Operations Manager

vervuld Eindhoven/Veldhoven Gepubliceerd op: 27-09-2021
vervuld

Eindhoven/Veldhoven
Gepubliceerd op: 27-09-2021

In het kort

Afgeronde hbo/wo-opleiding bij voorkeur in techniek of technische bedrijfskunde
Meerdere jaren aantoonbare ervaring in operationeel management in een machinebouw en/of technische assemblage omgeving
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.
Positie vervuld

Operations Manager

POSITIE

Algemeen

De Operations Manager brengt de operatie/productie binnen VHE op een hoger niveau. Meer structuur, duidelijke processen en beter inzicht in output. De Operations Manager zorgt voor flexibiliteit (snelle ramp-ups en ramp-downs) en identificeert tegelijkertijd samen met zijn team efficiencyverbeteringen om nog beter te kunnen voldoen aan de de hoge kwaliteits- en productiviteitsnormen. 

De Operations Manager stuurt de Productiemanagers aan van twee productieafdelingen en geeft leiding aan totaal (direct en indirect) 100 medewerkers. Hij of zij brengt nieuwe energie, enthousiasme en betrokkenheid. Coacht medewerkers op zelfstandigheid, probleemoplossend vermogen en eigenaarschap. Laat voorbeeldgedrag zien en zorgt voor positieve verandering. Gaat aan de slag met productie verbeterings roadmap.

De Operations Manager zal direct rapporteren aan de COO/CTO.  

Taken en verantwoordelijkheden

 • Aansturen dagelijkse operatie
 • Vertalen van de bedrijfsstrategie naar afdelingsdoelstelling en individuele doelstellingen
 • Opstellen van operationele budgetten
 • Voorbereiden en presenteren investeringsvoorstellen
 • Definieren en initieren van verbeterprojecten en optimaliseren van bedrijfsprocessen in nauw overleg met de productiemanagers
 • Analyseren van de resultaten van de afdeling operations op het gebied van kosten, kwaliteit, service en efficiëntie en ondernemen van actie daar waar nodig
 • Ontwikkelen en motiveren van medewerkers
 • Professionaliseren van productiepersoneel middels goede on boarding, training en opleidingen
 • Aantrekken van talent

PERSOONLIJK PROFIEL

De Operations Manager is een gedreven professional die hands-on leiding kan geven, passie heeft voor kwaliteit, techniek én mensen. Een gedreven, enthousiasmerende en resultaatgerichte people manager, die connectie maakt met zijn team. Toont voorbeeldgedrag, is veel op de werkvloer en maakt makkelijk connectie. Sterke communicator die ook analytisch en organisatorisch sterk is. En een Operations Manager die ervaring heeft met proces improvement en operational excellence technieken, zonder dogmatisch te worden. Flexibiliteit is key. Heeft een bewezen trackrecord van productie- en changemanagement, bij voorkeur ook bij compacte ondernemingen. Heeft de ambitie om door te ontwikkelen en te groeien. VHE biedt deze mogelijkheden.

Opleiding en ervaring

 • Afgeronde hbo/wo-opleiding bij voorkeur in techniek of technische bedrijfskunde
 • Meerdere jaren aantoonbare ervaring in operationeel management in een machinebouw en/of technische assemblage omgeving
 • Ervaring met changemanagement, transformatie en groei
 • Ervaring met LEAN en Six Sigma zijn een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Arbeidsvoorwaarden

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.

Locatie

VHE in Eindhoven en Veldhoven

ORGANISATIE

VHE Industrial automation
VHE is een sterk groeiend high tech bedrijf met focus op Semicon, (Smart) Energy en High Tech systems. VHE heeft meer dan 60 jaar ervaring als dé partner in industriële automatisering voor toonaangevende, innovatieve OEM’s in hightech markten en helpt klanten om producten te ontwikkelen en te industrialiseren. VHE ontwikkelt, produceert en onderhoudt complexe industriële automatiserings- en besturingssystemen voor markten met een hoge productmix en laag volume. Met de disciplines systeemarchitectuur, hardware en software engineering, servo/motion, panelenbouw en kabelassemblage wordt de laagste TCO in de kortste tijd gerealiseerd. VHE bedient zijn innovatieve klanten vanaf de allereerste engineering, via prototypen tot en met efficiënte repeterende productie.

De directie bestaat uit de CEO, COO/CTO, CFO en HR Manager. Op dit moment telt VHE ruim 200 medewerkers op het Hoofdkantoor en 2 productielocaties (6.000 m2) in Eindhoven, een LEAN-productie locatie in Veldhoven (3.000 m2) en 2 partners in Oost-Europa (3.000 m2). De omzet bedraagt momenteel ongeveer € 35 mln.

VHE wil zijn activiteiten verbreden en heeft de ambitie om zowel autonoom als acquisitief te groeien de komende jaren. Met de komst van Torqx Capital Partners (juni 2021) is een nieuwe investeerder aangetrokken die de groei en internationale expansie middels kennis, kunde en kapitaal ondersteunt.

Voor aanvullende informatie, zie ook www.vhe.nl 

Operations 
VHE staat aan de vooravond van een (nieuwe) groeifase. Het is van cruciaal belang dat de hoge kwaliteit, snelheid en leverbetrouwbaarheid én flexibiliteit gewaarborgd blijven en daar waar nodig verbeterd worden. Dat vergt een robuuste, betrouwbare en flexibele operatie die hoogwaardige producten op tijd tegen lage kosten en met de juiste kwaliteit produceert. 

Daarom zoekt VHE een gedreven Operations Manager, die in staat is de operatie/productie naar een hoger niveau te tillen. 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten