Operationeel Directeur

open Almelo Gepubliceerd op: 09-06-2022 Minimaal 10 jaar werkervaring in posities binnen operations / supply chain management. Bij voorkeur in bouwmaterialen, B2B groothandel en/of vergelijkbare industrie.
open

Almelo
Gepubliceerd op: 09-06-2022
Minimaal 10 jaar werkervaring in posities binnen operations / supply chain management. Bij voorkeur in bouwmaterialen, B2B groothandel en/of vergelijkbare industrie.

In het kort

Hbo/wo werk- en denkniveau
Minimaal 10 jaar werkervaring in posities binnen operations / supply chain management. Bij voorkeur in bouwmaterialen, B2B groothandel en/of vergelijkbare industrie.

Operationeel Directeur

POSITIE

De positie van Operationeel Directeur binnen Tile International is nieuw en gecreëerd om een verder fundament onder de groeistrategie te leggen. Tot nu toe werd de verantwoordelijkheid van Operations gezamenlijk gedragen door de CEO, CCO en CFO. De nieuwe Operationeel Directeur leidt het algehele operations proces binnen de onderneming en is eindverantwoordelijk voor het effectief en efficiënt verloop van de operationele processen binnen de gelederen van Tile International. Samengevat valt onder operations: inkomende vracht, planning, warehouse, uitgaande vracht tot levering aan de klant, het integreren van acquisities en het realiseren van synergiën.

Het is een deels nog te ontwikkelen rol waar de Operationeel Directeur zijn/haar eigen functie zelf kan invullen. Een rol die voorsorteert op de toekomst met focus op verbeteren van operations en integratie van acquisities. De Operationeel Directeur is verantwoordelijk voor het neerzetten en bouwen van de gehele keten. De Operationeel Directeur zal in beginsel rapporteren aan de CEO.

De Operationeel Directeur bouwt mee aan het fundament van het bedrijf en werkt aan het opzetten van de juiste structuur, zodat de buy & build strategie succesvol kan worden uitgevoerd en nieuwe bedrijven eenvoudiger geïntegreerd kunnen worden. De kerndoelstelling van de rol is het verder professionaliseren van het bedrijf en het schaalbaar maken om het bedrijf door te laten groeien naar marktleider op het gebied van groothandel in keramische tegels in Noord-West Europa.

PERSOONLIJK PROFIEL

Tile International is op zoek naar een gedreven en ambitieuze kandidaat met het nodige ondernemerschap. Met solide end-to-end kennis van de gehele operationele B2B keten (van inkoop, planning, warehouse, logistiek tot levering aan de klant). Een bouwer die de operatie klaar en schaalbaar maakt voor de toekomstige groei. Maakt processen inzichtelijk, meetbaar en dus verbeterbaar. Heeft ervaring met proces improvement technieken zonder dogmatisch te worden. Weet mensen voor zich te winnen (authentiek en besluitvaardig) en creëert draagvlak in de organisatie. Hands-on mentaliteit. Iemand die niet alleen praat maar juist doet! Neemt en draagt verantwoordelijkheid. Professioneel, helder communicerend en snel tot de essentie komend. Bij voorkeur ervaring met het samenvoegen / integreren van meerdere bedrijven. Past binnen de Twentse mentaliteit. Heeft de ambitie en potentie om mee te groeien met het bedrijf. 

 

Opleiding en ervaring:

  • Hbo+ werk- en denkniveau;
  • Minimaal 10 jaar relevante ervaring in posities binnen operations / supply chain management, bij voorkeur in bouwmaterialen, B2B groothandel en/of vergelijkbare industrie
  • Aantoonbaar succesvolle ervaring in project-, proces- en/of verandermanagement in een operationele omgeving
  • Ervaring met samenvoegen en integratie van (operationele processen binnen) meerdere locaties
  • Spreekt en schrijft Nederlands, Engels en Duits
  • Ervaring met LEAN en Six Sigma zijn een pre.

 

Locatie 

De standplaats is Almelo. Daarbij bezoekt de Operationeel Directeur regelmatig andere vestigingen in Europa.

Arbeidsvoorwaarden

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat. Mogelijkheid tot participatie. 

ORGANISATIE

Tile International Holding B.V. (“Tile International”) is met haar dochterondernemingen Teunissen & Becking (“TeBe”) en Claessen Stone+Garden (“Claessen") een gevestigde en leidende speler in de wereld van keramische binnen- en buitentegels. TeBe uit Almelo bestaat sinds 1962 als familiebedrijf en levert als groothandel een groot assortiment keramische tegels uit eigen magazijn aan de professionele B2B markt. Daarnaast heeft TeBe een showroom in Almelo voor zowel regionale B2C als B2B klanten. TeBe heeft veelal exclusieve overeenkomsten met de fabrikanten in met name Spanje en Italië en eveneens langlopende samenwerkingen met haar klanten. Claessen is opgericht in de jaren ’40 en heeft al meer dan 75 jaar ervaring als tuintoeleverancier. Vanuit twee vestigingen in Nuth en Kessel wordt aan klanten een totaalpakket geboden aan keramische tegels, CeraDeco, natuursteen, graszoden en overige tuinproducten. Claessen heeft een stabiel groeiende klantenbasis in zowel Nederland, België en Duitsland. De business van zowel TeBe als Claessen kenmerkt zich door langjarige en sterke klantrelaties met een recurring order-flow, waarbij een relevant productassortiment voor de eindklant voorop staat.

Tile International wil haar activiteiten verbreden en heeft de ambitie om zowel autonoom als acquisitief te groeien de komende jaren. Met de komst van NewPort Capital (mei 2021) is een meerderheidsaandeelhouder toegetreden die deze groei middels kennis, kunde en kapitaal ondersteunt. Tile International heeft het streven om de omzet in de komende jaren te laten groeien naar > EUR 100 mln. 
 
De directie bestaat uit CEO (voormalig DGA van TeBe), CCO en CFO (per september 2021 toegetreden). Alle directieleden zijn medeaandeelhouder van Tile International en vormen gezamenlijk het bestuur. De organisatie heeft, naast autonome groei in Nederland, een (internationale) buy & build strategie met als ambitie een leidende positie in Noord-West Europa (Nederland, België, Duitsland en mogelijk ook Scandinavië) te ontwikkelen. 

Tile International staat aan de vooravond van een (nieuwe) groeifase. Om deze groei aan te kunnen wil Tile International werken aan een voorspelbare, betrouwbare én transparante keten. Het team ziet kansen in het verbeteren van de operatie van zowel de bestaande als de nieuwe (te acquireren) ondernemingen, het verhogen van professionaliteit en het creëren van schaalbaarheid en synnergiën.    

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
LinkedIn

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten