Bedrijfsleider

 

 

Bedrijfsleider

Locatie Bleiswijk

 

Organisatie

Plantise is een gerenommeerd opkweekbedrijf van groenten en sierteeltplanten voor de Nederlandse en buitenlandse markt. Plantise is in oktober 2019 ontstaan uit een fusie tussen drie Nederlandse plantenkwekers: Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. De naam Plantise is een samenvoeging van de kenmerken – ‘plants’ en ‘expertise’ wat de kracht is van het bedrijf.

 

Plantise is één van de grootste marktpartijen in Nederland met een gezamenlijk kasoppervlak van ongeveer 56 hectare verdeeld over zes locaties in Nederland, 14 hectare (via deelnemingen) in het buitenland.

 

De fusie heeft gezorgd voor een sterke marktpartij die in staat is in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de sector, zoals schaalvergroting en internationalisatie. Plantise behoort tot de top drie van ongeveer 15 opkweekbedrijven in Nederland. Plantise heeft ongeveer 15 procent van de opkweekmarkt in handen, is in omzet de grootste plantenkweker van Nederland en marktleider op het gebied van biologische opkweek.

 

De grootste productcategorieën van Plantise zijn tomaat, komkommer en paprika. Samen goed voor bijna 65 procent van de omzet. Daarnaast is Plantise marktleider op het gebied van gerbera’s en knolselderij.

 

Ook op het gebied van het opkweken uit zaad en stek van sierteeltplanten wil Plantise een toonaangevende rol spelen. Daarnaast is het opkweken voor derden een belangrijke markt. Verder is Plantise met afstand de meest internationale plantenkweker van Nederland.

 

Bij Plantise werken 230 medewerkers in loondienst aangevuld met 400 flexwerkers in het hoogseizoen.

 

Positie

Aan de Irisweg 40 te Bleiswijk staat de grootste samengestelde kas van Plantise. Hier werken 70 medewerkers aan de teelt en productie van 50 soorten groenten en sierteelt. Deze grote diversiteit is vrij uniek in Nederland. Het bepaalt mede de complexiteit van de bedrijvigheid. De uitdaging is om elke dag te komen tot een kwalitatief hoogwaardige en zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering. We zoeken voor deze grote locatie van Plantise een Bedrijfsleider.

 

Vervolgens vertaalt de Bedrijfsleider het plan naar meetbare operationele jaar-, kwartaal-, maand- en weekdoelstellingen. De Bedrijfsleider heeft de taak om de productielocatie operationeel en kwalitatief op een hoger plan te tillen. Hier spelen vraagstukken als ‘hoe maak je kostprijzen inzichtelijk’ en ‘hoe kun je meer marge maken’. Een van de manieren om de Irisweg 40 naar de volgende fase te loodsen is door het bestaande ERP systeem (Navision) beter te gebruiken met als uitkomst een betere beheersing en sturing van het bedrijf. De totale bedrijfsvoering (operatie en teelt) zal in de toekomst meer op managementinformatie worden gedreven.

 

De Bedrijfsleider geeft leiding aan het Hoofd Teelt en Hoofd Productie & Interne Logistiek.

De Bedrijfsleider rapporteert in deze rol direct aan de CEO.

 

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • zorgt voor een vloeiende en functionerende dagelijkse bedrijfsvoering
 • verantwoordelijk voor marge en kwaliteit
 • controleert realisatie van productie, interne logistiek en teelt en stuurt bij waar nodig
 • fungeert als aanspreekpunt voor de medewerkers binnen de locatie
 • verantwoordelijk voor de samenstelling van een juiste productieplanning i.s.m. hoofd productie
 • verantwoordelijk voor een juiste uitvoering van productie- en teeltprocessen en goede teamprestaties in samenwerking met hoofd teelt en hoofd productie
 • verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde doelen beschreven in het tactisch jaarplan
 • verantwoordelijk voor het werken volgens continu verbeteren/LEAN
 • verantwoordelijk voor naleving van QHSE op de locatie

 

Persoonlijk profiel

De gezochte kandidaat heeft ervaring als operationeel eindverantwoordelijke bedrijfsleider binnen de agribusiness of een business met vergelijkbare processen. Kennis van en ervaring met teelt en productie van (groente)planten uit zaad en stek is een pre.

 

 • hbo werk- en denkniveau
 • Lean Green Belt certificering
 • Ervaring met optimalisatie van bedrijfsprocessen
 • Ervaring met continu verbeteren/Lean
 • Affiniteit met automatisering
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Culturele sensitiviteit

 

Competenties

Leiderschap, Organisatiesensitiviteit, Probleemanalyse en probleemoplossend vermogen, Resultaatgericht, Samenwerken, Verbindend.

 

Arbeidsvoorwaarden

Deze positie is interessant vanwege de aard en de omvang van de werkzaamheden. Hier succesvol zijn betekent een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Plantise. Last but not least is er de goede beloning. Een auto, laptop, mobiel, exedent premievrij pensioen maken ook deel uit van het totale pakket.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

 

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Share this: