Strategisch Relatie Manager / Key Accountmanager

open Groningen Gepubliceerd op: 07-09-2021 Vanaf 5 jaar werkervaring
open

Groningen
Gepubliceerd op: 07-09-2021
Vanaf 5 jaar werkervaring

In het kort

Minimaal hbo werk- en denkniveau
minimaal 5-8 jaar (leidinggevende) werkervaring in een commerciële-/sales -/relatie functie op hetzelfde niveau

Strategisch Relatie Manager / Key Accountmanager

POSITIE

Jij hebt als Key Accountmanager/Strategisch Relatiemanager directe impact op het commerciële succes van Noordhoff en daarmee heb je een belangrijke rol in de organisatie. Je initieert en onderhoud ‘key’-relaties op bestuursniveau in het voortgezet onderwijs (vo) waar zij marktleider zijn, met als doel sales van alle leermiddelen en diensten te realiseren en de klanttevredenheid te vergroten.

Dagelijks werken en leren ruim 1 miljoen vo studenten en docenten met leermiddelen, technologie en diensten. Zij geloven dat leren altijd beter kan. Jij kan met Noordhoff een aandeel hebben in dit maatschappelijke belang. Je bent in gesprek met de beslissers van het vo en levert met jouw advies daarmee directe bijdrage aan de vormgeving van het voortgezet onderwijs.

Een van je voornaamste taken is het laten coördineren van (Europese) aanbestedingsprocessen. Dit start met de onderzoekende en adviserende gesprekken bij de beslissers, bij de voorbereiding (o.a. maken van een business case) en hebt de lead tijdens het hele proces. Je weet bestuurders mee te nemen in de onderwijs ontwikkelingen en weet hun beleid te vertalen naar een succesvolle aanbesteding. De tenderdesk managers binnen Noordhoff doen vervolgens de rest.

Je volgt relevante ontwikkelingen in de markt, hebt daarbij oog voor kansen en vertaalt deze samen met collega’s (innovatie, ontwikkeling) naar klachtgerichte oplossingen. Je bezoekt en presenteert daarnaast regelmatig relevante seminars, beurzen en congressen.

Je analyseert en evalueert de uitgevoerde activiteiten uit het relatieplan en denkt actief mee met de Commercieel Manager over de optimalisatie van het salesbeleid.

Je werkt nauw samen met het team van 12 Accountmanagers (allen rapporterend aan de Commercieel Manager) die de docenten die onder jouw schoolbesturen vallen ook bezoeken, Sales Support collega’s, Tenderdesk medewerkers van de marktgroep vo. Daarnaast vorm je een team met de Customer Success Manager die verantwoordelijk is voor de implementaties van de aanbestedingen.

PERSOONLIJK PROFIEL

Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en minimaal 5-8 jaar (leidinggevende) werkervaring in een commerciële-/sales -/relatie functie op hetzelfde niveau. Daarnaast beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

  • Het voeren van gesprekken op directie/bestuursniveau en het bewerken van complexe DMU’s
  • Ruime ervaring met (Europese) aanbestedingen en/of tenders waarbij jij de lead had in het proces
  • Je hebt een sterke commerciële drive, bent resultaatgericht en praktisch ingesteld (jij regelt het hoe dan ook)
  • Bij voorkeur beschik je over managementervaring het VO onderwijs
  • Je beschikt over inlevingsvermogen en overtuigingskracht
  • Ervaring in het onderwijsveld is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Een plek in een in een dynamische werkomgeving, waarin je jouw kwaliteiten kunt inzetten en je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen door middel van bedrijfsbrede – en individuele trainingen, coaching, workshops en/of congressen. Verder kun je rekenen op aantrekkelijke en flexibele arbeidsvoorwaarden waaronder een Persoonlijk Keuzebudget en een (deels) prestatieafhankelijke bonusregeling.

ORGANISATIE

Noordhoff is als grootste educatieve dienstverlener van Nederland dé kennispartner van leergierig Nederland. Met circa 400 medewerkers levert Noordhoff content, digitale oplossingen en services voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff levert kwalitatief hoogwaardige producten en diensten voor de basisschool, het voortgezet onderwijs, beroeps- en volwasseneneducatie, opleidingen voor professionals en het hoger onderwijs. Daarnaast geeft Noordhoff De Grote Bosatlas uit – inmiddels uitgegroeid tot een hele Bosatlasfamilie – en andere uitgaven die tonen dat leren leuk is, zoals de Lijsters, Loco en de populaire software van AmbraSoft. Noordhoff vormt samen met twee andere educatieve dienstverleners in Europa de groep Infinitas Learning.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Annelien Jorendse

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

+31 6 557 803 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
LinkedIn

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn

Onze klanten