Manager Inkoop & Supply Chain

open Bergschenhoek Gepubliceerd op: 07-09-2021 Vanaf 10 jaar ervaring
open

Bergschenhoek
Gepubliceerd op: 07-09-2021
Vanaf 10 jaar ervaring

In het kort

Hbo-/academisch werk- en denkniveau in bijvoorbeeld techniek/technische bedrijfskunde
Minimaal 10 jaar (leidinggevende) ervaring in inkoop. Combinatie van compacte (familie-) bedrijven i.c.m. eerdere ervaring bij een multinational
Een auto, pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting. Het gaat hier om een contract voor onbepaalde tijd.

Manager Inkoop & Supply Chain

POSITIE

De gezochte manager Inkoop & Supply Chain wordt eindverantwoordelijk voor de internationale Inkoop plus uitbesteding  (productie en montage) inclusief de daarbij horende Supply Chain, Planning en Logistiek.  En dit binnen een onderneming die draait om ‘engineered solutions’ in een projectenbusiness, inclusief de realisatie/montage/installatie bij de klant (commissioning). Inkoop binnen Codema behelst een fors deel van de omzet. …’Dit is een rol van importantie; hier zit je aan tafel’…!

De gezochte Manager Inkoop & Supply Chain zal de bestaande inkoopprocessen doorlichten en actief bijdragen aan verbetering. Maakt de technische vertaalslag tussen de behoefte van de klant, de manier van aanleveren van de leverancier en/of de eigen projecten productie en montage in binnen- en buitenland. De gezochte manager rapporteert rechtstreeks aan de CFO.

Taken & verantwoordelijkheden

 • De Manager Inkoop & Supply Chain is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid en contractonderhoud, maar neemt ook de feitelijke centrale EN lokale inkoop voor diens rekening
 • Verantwoordelijk voor het inkopen en alloceren van technische componenten, onderdelen en technische uitbesteding conform de hoge kwaliteitsnormen, tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden (TCO). 
 • Inrichten en stroomlijnen van de ERP inkoop/planning/supply chain processen
 • In nauwe samenwerking met de landen en internationale (project-) locaties beoordelen welke onderdelen in-house  kunnen worden geproduceerd en het bijdragen tot de realisatie hiervan
 • In het kader van leveranciersmanagement op zoek gaan naar nieuwe leveranciers en het maken van afspraken met bestaande leveranciers. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in raamovereenkomsten en SLA’s
 • Regelmatig contact met engineers over onderdelen, de ‘make or buy’, kwaliteitsverbeteringen tov OEM leveranciers
 • Waarborgen productbeschikbaarheid o.b.v. commerciële vraag en vanuit projecten en services
 • Realiseren van tijdige informatievoorziening aan de Projectenorganisatie en Commercie over verwachte resultaten, eventuele afwijkingen (kwaliteit, volume) en afwijkingsresultaten

PERSOONLIJK PROFIEL

Codema zoekt een kandidaat met bewezen Internationale inkoop en supply chain ervaring binnen een technische projecten omgeving. Iemand met een goed gevoel voor techniek die de verbinding legt tussen engineering, verkoop, logistiek en de belevering van projectlocaties. Die structuur aanbrengt en de processen inzichtelijk maakt. Iemand die energie krijgt van de dynamiek ‘op de vloer’ maar tegelijkertijd kan schakelen met de diverse afdelingen/interne klanten en landenorganisaties/projectlocaties.

De gezochte kandidaat heeft een combinatie van conceptueel vermogen (neerzetten van de inkoopvisie), bovengemiddeld analytisch verstand, operationeel down to earth, mensen voor zich winnen en op termijn een  team kan smeden met leiderschap. 

 • Hbo-/academisch werk- en denkniveau in bijvoorbeeld techniek/technische bedrijfskunde
 • Minimaal 10 jaar (leidinggevende) ervaring in inkoop en supply chain. Combinatie van compacte (familie-) bedrijven i.c.m. eerdere ervaring bij een multinational
 • Komt bijvoorbeeld uit de ‘one off’ apparaten- en/of systeembouw. Begrijpt de business dynamiek die dit met zich meebrengt
 • Communicatief vaardig, analytisch sterk en in staat anderen te motiveren
 • Ruime kennis van en ervaring met ERP-systemen
 • Bewezen sourcing ervaring in het midden en Oosten van Europa is een must/belangrijke pre.

Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de nieuw te creëren dynamiek binnen het bedrijf (groei, cultuur, innovatie, efficiëntie). De ruimte om zich te onderscheiden is volop aanwezig. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil leveren in de verbetering van de hele onderneming.  

Last but not least is er de goede beloning.  Een auto, pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting. Het gaat hier om een contract voor onbepaalde tijd.

ORGANISATIE

Codema Systems Group is ontstaan uit het samengaan van een aantal kleinere bedrijven en is uitgegroeid tot een vooraanstaande naam in de glastuinbouwsector. Het bedrijf heeft Nederlandse roots en heeft vestigingen onder meer in Bergschenhoek (ca 130 medewerkers, inclusief hoofdkantoor) en in Venlo (ca 50 medewerkers) vanwege een grote afzetmarkt in de Peel, Duitsland en een vestiging in China ( 6 medewerkers). Codema heeft internationale klanten en wordt ingezet op grootschalige projecten, onder meer in China en Noord Amerika.

Codema Systems Group ontwikkelt, levert en installeert wereldwijd op maat gemaakte tuinbouwoplossingen/projecten. Codema heeft uitgebreide ervaring in zes disciplines: irrigatiesystemen, (logistieke) teeltsystemen, elektrotechniek, assimilatiebelichting, klimaatbeheersing en software-oplossingen. Vanwege de snelgroeiende wereldbevolking zal er meer voedsel en sierteelt geproduceerd moeten worden en op een manier die duurzamer en efficiënter is. Innovatie, efficiency en duurzaamheid zijn daarom van cruciaal belang in de voedselproductie van de toekomst. 

Codema’s hoogwaardige teeltsystemen en -oplossingen kunnen helpen deze efficiency- en duurzaamheidslag te maken. Sinds september 2018 participeert Nordian Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij, in Codema Systems Group om zo een bijdrage te leveren aan de groeiambities van de onderneming.  

Codema is op zoek naar een energieke, gedreven en vak volwassen  Manager Inkoop & Supply Chain die de ‘leveranciers en aanvoer’ functie binnen Codema gaat professionaliseren, verder gaat uitbouwen. En die een belangrijke rol neemt in de ondersteuning van de onderneming bij de realisatie van de strategische doelstellingen.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel


+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten