COO

 

 

COO

 

Onderneming

Onze opdrachtgever is een trots MKB bedrijf in de maakindustrie. Private Equity involved. De afgelopen jaren is stond de groei onder druk. Om de recent geijkte groeistrategie te verwezenlijken alsmede de productie efficiëntie verder te optimaliseren, is er een nieuwe positie in de directie ontstaan: die van COO.

 

Positie

De nieuwe positie van COO past in de structuur die is aangepast op de groeistrategie i.c.m. optimalisatie van de ondernemingsprestaties van onze opdrachtgever. De COO leidt het algehele fabricageproces binnen de onderneming en is eindverantwoordelijk voor het effectief en efficiënt verloop van operationele processen in de fabriek. Dit betreft het fabriceren en het on time verzenden van complete producten. Hierbij wordt rekening gehouden met doelstellingen met betrekking tot forecast, productbeschikbaarheid, levertijd, duurzaamheid en kwaliteit.

 

De COO moet na zijn/haar start in staat zijn om snel en slagvaardig vanuit de business strategie een passende strategie te ontwikkelen op Supply Chain, Operations, assets, (ERP) systemen, processen en last but not least people. Rekening houdend met belangrijke doelstellingen/randvoorwaarden in het kader van flexibiliteit binnen batches, klantorder specifieke productie, efficiënte order-switching. Bovendien werkt de COO continue aan de efficiëntie van de operations organisatie; het actief managen van de cost-drivers en het optimaliseren en motiveren van de workforce.

Naast visie en strategie is het de komende tijd ook vooral zaak om met de mensen binnen de onderneming met de poten in de modder te staan. Zaken concreet maken, aanpakken, bouwen, heilige huisjes omver stoten, dingen neerzetten en borgen bij de medewerkers.

De COO leidt het volledige operationele team dat bestaat uit Operations, Engineering, Supply Chain, Technische Dienst en QHSE. Elke functie heeft een eigen Manager die afzonderlijk aan de COO rapporteert. Het totale team bestaat uit circa 125 medewerkers.

 

Persoonlijk profiel

 • Academisch niveau. Studie achtergrond in bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Chemie, WTB of Kunststoftechnologie
 • Minimaal 15 jaar leidinggevende ervaring in een (lean) maak/productieomgeving (met functionele disciplines als supply chain/manufacturing/site/plant management), bij voorkeur binnen de verpakkings- en/of batch gedreven procesindustrie
 • Onafhankelijke denker en geen last van vastgeroeste patronen
 • Ervaring in een internationale omgeving
 • Persoonlijke interesse in mensen, dus graag en regelmatig op de vloer aanwezig
 • Hands on
 • Bekend met het doorvoeren van stap-voor-stap verbetertrajecten o.b.v. data en KPI’s
 • Combinatie van analytisch sterk, conceptueel sterk en hands on
 • Snel inzicht in systemen en in staat om (complexe) productieprocessen terug te brengen tot de essentie
 • Gericht op het delen van kennis en kunde met collega’s
 • Heldere communicatie, goede luisteraar en sterke teamgeest
 • Proactief, slagvaardig, overtuigend en besluitvaardig. Kortom: executiekracht!
 • Mensgericht, inlevingsvermogen en weet mensen in beweging te krijgen
 • Goede beheersing Engelse taal in woord en geschrift

 

Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de nieuw te creëren dynamiek binnen het bedrijf (groei, cultuur, innovatie, efficiëntie). De ruimte om zich te onderscheiden is volop aanwezig. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil leveren in de verbetering van de efficiëntie. Last but not least is er de goede beloning. De salarisindicatie ligt rond de € 125.000 vast, tot drie maanden bonus en participatiemogelijkheden bij gebleken succes. De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie van de kandidaat. Een auto, pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting.

 

Locatie

Zuid-West Nederland

 

Procedure

Er zullen verschillende gespreksrondes plaatsvinden, met gesprekspartners bij Lyncwise Executive Search & Interim, Opdrachtgever en investeerder. Een referentieonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de procedure.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Share this: