Manager Commercie

vervuld Oirschot Gepubliceerd op: 21-07-2022
vervuld

Oirschot
Gepubliceerd op: 21-07-2022
In het kort
Hbo/wo-niveau, voorkeur Technische Bedrijfskunde
Een auto, mobiel en laptop behoren tot de  secundaire voorwaarden
Positie vervuld

Manager Commercie

POSITIE

De Manager Commercie rapporteert aan de Commercieel Directeur en is eindverantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling commercie. Hij/zij geeft operationeel leiding aan de binnendienst medewerkers, calculatie medewerkers, accountmanagers en tenderspecialisten (12FTE). De afdeling is opgesplitst in vier sectorteams: Onderwijs & Overheid, Zorg, Bedrijfsleven en Woningbouw (NEZZT). Het label woningbouw wordt separaat aangestuurd door de directeur NEZZT. De Manager Commercie heeft de overige drie sectorteams onder de hoede. Deze teams zorgen ervoor dat het commerciële proces goed wordt doorlopen om passende aanbiedingen te kunnen doen aan klanten.  Zij treden op als sparringpartner in deze complexe trajecten. 

Samen met de Commercieel Directeur is de Manager Commercie verantwoordelijk voor de sales strategie. De Commercieel Directeur heeft focus op de markt, de klant en is het gezicht van de organisatie naar buiten toe. De Manager Commercie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken en implementeren van een procesmatige en systematische aanpak van sales. Hij/zij zal daarom de focus met name intern hebben. Hij/zij creëert inzicht en overzicht van wat er bij welke (potentiële) klanten gebeurt. De Manager Commercie is in staat het hele commerciële proces te overzien en uit te schrijven. Vertaalt dit in een sales roadmap en een procesmatige aanpak. Brengt overzicht en structuur in het CRM-systeem. Hij/zij weet door een juist gebruik van de tools aan welke knoppen te draaien en welke KPI’s te gebruiken. 

Een belangrijke ontwikkeling is het nieuwe configure to order systeem van De Meeuw. Een systeem dat gericht is op eenvoudige full service voor de klant. Het is de taak van de Manager Commercie om processen hierop aan te laten sluiten. De Manager Commercie heeft een visie op customer service en zorgt voor commerciëler contact met de klant. 

De Manager Commercie staat continue in verbinding en werkt nauw samen met de overige afdelingen, voor de beste overall resultaten. Hij/zij zoekt intern continue de verbinding met de afdelingen projectmanagement en productie. Is mensgericht en brengt rust. Heeft visie en pakt aan. Hiermee realiseert hij/zij de condities voor de commerciële continuïteit en groei van de onderneming. 

PERSOONLIJK PROFIEL
 • Hbo/wo-niveau, voorkeur Technische Bedrijfskunde
 • Procesmatige aanpak
 • Projectmanagement vaardigheden 
 • Visie op Customer Service
 • Ervaring met aansturen sales teams
 • Operationele saleservaring
 • Energiek en gewend aan een veranderende organisatie
 • Passend bij de duurzame en circulaire mindset
 • Ondernemerschap 
 • Mensgericht en verbindend
 • Open en benaderbaar
 • Neemt verantwoordelijkheid en toont daadkracht
 • Excellente communicatieve vaardigheden met gevoel voor verhoudingen en belangen van een ieder 
Arbeidsvoorwaarden
De positie is aantrekkelijk vanwege de  groei en dynamiek van het bedrijf. Er moet veel gebeuren en daarom is de ruimte om zich te onderscheiden hier volop aanwezig. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil maken in de groei van De Meeuw. Een auto, mobiel en laptop behoren tot de  secundaire voorwaarden.
ORGANISATIE

Al meer dan 90 jaar houdt De Meeuw zich bezig met het produceren van snelle, flexibele en modulaire huisvesting. De Meeuw biedt opdrachtgevers een breed scala aan huisvestingsoplossingen in de markten zorg, onderwijs, overheid, bedrijfsleven en wonen. Dat laatste met het woonlabel De Meeuw Nezzt. De Meeuw verzorgt de verhuur van tijdelijke noodvoorzieningen tot en met de lease of verkoop van semipermanente en permanente oplossingen tot en met circa 30 jaar.

We leven in een wereld die steeds sneller veranderd. Een wereld waarin we anders werken, anders wonen, anders leven. Dat vraagt om andere vormen van ruimte. 
De toekomst van de bouw ziet De Meeuw in standaardisering. Oftewel, in de legolisering van de bouw. Omwille van de betaalbaarheid van woningen, maar ook vanuit de circulariteitsgedachte. Huisvesting dient aanpasbaar en her inzetbaar te zijn om de tand des tijds te doorstaan, en daar is modulaire, industriële bouw volgens een gedigitaliseerd productieproces een perfect antwoord op.

Bij modulaire bouw worden complete bouwmodules integraal in de fabriek geproduceerd, inclusief technische installaties, waarna ze op de bouwplaats in zéér korte tijd worden geassembleerd en afgewerkt. Modulair bouwen biedt wat minder ontwerpvrijheid, maar het is een misvatting dat deze bouwmethodiek alleen maar standaard ‘catalogusgebouwen’ oplevert.
Kortom: de Meeuw biedt huisvestingsoplossingen waar zowel opdrachtgevers als gebruikers blij van worden.

De Meeuw is een echt Brabants familiebedrijf. De sfeer is informeel en de structuur is plat. Besluitvorming gaat daardoor snel en men is betrokken bij, en trots op, de organisatie en de projecten. Momenteel groeit de organisatie hard en wordt de aanpak steeds professioneler. Met respect voor de historie en het DNA van de organisatie wordt men resultaatgerichter en zakelijker. Uit deze beweging is de vacature ontstaan. 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim
Onze klanten