Account Manager Zuid Oost

 

Account Manager Zuid Oost

 

De organisatie

Reflex Winkelmann GmbH – divisie Building+Industry – behoort tot de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige systemen voor verwarmings- en warmwatertechniek. De onderneming, met de hoofdvestiging in het Westfaalse Ahlen (DE), ontwikkelt, produceert en verkoopt onder het premium merk Reflex. Reflex biedt innovatieve componenten en totaaloplossingen voor drukbehoud, navulling, ontgassing, waterzuivering, boilers, plaatwarmtewisselaars en hydraulische verdeel- en buffercomponenten. Met wereldwijd meer dan 1.500 medewerkers is Reflex Winkelmann GmbH internationaal in alle belangrijke markten aanwezig. Met een helder statement over duurzaamheid en de door de overheid vastgelegde klimaatpolitieke doelstellingen, levert de onderneming met energie-efficiënte en duurzame producten nu al een wezenlijke bijdrage aan de CO2 reductie. Beproefde technologieën en toekomstgerichte innovaties vormen daarvoor de grondslag. Samenwerking met partners, consequente klantgerichtheid en aanvullende diensten, zoals engineering, ontwerp en inbedrijfstelling mede als een uitgebreid aanbod van scholingen, ronden het dienstenspectrum af.

 

Reflex Nederland B.V. is gevestigd in Barendrecht langs de A15. Op deze locatie is een uitgebreide showroom aanwezig waar relaties ontvangen worden en inzicht gegeven wordt in het productportfolio. Reflex Nederland is een compacte organisatie met een duidelijke focus op de business. De organisatie valt in te delen in Account Management, Technical Management en Service & Maintenance. Overige disciplines zijn extern belegd.

 

Reflex is opgericht in 1898 en is nog steeds voor 100% een familiebedrijf. Reflex staat wereldwijd bekend als een premium merk. In Duitsland heeft Reflex een marktaandeel van 80%.

 

In 2016 is in Nederland een nieuwe weg ingeslagen, Reflex 2.0 met een nieuwe strategie; Thinking Solutions. Waar Reflex zich tot dan met name, uitermate succesvol, had gericht op de woningbouwmarkt, vraagt de nieuwe strategie om een andere aanpak. Reflex positioneert zich als hightech solution provider met  een compleet portfolio van HVAC-oplossingen voor complexe projecten. Dit betekent dat het saleskanaal ook een stuk complexer is geworden en naast adviseur en groothandel met name de installateur steeds belangrijker is geworden voor Reflex.

 

Reflex is een organisatie die uiterst relevant is in de HVAC-markt op het gebied van energie-efficiëntie, duurzaamheid en bedrijfszekerheid enerzijds en utiliteit, WKO, warmtenetten, woningbouw en datacenters anderzijds.

 

De functie

Reflex is op zoek naar een Account Manager voor de regio Zuidoost-Nederland. Deze regio loopt grofweg van de A15 naar beneden en van de A27 naar rechts (postcodegebieden 39-41 en 50-66).

 

Alle activiteiten van de Account Manager zijn gericht op verdere uitbouw van de utiliteit- en industriemarkt, maar ook op het handhaven en versterken van de leidende positie in de woningbouw.

In de gewezen regio ga je actief op zoek naar nieuwe projecten in de utiliteitsbouw, woningbouw, industrie en datacenters. Je bent in staat om relaties te ontwikkelen en onderhouden in het hele saleskanaal. Je legt hierbij de focus op de installateur en adviseur. Juist bij deze partijen weet je Reflex als solution provider te positioneren door de toegevoegde waarde van de oplossingen en producten feilloos over te brengen. Bovendien onderhoud je warme relaties met de technische groothandel.

 

De uitdaging is om, naast het succesvolle Reflex voor de woningbouw, Reflex als solution provider voor utiliteit en industrie te positioneren. Je voelt je verbonden met de “Thinking Solutions” filosofie. Je bent in staat om op een abstract niveau problemen te benaderen en behoeften in kaart te brengen. Je bent in de eerste plaats adviseur van jouw klanten, maar bent ook in staat om deals te sluiten. Je staat voor duurzaamheid, hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

 

Je werkt in een team met drie andere Account Managers met ieder een eigen regio. Er wordt veel samengewerkt en overlegd om projecten en de pijplijn zo goed mogelijk te managen. Je rapporteert aan de Managing Director van Reflex Nederland, waarmee je 1x per maand meeting hebt. Het salesteam komt 1x per 2 maanden bij elkaar voor commercieel overleg.

 

Persoonlijk profiel


Algemeen 

 • Hbo (werk- en denkniveau + algemene productkennis) in HVAC
 • Een goede beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk, is noodzakelijk. Duits is een pré
 • Zowel commercieel als technisch vaardig
 • Woonachtig in de regio

 

Ervaring 

 • Relevante ervaring in de sector (HVAC, werktuigbouwkundige installatie)
 • Kennis van en netwerk bij de installateurs, adviseurs, corporaties en groothandels
 • Bewezen track record in solution sales

 

Competenties 

 • Proactief en actiegericht
 • Verbinden van partijen en verbanden leggen
 • Solution sales vaardigheden
 • Inhoudelijk sterk
 • Techniek en commercie weten te combineren
 • Intrinsiek gemotiveerd voor succes
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden

 

Persoonlijkheid 

 • Can do, will do!
 • Doorzettingsvermogen
 • Het premium merk Reflex weten uit te stralen

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Margaux van Wijngaarden

Executive search specialist in Bouw & Industrie

 

Met een jarenlange ervaring en een enorm netwerk in de bouw en industrie en een liefde voor commercie, is Margaux ‘dubbel gespecialiseerd’ als executive search consultant. Ze is inhoudelijk sterk en gewend om advies en oplossingen op maat te leveren. Ze is duidelijk, direct, altijd scherp en kritisch waar nodig. Resultaatgedreven en daadkrachtig. En niet te vergeten: een goede luisteraar. Allemaal eigenschappen die in ons vakgebied uitstekend van pas komen.

 

Margaux van Wijngaarden
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 14 24 80 88
Margaux.vanwijngaarden@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Margaux

Share this: