te ontwikkelen maar ook nieuwe producten / proposities in de markt te lanceren ondersteund door de modernste IT-technologie.

Door je inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van digitale IT-platforms help je hen de juiste keuzes te maken op het gebied van web services en andere digitale diensten. Ook besteed je tijd aan het professionaliseren van de IT-afdeling, waaronder het implementeren en uitdragen van de IT strategie richting 2025. 

Resultaatgebieden en kernactiviteiten

  • Op de korte tot middellange termijn ligt de focus samen met de product owners op de volgende punten:
  • Het vervangen van het huidige CMS Landschap voor het ontsluiten van data en content (boeken/video/VR/games/digitale diensten)
  • Het opzetten van een digitale leeromgeving voor bibliotheken en / of scholen
  • Het werken en bouwen aan een volwassen E-Commerce en Omnichannel strategie voor het  overtreffen van de gebruikservaringen in de webshop
  • Het toepassen van data gedreven werken en het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI)
  • Als expert op het gebeid van digitale services ben je de brug tussen de Product Owners, afdeling IT en leveranciers en adviseer je de organisatie (gevraagd én ongevraagd) over innovatieve IT-oplossingen.
  • Je hebt bij het opstellen van de technologische requirements, selecteren van  ontwikkelpartners en beoordeelt opgeleverd werk, om de producten en diensten te realiseren dan wel verbeteren.

Het ideale profiel Voor deze uitdagende functie zoeken ze iemand die al eerder organisaties heeft geholpen met innovatieve IT-projecten en die in het bezit is van een relevante en afgeronde opleiding op HBO+ niveau. Een kandidaat met vakinhoudelijke kennis en een sociale drive die minimaal 5 jaar ervaring heeft met digitale producten en diensten, transformaties en begrijpt dat omnichannel en E-Commerce niet meer weg te denken zijn. Iemand die van nature nieuwsgierig en inventief is, maatschappelijk wil ondernemen maar ook honger heeft naar vernieuwing en innovatieve IT oplossingen. 

PERSOONLIJK PROFIEL

Competenties: (intern) klant-gedreven, creatief/innovatief, professioneel en bevlogen, betrokken, Technical Savvy, zelf startend, lerend vermogen, omgevingsbewust, overtuigend, goed in plannen en organiseren, werkt samen en is resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

NBD Biblion bied je een open en moderne werkomgeving met enthousiaste collega’s. De cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (schaal 11) obv 36 uren bieden zij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bedrijfsfitness, gratis bibliotheeklidmaatschap en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

ORGANISATIE

NBD Biblion is dé integrale servicepartner voor bibliotheken en scholen op het gebied van fysieke media, digitale informatieservices en logistieke diensten. Samen met ruim 150 medewerkers leveren ze een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan het succes van de openbare bibliotheken en (school)mediatheken. Bibliotheken en scholen zijn een laagdrempelige plek in de samenleving, die mensen helpt om gemakkelijker informatie te vinden en te begrijpen en daar waar kan geïnspireerd te raken. Nu de uitdagingen van bibliotheken en scholen zijn veranderd, hebben zij ook op andere gebieden ondersteuning nodig. Daarom verandert NBD Biblion mee. Dit doen ze door het uitleenklaar maken van 2 miljoen boeken per jaar en het leveren van duizenden recensies maar ook het selecteren, metadateren en catalogiseren van zo’n 15.000 titels. 

De organisatie is een nieuwe weg ingeslagen waarbij ze op meerdere gebieden innoveren en vernieuwen met name op het aanbieden van digitale diensten, webservices en het creëren van een integrale propositie(s) hieromtrent. En daar hebben ze ondernemende types bij nodig! Collega’s die ondernemend zijn, lef hebben en zich verantwoordelijk voelen. Personen die de drive hebben een essentiële bijdrage te leveren om samen op weg te gaan naar een innovatieve organisatie. Hierbij zijn heldere en korte communicatielijnen van groot belang. 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Wendy Witteveen

Executive search specialist in IT (Hard-, Software) & Consumer Products

+31 6 460 340 12
wendy.witteveen@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten