CFO

 

CFO

 

Organisatie


Nettorama is een moderne trendsettende ‘merkendiscounter’. Met vaste lage prijzen, hoge kwaliteit en een voldoende breed aanbod is Nettorama de aller voordeligste merken supermarkt van Nederland. Het bedrijf is door consumenten al twee keer achter elkaar uitgeroepen tot “beste supermarkt van Nederland”. De afgelopen 15 jaar eindigde Nettorama steeds op nummer 1 of nummer 2 op het onderdeel AGF in het GfK Vers Rapport. Het bedrijf kent de hoogste omzet per filiaal van alle supermarktformules in Nederland.

 

Het bedrijf is in 1968 opgericht door de familie Bastmeijer en inmiddels uitgegroeid tot een supermarktketen met 32 vestigingen verspreid over een groot deel van Midden en Zuid-Nederland. Het servicekantoor en distributiecentrum staan in Oosterhout, van waaruit de organisatie wordt geleid. Bij het bedrijf zijn 2.400 medewerkers werkzaam. De consumenten omzet betreft circa € 420 mln. De huidige directie wordt gevormd door de Algemeen Directeur (Harry Sulmann) en de Adjunct Directeur (Michel Mattheeuws). De structuur van de directie wordt gewijzigd naar een driekoppige directie met een CEO, CFO en CCO.

 

Naast een assortiment van meer dan 4.000 merkartikelen biedt Nettorama een uitgebreid assortiment vers vlees en vleeswaren, groente en fruit, brood, zuivel, diepvries, salades etc. Nettorama is ‘De goedkoopste A-merken en de beste in Vers’. Door consistent te focussen op topkwaliteit, lage prijzen en een sobere, kostenbewuste organisatie, heeft Nettorama de meest loyale klanten van alle supermarkten. Het gaat echt om handel drijven. De omloopsnelheid is heel hoog. Het bedrijf zal niet als eerste nieuwe dingen doen, maar vertrouwt op ervaring en bewezen technologie. Vernieuwingen worden gebaseerd op goed doordachte concepten, die zich al hebben bewezen. Verder kenmerkt de organisatie zich door handelsgeest, ondernemerschap, kostenbewustzijn en een hands-on mentaliteit. Met hard werken, gedrevenheid en enthousiasme groeit Nettorama nog steeds hard. Dit commerciële succes maakt dat zowel de financiële, IT en logistieke organisatie de komende jaren voor de nodige uitdagingen staan.

 

Om de organisatie toekomstbestendig te maken, heeft Nettorama behoefte aan het verder opbouwen en professionaliseren van een robuust fundament voor finance, IT en logistiek. Dit fundament moet leiden tot een efficiënte organisatie die het bedrijf voorziet van fact-based en pro-actieve sturingscijfers en KPI’s ter ondersteuning van de commerciële strategie en beslissingen.

 

Voor deze verdere professionalisering zoekt Nettorama een ervaren, business gedreven en pragmatische CFO.

  

Positie

 

CFO

De CFO is lid van de nieuw te vormen 3-koppige directie en rapporteert aan de CEO. Hij/zij stuurt de afdelingen Finance, IT en Logistiek aan. In eerste instantie ligt de focus op het leren kennen en doorgronden van de organisatie. Uiteindelijke doel is het verbeteren en optimaliseren van Finance, IT en Logistiek tot solide, proactieve en business gedreven afdelingen, die de organisatie ondersteunen in het nemen van de juiste business beslissingen. Hij/zij ontwikkelt een besturingsmodel, inclusief KPI’s en dashboards en speelt een belangrijke rol in de implementatie van een nieuw IT-systeem.

 

De CFO draagt zorg voor tijdige, juiste en volledige interne en externe financiële rapportages, en een goed functionerend technisch (IT) platform. Hij/zij zorgt voor accurate en proactieve  communicatie van informatie naar de juiste personen binnen de organisatie.

 

Verder is de CFO verantwoordelijk voor de Logistiek. De komende tijd zal het distributiecentrum gemoderniseerd worden om toekomstige groei aan te kunnen. Recent is een Logistiek Manager benoemd om de veranderingen en vernieuwingen binnen het DC in Oosterhout vorm te geven.

 

Resultaatgebieden en kernactiviteiten

 • Strategisch: Nettorama beleid vertalen in duidelijke financiële, IT en logistieke doelstellingen. Ontwikkelt besturingsmodel en rapportages, inclusief KPI’s, stuurinformatie en dashboards in nauwe samenwerking met de business
 • Financiën: focus op business kant: control en forecasting. Zorgt voor een solide en efficiënte administratie en optimaliseert en stroomlijnt de financiële processen. Zorgt voor budgetten en tijdige, juiste en volledige financiële rapportages
 • IT-Systeem: verantwoordelijk voor de selectie en implementatie van een nieuw financieel/ ERP/ Logistiek systeem
 • Logistiek: in nauwe samenwerking met de Logistiek Manager begeleiden van de ver- en nieuwbouwplannen in het distributiecentrum in Oosterhout
 • Continue verbetering: continue focus op analyseren en optimaliseren van financiële en administratieve processen
 • Team management: aansturen van de financiële- (20 medewerkers) en IT-afdeling (3 medewerkers); Medewerkers stimuleren in hun ontwikkeling en motiveren om actief mee te denken in verbeterprocessen
 • Samenwerking/Communicatie: Werkt nauw samen met alle andere afdelingen binnen Nettorama (commercie, inkoop en winkel)

 

Persoonlijk profiel


Opleiding en ervaring

 • Hbo/wo werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met RC opleiding
 • Minimaal 10 jaar relevante en brede financiële managementervaring in (food-)retail of FMCG
 • Ervaren business CFO binnen groot-MKB/familie context
 • Ervaring professionaliseren finance en opbouwen dashboards/KPI’s/ commerciële stuurinformatie
 • Ervaring/affiniteit met implementatie van ERP/IT-systemen

 

De CFO combineert strategische visie met hands-on mentaliteit. Een volwaardig directielid die Finance, IT en Logistiek op een hoger niveau brengt. Heeft een behoorlijke dosis vakkennis en ervaring. Is energiek, bedachtzaam, veranderingsbereid, met hart voor de business. Een verbinder die mensen meekrijgt op basis van enthousiasme, daadkracht en inhoud.

 

Competenties

 • Toont leiderschap en heeft coachende capaciteiten. Natuurlijke senioriteit. People Manager
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Cijfermatig ijzersterk
 • Verbinder, tactvol en respectvol naar huidige organisatie
 • Pragmatisch, optimistisch, ondernemend
 • Vasthoudend, overtuigend en energiek
 • Procesgericht en fact-based
 • Resultaatgerichtheid; pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje
 • Sterke communicatieve skills. Bruggenbouwer en organisatie sensitief. Creëert acceptatie voor ideeën
 • Zelfstandig, ondernemend en initiatiefrijk. Signaleert kansen en gaat over tot actie. Impact door daadkracht

 

Samengevat: waarom is dit een interessante loopbaanstap?

“De CFO speelt een cruciale rol in de verdere ontwikkeling en het toekomstbestendig maken van Nettorama. De compacte organisatie biedt vrijheid en ondernemerschap. Je kunt hier écht veel impact maken. Je creëert je eigen rol. Dit vergt wel overtuigingskracht en volharding, maar ook respect en verbindend vermogen. Je moet het zelf doen en je kan je nergens achter verschuilen. Deze rol biedt een prachtige kans voor een ondernemende, business gedreven CFO met kennis en kunde.”


Arbeidsvoorwaarden

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie.

 

Locatie

Oosterhout

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

 

Joris is ‘trusted advisor’ van zowel getalenteerde kandidaten als van bijzondere bedrijven. Een natuurlijke verbinder die ambities en passies expliciet maakt en meeweegt in de besluitvorming. Hij heeft jarenlange ervaring in bemiddeling van ‘top potentials’ in de disciplines supply chain, commercie en strategie – in het bijzonder voor bedrijven in verandering/private equity. Dat doet hij gedreven en met flair. Joris heeft gedurende zijn bijna 20-jarige loopbaan een zeer relevant netwerk opgebouwd. Hij komt snel tot de kern, weet wat er in de praktijk speelt en staat in voor een hoog kwaliteitsniveau. Een echte vakman: gedreven, kritisch, doortastend en positief.

 

Joris van Lommel
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joris

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: