Business Intelligence Specialist

 

 

Business Intelligence Specialist

 

Organisatie

e-Luscious B2C B.V. is een sterk groeiende en zeer dynamische online retailer gespecialiseerd in wijn en koffie en is hiermee online pure play marktleider in de Benelux. Met verschillende businessunits zoals Wijnvoordeel NL/BE, Wijnbeurs NL/BE, Léon Colaris en Koffievoordeel voorziet e-Luscious honderdduizenden klanten van hoogwaardige producten en een uitstekende service, in een online wereld die steeds groter wordt en volop mogelijkheden voor groei biedt. De ambities zijn groot en daarom zet de organisatie sterk in op verdere groei en professionalisering.

 

Als onderdeel van investeringsmaatschappij Gilde Equity Management richt e-Luscious haar pijlen op het verder uitbouwen van de sterke marktpositie in Nederland, België en Duitsland. Het doel is om te groeien door steeds beter, persoonlijker én efficiënter in te kunnen spelen op de behoeftes van klanten. Dat vereist een organisatie waar data, testen, meten en leren centraal staan. Om dat te realiseren investeert e-Luscious stevig in de groei van het team.

 

Positie

Als Business Intelligence Specialist (BI Specialist) binnen e-Luscious maak je deel uit van een divers en enthousiast team en werk je gedeeltelijk vanaf huis en vanuit een hip kantoor (A-locatie) in Hilversum. Je werkt nauw samen met de Finance Business Partners en Database Marketeers die op basis van de door jouw ontworpen rapportages de sparringpartner voor de business zijn. Als BI Specialist werk je intensief samen met de Senior Finance Business Partner en rapporteer je aan de CFO.

 

Verantwoordelijkheden

Als BI Specialist maak je, samen met het team, nieuwe informatieproducten en stuurinformatie die e-Luscious helpt bij de sturing en verantwoording binnen de organisatie. Je vertaalt de informatiebehoefte naar informatieproducten, tools, dashboards en rapportages en adviseert zowel gevraagd als ongevraagd over de inrichting hiervan. Bij e-Luscious is er een gefundeerde basis gelegd waarbij er wordt gewerkt met een eigen en betrouwbaar Datawarehouse welke is gekoppeld aan een PowerBi Report Server. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitbreiden, testen en onderhouden van onze Business Intelligence architectuur. Dit betreft zowel back-end als front-end activiteiten. Je zorgt ervoor dat grote en complexe hoeveelheden data uit diverse applicaties worden ontsloten en interne en externe data wordt geïntegreerd.

 

Je bent in staat om snel processen te doorgronden, requirements op te halen en om te zetten naar development en de rapportages te ontwerpen die de juiste inzichten geven. Daarnaast heb je de technische vaardigheden om te bouwen wat je bedenkt. De opdrachten waar jij energie van krijgt variëren van het realiseren van een proof of concept tot het bedenken en bouwen van integrale Business Intelligence oplossingen.

 

De functie omvat zowel de functionele processen (vertaling van business requirements naar een technische oplossing), als de technische processen (ontwerpen en ontwikkelen van de technische processen). Maar ook de support op het uitbreiden van het bestaande Unified Data Model doormiddel van het aanmaken van nieuwe measures in het Datawarehouse.

 

Als BI Specialist ben je tevens een belangrijke schakel tussen het team, IT en de business. Om succesvol te kunnen zijn in deze functie moet je kennis hebben van de belangrijkste businessprocessen als ook ervaring met de werkwijze binnen een IT afdeling (SCRUM). Samen met de ontwikkelaars van het datawarehouse ontwerp je nieuwe oplossingen zoals kubussen en informatiemodellen en krijg je ook de mogelijkheid om daaraan mee te bouwen.

 

Persoonlijk profiel

 • Afgeronde gerelateerde opleiding op HBO/WO niveau
 • 5 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in de e-commerce
 • Ervaring met SQL en DAX
 • Kennis van en ervaring met data analyse (en predictive analytics)
 • Gewend om gegevens te verzamelen uit verschillende bronnen zoals API’s, spreadsheets etc
 • Kan je onderhoudbare scripts schrijven om gegevens te verzamelen en te vullen
 • Hou je van de details en bekommer jij je om de wijze waarop gegevens gepresenteerd worden
 • Ben je zelfstandig en kun je omgaan met veel verantwoordelijkheid
 • Proactief, gestructureerd, secuur en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Woon je bij voorkeur in (de omgeving van) Hilversum
 • Ben je staat om je adviezen om te zetten in resultaten
 • Bezit je een duidelijke visie op best practices op gebieden als versiebeheer, documentatie, clean code of agile, die je ook aan een team kunt uitleggen en overdragen

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief binnen een onderneming waar geen dag gelijk is!
 • Een creatieve en dynamische werksfeer in een resultaatgericht, no-nonsense team
 • Een passend salaris
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Ruimte om jezelf verder te ontwikkelen binnen je eigen vakgebied
 • Korting op alle artikelen die wij verkopen binnen e-Luscious

 

Procedure

Lyncwise Executieve Search & Interim te Hilversum heeft de opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Wendy Witteveen van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. e-Luscious besluit welke kandidaten worden meegenomen in de verdere procedure. Een assessment en referentie check kunnen deel uitmaken van de procedure.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Wendy Witteveen

Executive search specialist in  IT (Hard-, Software) & Consumer Products

 

Als mede oprichter met haar ondernemende instelling is Wendy op ieder niveau een goede coachende gesprekspartner. Het leggen van verbindingen is voor haar een tweede natuur. Binnen het Lyncwise team is zij van grote waarde als doortastende senior consultant voor IT- & commerciële sales en marketing specialisten. Behalve een doener, regelaar en coach is ze ook een challenger en energizer. Ze is bovendien een goede netwerker.  Winnende combinaties van ambities en talent tot stand brengen, is een van de drijfveren waar deze bourgondische duizendpoot haar tomeloze energie aan ontleent.

 

Wendy Witteveen
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 460 340 12
wendy.witteveen@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Wendy

Share this: