Commercieel Directeur Logistics

 

Commercieel Directeur Logistics

 

 

Organisatie

The Greenery levert, samen met ruim 1.000 telers en leveranciers, jaarrond een compleet dagvers assortiment van groente, fruit en paddenstoelen aan diverse Europese retailers. Het bedrijf is actief op 57 markten en hofleverancier van enkele grote supermarktketens en innovatieve E-commercepartijen in Europa. Zij doen dit vanuit de ambitie en visie om samen op duurzame wijze verse groente en fruit voor iedereen bereikbaar te maken. The Greenery beschikt over een volledig geautomatiseerde logistieke infrastructuur gecombineerd met steeds meer verladingsmogelijkheden. Bij de telers zelf en twee eigen moderne distributiecentra, maakt dat ze de producten binnen een dag van de akker of kas in het schap kunnen hebben liggen.

 

Hun ERP besturingssysteem (SAP) verschaft continu inzicht in alle voorraden, vervoersstromen en zelfs actuele point-of-sale kassa-informatie van hun klanten. Zo weten ze precies waar de behoeften liggen en wat zich waar bevindt, zodat ze altijd de juiste producten direct kunnen koppelen aan de juiste klant. Dit leidt tot een accurater proces, minder derving, kortere levertijden en nog veel belangrijker, nooit meer lege vakken.

 

Recent is de structuur van The Greenery gewijzigd. De organisatie is nu opgedeeld in drie aparte entiteiten: The Greenery Logistics, The Greenery Retail en The Greenery Growers, ieder met een eigen P&L verantwoordelijkheid. Doordat er geen verplichte winkelnering meer is, worden ze allen zelf verantwoordelijk voor het behoud van bestaande en het binnenhalen van nieuwe klanten.

 

Positie – Commercieel Directeur Logistics

Als Commercieel Directeur Logistics binnen The Greenery Logistics ben je verantwoordelijk voor het commercieel in de markt zetten van nieuwe logistieke vers. Je stuurt hierbij de afdelingen Business Development, Accountmanagement en Marketing en Communicatie aan. Jouw primaire verantwoordelijkheid is het realiseren van commerciële afspraken met zowel nieuwe als bestaande klanten- en leveranciers.

 

Daarnaast word je verantwoordelijk, om binnen het Management Team The Greenery Logistics af te stemmen, waar en op welke manier de operatie kan worden ingericht om invulling te geven aan de wensen en behoefte van de nieuwe en bestaande klanten.

 

 • Je stemt tarieven en service level agreements (SLA) af, om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het financiële resultaat van The Greenery Logistics;
 • Je onderhoudt contact met bestaande klanten en leveranciers middels het sales & accountmanagement team, de focus zal hierbij komen te liggen op upselling.
 • Last but not least is de implementatie van nieuwe klanten en leveranciers zeer belangrijk, in nauwe samenwerking met de operationele leidinggevenden binnen Logistics. Ná een succesvolle nieuwe klantimplementatie zal de dagelijkse aansturing van nieuwe activiteiten overgaan naar de operationele organisatie binnen Logistics. Ten tijde van nieuwe klantimplementaties zal de operationele verantwoordelijk dan ook tijdelijk bij de Commercieel Directeur liggen tót deze zal worden overgedragen aan de bestaande operationele organisatie.

 

Je geeft in deze rol leiding aan de teams Business Development, Accountmanagement en Marketing & Communicatie (circa 10 FTE). Je rapporteert aan de Directeur Logistics van The Greenery.

 

Verder werkt de Commercieel Directeur Logistics op een zakelijke en effectieve wijze nauw samen met de andere bedrijven binnen The Greenery Group, zoals TG Retail en TG Growers, met als doel het realiseren van het optimale bedrijfsresultaat van The Greenery Group totaal.

 

Persoonlijk profiel

Naast jouw overtuigingskracht beschik je over een grote mate van zelfstandigheid, neem je initiatieven en door je ruime kennis van logistieke processen vind je het niet moeilijk om beslissingen te nemen.

 

Verder beschik je over:

 • Academisch werk- en denkniveau met een opleiding technische bedrijfskunde, logistiek of economie
 • Minimaal 10 jaar werkervaring in een retail/logistieke omgeving en ruime ervaring met leidinggeven
 • Sterke affiniteit met versproducten
 • Eigen AGF-netwerk/ervaring in de AGF/vers heeft de voorkeur: ervaring met ‘seizoen business’
 • Aantoonbare kwaliteiten in het ontwikkelen van managers en teams, een echte peoplemanager die in staat is om op alle niveaus binnen de organisatie te acteren
 • Aantoonbare ervaring in strategische trajecten en in staat strategie te vertalen naar operationele jaarplannen
 • Overtuigingskracht, communicatief vaardig, organisatiesensitief en analytisch
 • Sterk in plannen en organiseren
 • Werkt resultaat- en kwaliteitsgericht
 • Uitstekende vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift, Duits is een grote pré.

 

Competenties

 • Combinatie conceptueel/analytisch en operationele slagkracht
 • Rust, houdt overzicht, stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht
 • Commercieel, resultaatgerichtheid, pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje
 • Ondernemend en initiatiefrijk, signaleert kansen en gaat zelfstandig over tot actie. Impact door daadkracht
 • Organisatiesensitief, snapt hoe de hazen lopen, toont stijlflexibiliteit, creëert acceptatie voor ideeën
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Plaatst situaties in een groter kader, overziet mogelijke gevolgen van ideeën. Handelt fact-based
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Is in staat om medewerkers te inspireren en te ontwikkelen
 • Open en direct communiceren. Kan goed luisteren. Schakelt goed met verschillende lagen in de organisatie
 • Verbindende kwaliteiten, creëert impact op alle organisatieniveaus.

 

Waarom is deze positie interessant?

 • Commercieel logistieke rol met impact
 • Mede vormgeven van de nieuwe organisatie, mooi bedrijf in een cultuuromslag
 • Meewerken in veranderingstrajecten
 • Er kan binnen The Greenery nog veel geprofessionaliseerd worden
 • Intensieve samenwerking met klanten
 • Hollands bedrijf met internationaal speelveld

 

Arbeidsvoorwaarden

Marktconform met auto van de zaak. Je komt te werken in een dynamisch commercieel internationaal bedrijf. Je krijgt uitdagende en afwisselende werkzaamheden in een prettige en collegiale werkomgeving. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

 

Locatie

Hoofdkantoor te Barendrecht

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Annelien Jordense

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

 

Door haar jarenlange ervaring als recruitment manager en inkoopmanager bij onder andere Stork, Enexis en Reed Business kent en begrijpt Annelien de uitdagingen in meerdere markten. In haar kast prijken de awards die ze kreeg voor onder andere ‘beste sollicitatie-ervaring’ en ‘beste recruitmentcampagne’. Nog veel waardevoller is haar grote en brede netwerk met betrekking tot Sales, Marketing, Inkoop en HR posities. Het voeren van persoonlijke gesprekken en het samenbrengen van mensen zijn belangrijke energiebronnen voor haar. Op haar eigen, attente wijze is ze to-the-point en schakelt ze snel. Open, eerlijk, direct en duidelijk. Iemand bij wie je zeker weet ‘dat het goed komt’.

 

Annelien Jordense
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 55 78 03 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Annelien

Share this: