Supply Chain Director

open Ede Gepubliceerd op: 03-08-2023
open

Ede
Gepubliceerd op: 03-08-2023
In het kort
Afgeronde Logistieke / Bedrijfskundige opleiding op WO niveau
Ervaring in een eindverantwoordelijke Supply Chain positie
Ervaring binnen een retail-of handelsorganisatie en begrip van DC’s met regionale depots en vestigingen

Supply Chain Director

POSITIE
Als onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf, in een bewegende uitdagende markt heeft de Supply Chain Director een sleutel functie binnen de organisatie. De verantwoordelijkheden omvatten het beheer van het Nationaal Distributiecentrum (NDC), de zes Regionale Distributiecentra (RDC) waarvan vijf in Nederland en één in België en de Supply Chain planning, die de voorraadbeschikbaarheid en -gezondheid bewaakt. Een groot team van managers en specialisten zal (direct en indirect) aan de Supply Chain Director rapporteren. Deze positie vereist een strategische visie en sterke leiderschapsvaardigheden om het succes van de organisatie te waarborgen in een voortdurend veranderende en competitieve omgeving.
PERSOONLIJK PROFIEL

De nieuwe Supply Chain Director combineert strategisch inzicht met business inzicht, is met zijn/haar team verantwoordelijk voor de dagelijkse logistieke operatie, voorraadbeheer en strategische planning. Is een ervaren Supply Chain specialist die met gemak schakelt in een dynamische veranderende omgeving, en die in staat is de organisatie in een complex (internationaal) stakeholder veld naar de volgende fase te tillen. 

Opleiding en ervaring 

  • Afgeronde Logistieke / Bedrijfskundige opleiding op WO niveau
  • Ervaring in een eindverantwoordelijke Supply Chain positie
  • Ervaring binnen een retail-of handelsorganisatie en begrip van DC’s met regionale depots en vestigingen
  • Leidinggevende ervaring op diverse niveaus 
  • Bij voorkeur beschik je over ervaring met grote verander/groei processen
  • Ervaring met projectmanagement
  • Kennis van voorraadbeheersystemen
  • Kennis van WMS systemen 
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal

Locatie
Ede (Gelderland)
Hybride werken/thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 

ORGANISATIE

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) is verantwoordelijk voor het importeren, distribueren en verkopen van auto-onderdelen en accessoires voor met name  de professionele gebruiker in de Benelux. Dit gebeurt onder meer via de dochtermaatschappijen Alliance Automotive Trading, PartsPoint in Nederland en België.  Daarnaast behoort Winparts, een B2C e-commerce speler, tot de groep om daarmee de consumentenmarkt voor auto-onderdelen en -accessoires te bedienen. AAGB (omzet c.a. € 500 miljoen en 2000 medewerkers) heeft een leidende rol verworven in de onderdelendistributie in de Benelux automotive aftermarket en is een professionele organisatie met een groot volume; een serieuze partij voor zowel leveranciers als klanten. 
 De Benelux organisatie (gevestigd in Ede) is onderdeel van Alliance Automotive Group (AAG)  en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs.

Voor AAGB  is een efficiënte en goed functionerende Supply Chain van uiterst belang. Het vormt het kloppende hart van de organisatie en speelt een essentiële rol bij het mogelijk maken van de continue groei en succes. Met meerdere leveringen per dag aan het professionele autobedrijf is de Supply Chain van AAGB behoorlijk geavanceerd, tijds kritisch en toch efficiënt. Dat biedt een uitdagende werkomgeving in het SC-vak.

Deel vacature

Print vacature

Contactpersoon Lyncwise Executive Search & Interim

Susan Abbink-Rempt

Executive search specialist in Consumer Products | Logistics | Industry | IT

+31 6 477 600 37
susan.abbink@lyncwise.nl
LinkedIn

Charlotte Schepers-Kluck

Executive search specialist in HR en Finance branchebreed

+31 6 353 107 36
charlotte.schepers@lyncwise.nl
LinkedIn
Onze klanten