Manager Supply Chain

open Ridderkerk Gepubliceerd op: 30-09-2021 Vanaf 10 jaar werkervaring
open

Ridderkerk
Gepubliceerd op: 30-09-2021
Vanaf 10 jaar werkervaring

In het kort

HBO/Academisch werk, - en denkniveau (bij voorkeur bedrijfskundige studie en/of afstudeerrichting logistiek)
Minimaal 10 jaar relevante supply chain ervaring in bedrijfsleven en/of consulting
Ervaring in project-, proces, - en/of improvement management. Opzetten, verbeteren en optimaliseren van supply chain processen in een internationale context
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.

Manager Supply Chain

POSITIE

De organisatie van Van Oers United verandert. Bewustzijn en kaders voor een meer professionele Supply Chain zijn aanwezig. De Manager Supply Chain gaat dit verder ‘handen en voeten geven’ door een state-of-the-art Supply Chain strategie te ontwikkelen en te implementeren. Hij of zij levert nadrukkelijk een bijdrage aan het borgen van het onderscheidend vermogen van Van Oers, namelijk het tegen hoge kwaliteit tijdig en in de juiste hoeveelheid leveren van verse producten. In dit speelveld wordt proces- en keten denken steeds belangrijker. De Manager Supply Chain creëert heldere en duidelijke processen. Alles wat je kan beïnvloeden, daar kan je op sturen. Hij of zij brengt meer transparantie en voorspelbaarheid in de keten. Aan de demand-, maar vooral ook aan supply kant. 

Dit moet door systemen ondersteund gaan worden. De Manager Supply Chain heeft een cruciale rol in de keuze en implementatie van een nieuw ERP systeem. 

De Manager Supply Chain is ook verantwoordelijk voor Purchasing Non-AGF. Dit betreft 3 grote categorieën: packaging materialen, uitzendkrachten en transport (totale spend 35 mln). 

De Manager Supply Chain stuurt een team aan van in totaal circa 30 FTE, waarvan 4 direct reports (zie het organogram). De Manager Supply Chain rapporteert aan de COO/ Operations Director (Co Konings).

PERSOONLIJK PROFIEL

Opleiding en ervaring
  • HBO/Academisch werk, - en denkniveau (bij voorkeur bedrijfskundige studie en/of afstudeerrichting logistiek)
  • Minimaal 10 jaar relevante supply chain ervaring in bedrijfsleven en/of consulting
  • Ervaring in project-, proces, - en/of improvement management. Opzetten, verbeteren en optimaliseren van supply chain processen in een internationale context
  • Ervaring in aansturen (project)team
  • Bekend zijn/ gewerkt hebben met de APICS-standaarden
  • Passie voor vers/ voedselproductie
  • Ervaring met en kennis van Informatie en rapportagesystemen (ERP)
  • Gewend te werken in complexe organisaties met diverse interne en externe belangen
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van de Franse taal is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.

Locatie Hoofdkantoor Van Oers United te Ridderkerk

ORGANISATIE

Van Oers United
Van Oers United, gevestigd in Ridderkerk, is een internationaal opererende leverancier en producent van verse groente, die jaarrond beschikbaar zijn. Sinds 2015 is Van Oers United onderdeel van Priméale, de groentedivisie van Agrial, een Franse coöperatie van 13.000 leden met 22.000 medewerkers en een omzet van 6 miljard euro in 2020. Van Oers United is al decennialang actief op de Europese markt en daarbuiten en levert aan de grote Europese retailers en groothandels. De intensieve samenwerking met collega-teeltbedrijven in Europa en Afrika en bijna 3.500 ha eigen teelt in Nederland, Marokko en Senegal, staan garant voor de kortst mogelijke en snelste keten. De productieperiode is het hele jaar rond: van de midwinterproductie in Senegal tot lente en herfst in Zuid-Europa en de zomerproductie in Nederland. Dit resulteert in optimale versheid. Via haar eigen telers produceert Van Oers onder andere verschillende soorten bonen, paprika, tomaten, lente-uitjes, radijs, etc. Gedreven, nieuwsgiering, en slim zijn de belangrijkste kernwaarden in haar bedrijfsvoering. Dit zijn de fundamenten die mogelijk maken waar Van Oers United voor staat, namelijk: “vertrouwen, leidend en inspirerend”.

Naast het hoofdkantoor in Ridderkerk staat het internationale verpakkings- en distributiecentrum van Van Oers United. Hier wordt dagelijks gewerkt aan het om- en verpakken van circa 30 soorten verse groenten naar ruim 4.000
SKU’s. Sinds medio 2018 is er ook een tweede distributie locatie operationeel in Dinteloord. Deze ‘productiesite’ focust op de landbouwtak: de productgroepen spruiten, snijbonen, mais en bonen.

De organisatie telt in totaliteit 600 medewerkers en circa 10.000 flexmedewerkers. De directie wordt gevormd door de CEO, CFO, CCO, Operations Director, Production Director en HR Director. Van Oers United is net als Agrial een gezond en winstgevend bedrijf. In 2020 behaalde Van Oers United een omzet van circa € 290 miljoen.

Voor aanvullende informatie, zie ook: www.vanoersunited.nl en www.agrial.com/en

Supply Chain
Door de toenemende complexiteit in de keten en de steeds hogere eisen van klanten op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en traceability, moet Van Oers United werken aan een voorspelbare, betrouwbare, inzichtelijke én transparante keten. Van Oers United heeft een unieke propositie. Zij maakt de slogan “van zaadje tot klant in 1 hand” ook echt waar omdat ze de hele keten beheerst met eigen telers in Nederland en Afrika tot en met de aflevering bij haar klanten. Verder heeft Van Oers United een nauwe samenwerking met een aantal externe buitenlandse telers in Zuid-Amerika en Afrika, die dedicated voor Van Oers United produceren.

Supply chain keten denken wordt steeds relevanter. Focus op verbetering structuur en processen. Daarom is Van Oers United op zoek naar een Manager Supply Chain Manager die ervoor gaat zorgen dat er een betere afstemming komt tussen de vraag en aanbod. Hij of zij beheert en beheerst de voorspelbaarheid en transparantie in de keten. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Prioriteit daarbij is om het planningsproces goed neer te zetten en verder te professionaliseren en optimaliseren.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten