vervuld Ede Gepubliceerd op 21-12-2023 Minimaal 3 jaar werkervaring
vervuld

Ede
Gepubliceerd op 21-12-2023
Minimaal 3 jaar werkervaring
In het kort
Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
Minimaal 3 jaar ervaring in leidinggeven en/of coachen van teams
Vermogen om een leidersrol op zich te nemen en medewerkers binnen hun werkgebied aan te sturen en te motiveren
Positie vervuld

Project Manager

Positie

Als Project Manager vervul je een cruciale rol bij het leiden van diverse omvangrijke projecten binnen AAGB. Dit omvat o.a. de implementatie van ICT-systemen op basis van business requirements. De rol is van groot belang voor het succesvol afronden van projecten, terwijl de business verantwoordelijk blijft voor het eindresultaat. Het betreft een serieuze en onmisbare functie binnen de organisatie.

Binnen AAGB worden verschillende op maat gemaakte projectmethoden gehanteerd. De Project Manager is verantwoordelijk voor het toepassen en optimaliseren van deze methoden, zodat elk project succesvol wordt afgerond. Het bewaken van scope, tijd, budget, middelen en kwaliteit van de projecten behoort tot de taken. Daarnaast geef je leiding aan meerdere (middel)grote projecten tegelijkertijd en ben je proactief in het signaleren en aanpakken van risico's.

De diversiteit van de projecten maakt dit een uitdagende rol waar geen dag hetzelfde is. De afdeling PMO (Project Management Office) werkt nauw samen met alle andere afdelingen binnen Alliance, wat deze positie uniek maakt. Samen met de PMO collega's wordt een passie gedeeld om mensen te ondersteunen, veranderingen te begeleiden en impact te hebben binnen de organisatie. Als Project Manager is deze persoon vaak een van de eersten die op de hoogte is, dicht bij de actie zit en invloed heeft op de implementatie.

In een team van twee andere gedreven en praktisch ingestelde collega's heerst een open en eerlijke sfeer waar ruimte is voor overleg en samenwerking. Hard werken en het tonen van initiatief bieden mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Jaarlijks wordt de KWD Projectmanagement vakdag georganiseerd waar het hele team deelneemt aan lezingen en workshops, wat bijdraagt aan professionele groei.

Persoonlijk profiel

De Project Manager is een assertieve en breed geïnteresseerde professional die ervaring heeft met het tegelijk aansturen van meerdere grote projecten. Hij/zij is gewend om samen te werken met de business en de leidende rol op zich te  nemen waar nodig. De project manager is een verbinder in de organisatie die respect en begrip heeft voor de ander. De Project Manager schakelt met gemak in een dynamische veranderende omgeving, en is in staat de projecten tot een goed eindresultaat te brengen. 

Opleiding en ervaring

 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring in leidinggeven en/of coachen van teams
 • Natuurlijke bevlogenheid die anderen inspireert
 • Vermogen om een leidersrol op zich te nemen en medewerkers binnen hun werkgebied aan te sturen en te motiveren
 • Openstaan voor veranderingen, met een focus op kansen en vernieuwing
 • Kritisch denkvermogen, bereidheid om vragen te stellen en zaken niet klakkeloos aan te nemen
 • Energiek, pragmatisch en sterke communicatieve vaardigheden
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk  
Arbeidsvoorwaarden

Wat kan je verwachten?

 • Een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende en gevarieerde rol in een sterk groeiend bedrijf, actief in een branche die zowel letterlijk als figuurlijk volop in beweging is
 • Flexibiliteit om hybride te werken, waarbij kantoor- en thuiswerk gecombineerd kunnen worden
 • Toegang tot een uitgebreid scala aan inspirerende online trainingen via de Academy, gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Een vitaliteitsprogramma inclusief een e-bike regeling en kortingen op sportschoolabonnementen
 • Mogelijkheden voor spaarregelingen en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering
 • De kans om deel uit te maken van een hecht, divers en gemotiveerd team waar humor en verbondenheid hoog in het vaandel staan!
Alliance Automotive Group Benelux

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) is verantwoordelijk voor het importeren, distribueren en verkopen van auto-onderdelen en accessoires voor met name  de professionele gebruiker in de Benelux. Dit gebeurt onder meer via de dochtermaatschappijen Alliance Automotive Trading, PartsPoint in Nederland en België.  Daarnaast behoort Winparts, een B2C e-commerce speler, tot de groep om daarmee de consumentenmarkt voor auto-onderdelen en -accessoires te bedienen. AAGB (omzet c.a. € 500 miljoen en 2000 medewerkers) heeft een leidende rol verworven in de onderdelendistributie in de Benelux automotive aftermarket en is een professionele organisatie met een groot volume; een serieuze partij voor zowel leveranciers als klanten. 

De Benelux organisatie is onderdeel van Alliance Automotive Group (AAG) en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs. AAG is een vooraanstaande internationale distributeur en maakt sinds 2017 deel uit van het in Amerika beursgenoteerde Genuine Parts Company (GPC), het grootste automotive aftermarket bedrijf ter wereld.

AAGB heeft een toonaangevende positie in de markt. De afgelopen jaren hebben zij, als gevolg van zowel autonome - als geacquireerde omzet, een sterke groei laten zien. Hoewel de huidige marktomstandigheden gunstig zijn, vragen veranderende marktomstandigheden, door met name elektrificatie en digitalisering, een anticiperende blik. De groep (AAG) oriënteert zich actief op de markttransitie en ontplooit initiatieven om haar leidende rol te behouden en of uit te bouwen. 

Bij AAGB wordt de cultuur gekenmerkt door een sterke focus op innovatie en samenwerking. De organisatie hecht grote waarde aan het opbouwen van nauwe banden met zowel medewerkers als klanten. Excellente prestaties en groei worden gestimuleerd in een dynamische en inspirerende omgeving. De organisatie staat bekend om haar positieve veranderingen en professionele ontwikkelingsmogelijkheden.

Locatie

 • Ede (Gelderland) 
 • Hybride werken/thuiswerken behoort tot de mogelijkheden

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
LinkedIn

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten