Category Manager

 

 

Category Manager

 

Organisatie

DYKA maakt deel uit van DYKA Group, een Business Unit van Tessenderlo Group. DYKA is veel meer dan alleen maar een producent en distributeur van kunststof leidingsystemen en hulpstukken. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, draagt zij elke dag een steentje bij tot een betere planeet. Bovendien doen ze dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. DYKA kan dan ook met trots zeggen dat ze “Nature’s Network” zijn. Internationaal zijn zij vertegenwoordigd in België, Nederland, Frankrijk, UK, Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slovenië en Roemenië.

 

DYKA Nederland is een vooraanstaand producent en distributeur van kunststof leidingsystemen (PVC, PE en PP). De productie, administratie, centrale distributie en verkoopafdeling zijn gevestigd in de hoofdzetel in Steenwijk. Verder zorgen 21 regionale distributiecentra voor een servicegerichte toelevering aan handelaars, aannemingsbedrijven, professionele installateurs, openbare besturen, nutsbedrijven en de industrie.

 

Binnen de cultuur van DYKA zijn samenwerken (we groeien samen), initiatief nemen (we ondernemen actie) en klant- en resultaatgericht werken (we zorgen ervoor dat de dingen écht gebeuren én we streven naar uitermate tevreden klanten) de belangrijkste kernwaarden.

 

Positie Category Manager

DYKA is een organisatie in beweging. Met oog voor optimalisatie, efficiëntie en mensen in hun kracht zetten, is deze nieuwe positie van Category Manager ontstaan. De functie leent zich er voor om echt iets neer te zetten. Eigen initiatief en visie worden aangemoedigd en beloond bij DYKA. Je bent zelfstandig, weet je prioriteiten te stellen en bent actiegericht. Het succes van deze rol ligt in het maken van kleine stappen, waarbij grote winst kan worden behaald. Door je positieve houding en professionele gedrag weet je stakeholders te overtuigen. Je bent challenging waar nodig, met respect voor andermans uitdagingen, altijd verbindend.

 

De Category Manager is verantwoordelijk voor een optimaal productportfolio. Hij/zij zal onmiddellijk aan de slag kunnen met het brengen van structuur en efficiëntie in het portfolio. Door bijvoorbeeld positief kritisch naar de veelheid aan SKU’s te kijken, kan er op korte termijn al snel resultaat worden bereikt.

 

Als Category Manager stuur je een productgroep zo aan dat er maximale waarde wordt gecreëerd voor de klant en de organisatie. Een grote winst ligt op dit moment ook in het brengen van een structuur en systematiek. Het borgen van informatie, het gebruik van beschikbare tools; stamdata in SAP verwerken, in control zijn.

 

Een andere focus ligt op het uitrollen en uitbreiden naar nieuwe markten of doelgroepen van ‘make’-producten en het identificeren en introduceren van ‘buy’-producten. Je bent verantwoordelijk voor de levenscyclus van ‘make’-producten na introductie en voor ‘buy’-producten inclusief de introductie op de markt en je definieert de verdere behoefte aan evolutie van beide. Voor de evolutie van ‘make’-producten overleg je met de productmanagers die, samen met het productontwikkelingsteam, de verdere technische ontwikkeling ondersteunen. Voor de ontwikkeling van ‘make’-producten werk  je samen met de vereiste stakeholders, zoals externe leveranciers en sourcing om ervoor te zorgen dat DYKA het productaanbod maximaliseert in overeenstemming met de eisen van de klant.

 

Met je commerciële drive, zelf startende vermogen en overtuigende communicatievaardigheden kun je bij deze ambitieuze organisatie Category Management als een professionele afdeling gaan neerzetten.

 

Persoonlijk profiel

 

Ervaring

 • Uitstekende communicatie vaardigheden
 • Gestructureerd en gedisciplineerd
 • Planning en prioriteiten stellen
 • Stakeholder management
 • Minimaal 5 jaar werkervaring, 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol
 • Hbo-opleiding in Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Marketing of  vergelijkbare bedrijfsrichtingen
 • Ervaring in een productie- en/of handelsonderneming (B2B)
 • Grote voorkeur voor ervaring in de installatiebranche

 

Competenties

 • Toont gedrag volgens de principes van de DYKA groepsmensen: we ondernemen actie, we laten dingen gebeuren, we groeien samen en we overtreffen de klantervaring
 • Bekwaam om te handelen met verschillende belanghebbenden over functionele afdelingen op verschillende niveaus in de organisatie (beïnvloeder)
 • Hands on, harde werker
 • Zelfverzekerd doch bescheiden
 • Positief kritisch
 • Zelfstandig en matuur
 • Relativeringsvermogen, pick your battles

  

Arbeidsvoorwaarden

DYKA biedt jou een contract en marktconform salaris + overige arbeidsvoorwaarden. Bij DYKA ga je aan het werk in een professionele, sterk lerende organisatie met brede ontwikkelingsmogelijkheden. Het hoofdkantoor is in Steenwijk (Kop van Overijssel), maar verwacht wordt dat je veel onderweg bent en op vestigingen werkt. DYKA stelt zich flexibel op en verwacht dat jij zelf weet wanneer je in Steenwijk moet zijn. Daarnaast zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing, zoals een auto in het pakket.

 

Procedure

Lyncwise Executieve Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Margaux van Wijngaarden van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. DYKA besluit welke kandidaten worden meegenomen in de verdere procedure. Een assessment en referentie check kunnen deel uitmaken van de procedure.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Margaux van Wijngaarden

Executive search specialist in Bouw & Industrie

 

Met een jarenlange ervaring en een enorm netwerk in de bouw en industrie en een liefde voor commercie, is Margaux ‘dubbel gespecialiseerd’ als executive search consultant. Ze is inhoudelijk sterk en gewend om advies en oplossingen op maat te leveren. Ze is duidelijk, direct, altijd scherp en kritisch waar nodig. Resultaatgedreven en daadkrachtig. En niet te vergeten: een goede luisteraar. Allemaal eigenschappen die in ons vakgebied uitstekend van pas komen.

 

Margaux van Wijngaarden
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 14 24 80 88
Margaux.vanwijngaarden@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Margaux

Share this: