open Eindhoven en Veldhoven Gepubliceerd op 08-01-2024 Minimaal 10 jaar werkervaring
open

Eindhoven en Veldhoven
Gepubliceerd op 08-01-2024
Minimaal 10 jaar werkervaring
In het kort
Hbo/wo werk- en denkniveau
Minimaal 10 jaar relevante en brede inkoopervaring (grondstoffen en non-product related) waarvan minimaal 3 jaar in leidinggevende rol in technologisch gedreven maakindustrie
Ervaring in project-, proces- en/of improvement management

Purchasing Manager

Positie

De Purchasing Manager stuurt een compact team aan van 4 inkoop medewerkers verdeeld over de Business Lines Cables & Modules en Panels & Cabinets, waarbij de inkopers van C&M direct onder Operations C&M vallen en een functionele lijn hebben naar de Purchasing Manager. Hij of zij  maakt deel uit van het Operational team en neemt deel aan diverse projectteams.  De Purchasing Manager rapporteert direct aan de CFOO.

De Purchasing Manager zorgt voor een betere (interne en externe) positionering van inkoop binnen VHE. Hij of zij bepaalt samen met CFOO de inkoopstrategie van VHE en is verantwoordelijk voor de uitvoering en professionalisering van de inkoop functie binnen VHE. Zowel operationeel / faciliterend (de basis op orde - brug bouwen naar operations/productie - productbeschikbaarheid) als tactisch/strategisch. Opzetten en verbeteren van processen en procedures die helpen om de (strategische) inkooppositie te verbeteren. 

De Purchasing Manager waarborgt de levering van goederen en diensten tegen (bedrijfsbreed gezien) de best mogelijke voorwaarden. In nauwe samenwerking met (operations binnen) de business lines. Centraal daarbij staan scherpere en excellente (integrale) leveringsvoorwaarden, laagste integrale kosten tegen gelijkblijvende en/of betere kwaliteit. Onderzoekt mogelijke uitbesteding van de business.  De totale inkoop spend bedraagt € 23 mln per jaar en groeit naar verwachting met 15% per jaar.

Persoonlijk profiel

Opleiding en ervaring

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar relevante en brede inkoopervaring (grondstoffen en non-product related) waarvan minimaal 3 jaar in leidinggevende rol  in technologisch gedreven maakindustrie 
 • Ervaring in project-, proces- en/of improvement management
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre
 • Kennis van moderne ERP systemen/APICS- kennis
 • Bij voorkeur ervaring met MS 365 suite / Power BI

Competenties

 • Bewezen comfortabel met onderhandelingsprocessen met leveranciers en in de organisatie
 • Een volwassen gesprekspartner voor (internationale) leveranciers, met een stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht. Een challenger van de organisatie
 • Combinatie conceptueel/analytisch, fact-based en operationele slagkracht
 • Een procesdenker. Structurerend en fact-based
 • Resultaatgerichtheid; pragmatisch en doelgericht
 • Relationeel sterk en organisatiesensitief, creëert acceptatie voor ideeën en implementeert deze ideeën voortvarend
 • Gedreven, ambitieus en ondernemend persoon die zich gemakkelijk in een directe en no-nonsense cultuur kan bewegen
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Is in staat om medewerkers te inspireren en te ontwikkelen
   
VHE Industrial Automation

VHE Industrial automation is een sterk groeiend high tech bedrijf dat hoogwaardige sub-systemen ontwikkelt en assembleert voor innovatieve machinebouwers/OEMs in de Semicon, (Smart) Energy en bredere hightech segmenten. Denk hierbij aan Machine Control modules (besturingkasten, PCBs) en Machine Connectivity solutions (complexe cable assemblies). VHE heeft meer dan 60 jaar ervaring als dé partner in industriële automatisering voor toonaangevende, innovatieve OEM’s in hightech markten en helpt klanten om producten te ontwikkelen en te industrialiseren. VHE ontwikkelt, produceert en onderhoudt complexe industriële automatiserings- en besturingssystemen voor markten met een hoge productmix en laag volume. VHE bedient zijn innovatieve klanten vanaf de allereerste engineering, via prototypen tot en met efficiënte repeterende productie.

De onderneming heeft twee primaire Business Lines: ‘Panels & Cabinets’ en ‘Cables & Modules’. Cables & Modules ontwerpt en produceert/assembleert kabels, kabelbundels, en modules waarmee de semiconductor industrie en high-tech industrie Machine Connectivity en Machine Control geboden wordt. Panels & Cabinets ontwerpt en produceert/assembleert besturingspanelen ten behoeve van Machine Control en Motion Control voor machines die hun toepassing vinden in diverse industriesectoren waaronder high tech en foodprocessing.  

De directie bestaat uit de CEO en CFOO met daarnaast een Management Team. Op dit moment telt VHE ruim 250 medewerkers verdeeld over het hoofdkantoor en 2 productielocaties in Eindhoven (6.000 m2) en Veldhoven (3.000 m2). De omzet bedraagt momenteel ongeveer € 45 mln.

Sinds 2015 heeft VHE een mooi groeipad doorgemaakt, met een meer dan verdubbelde omzet, belangrijke klantacquisities en een extra productielocatie in Veldhoven. Met de komst van Torqx Capital Partners (juni 2021) is een nieuwe investeerder aangetrokken die de groei en expansie middels kennis, kunde en kapitaal ondersteunt. De aankomende jaren wil VHE harder blijven groeien door mee te ontwikkelen met veelbelovende klanten, nieuwe klanten te winnen, technologische competenties uit te breiden en mogelijk in andere industriële clusters in Nederland de positie te verstevigen. Dit kan VHE actief versnellen door het uitvoeren van een gerichte M&A agenda.

Inkoop
Met een inkoopspend van circa € 23 mln vormt de inkoopwaarde circa 50% van de omzet van VHE. Om die reden speelt de purchasing afdeling een cruciale rol in de waardecreatie van de onderneming. Met een duidelijke inkoopstrategie en een proactieve hands-on houding moet purchasing zorgen voor continue verbetering en aanscherping van voorwaarden bij leveranciers. Daarnaast is het bestellen en geleverd krijgen op JIT (Just in time) basis een belangrijk onderdeel van de  doelstelling om werkkapitaal te optimaliseren en te investeren in groei. 

Locatie

VHE in Eindhoven en Veldhoven - in het hart van de hightech Brainport regio.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
LinkedIn

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

+31 6 509 520 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten