Sales & Marketing Manager

open Nijmegen Gepubliceerd op: 21-09-2022
open

Nijmegen
Gepubliceerd op: 21-09-2022

In het kort

Academisch denk- en werkniveau.
Ruime ervaring in of gerelateerd aan “de Bouw” als Commercieel eindverantwoordelijke van een middelgrote onderneming die commercieel projectmatig opereert.
Hoog energieniveau. Gedreven persoonlijkheid die zich gemakkelijk in een directe en no-nonsense cultuur kan bewegen

Sales & Marketing Manager

POSITIE

Het gaat hier om één van de spilfuncties van het bedrijf. De Sales & Marketing Manager werkt aan de verdere versteviging van Rodruza als merk in het hogere segment.  De Sales & Marketing Manager heeft een brede verantwoordelijkheid: het ontwikkelen van de voornaamste accounts en relaties in binnen- en buitenland, het aansturen en individueel coachen van het team, en het waarborgen van de business resultaten. 

Ook is het inspelen op de steeds veranderende markt van belang. Wat te denken van de huidige energievraagstukken en grondstofproblemen. Wat te doen met de prijzen. Doorberekenen of zelf slikken…?

In deze positie moet de Sales & Marketing Manager in staat zijn om de klanten hier in mee te nemen. De financiële consequenties zijn groot, dus het is hierbij nodig om daad bij woord te voegen en te handelen waar nodig. Stevige maar respectvolle gesprekken die uiteindelijk de relatie tussen klant en preferred supplier alleen maar verstevigen. Bovendien is het de taak van de Sales & Marketing Manager om het team door deze uitdagende periode te begeleiden. 

PERSOONLIJK PROFIEL

 • Academisch denk- en werkniveau.
 • Ruime ervaring in of gerelateerd aan “de Bouw” als Commercieel eindverantwoordelijke van een middelgrote onderneming die commercieel projectmatig opereert.
 • Hoog energieniveau. Gedreven persoonlijkheid die zich gemakkelijk in een directe en no-nonsense cultuur kan bewegen.
 • Creatief en oplossingsgericht. Realisatie en overtuigingskracht.
 • Ruime ervaring bij een productiebedrijf.
 • Veelzijdig, breed geïnteresseerd in nieuwe technieken, aanpakker.
 • Hoog professioneel met een praktische inslag en ondernemende aanpak. Gestructureerde manier van werken.
 • Motiveren en coachen van de gecommitteerde medewerkers. Zorgen voor optimale samenwerking en bevorderen van een gezonde cultuur van ondernemerschap, klantgerichtheid en flexibiliteit.
 • Sterke communicatieve en beïnvloeding skills.
 • Bruggenbouwer en organisatiesensitief. Legt verbinding en creëert draagvlak.
 • Sensitief: op basis van inlevingsvermogen actief schakelen in communicatieniveaus en overtuigingsstijlen 
 • Creatief en innovatief: komt met nieuwe ideeën, benaderingen en inzichten. Zoekt mogelijkheden voor de organisatie om zich te verbeteren.
 • Zoekt en signaleert kansen en neemt initiatief. Veranderingsgezind en flexibel.
 • Resultaatgericht met monitoring van voortgang.
 • Engels vloeiend en Duits gewenst.

ORGANISATIE

Onder de Nederlandse baksteenfabrikanten neemt het toonaangevende familiebedrijf Rodruza een speciale positie in. Als één van de grotere producenten van keramische gevelstenen (met een groeiend marktaandeel van boven de 15%) is de onderneming in staat om de nationale en internationale architect te laten kiezen uit een exclusief assortiment.

Rodruza heeft in de afgelopen jaren onder nieuw management een transitie doorgemaakt naar een duidelijke positionering in het hogere segment. Rodruza heeft veel ambitieuze en innovatieve ontwikkelingen in de pijplijn die haar positie als vooraanstaande speler verder zullen uitbouwen.
De onderneming staat bekend als een toegankelijke, jonge en tegelijk professionele club mensen. Er werken ongeveer 80 mensen in totaal. De bedrijfsresultaten zijn de afgelopen jaren zonder uitzondering zeer goed geweest. Er heerst er een informele werksfeer. 

Naast esthetiek is duurzaamheid de tweede strategische pijler van de organisatie. Dit uit zich onder andere in de interne projecten waarin bijvoorbeeld in samenwerking met een start-up en een energieconcern een internationale logistieke keten voor waterstof wordt ontwikkeld. 

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Onze klanten