Directeur Growers

 

 

Directeur Growers

 

 

Organisatie

The Greenery levert, samen met ruim 1.000 telers en leveranciers, jaarrond een compleet dagvers assortiment van groente, fruit en paddenstoelen aan diverse Europese retailers. Het bedrijf is actief op 57 markten en hofleverancier van enkele grote supermarktketens en innovatieve E-commercepartijen in Europa. Zij doen dit vanuit de ambitie en visie om samen op duurzame wijze verse groente en fruit voor iedereen bereikbaar te maken.

 

The Greenery Growers behartigt de belangen van de aangesloten telers, welke zijn verenigd in de Coöperatie Coforta (+/- 350 leden). Zij vormen de bron van alle producten binnen the Greenery. Om de belangen van de telers op de juiste manier te vertegenwoordigen en te zorgen dat hun producten optimaal vermarkt kunnen worden, organiseert The Greenery Growers het aanvoerproces en verkoop van telerproducten aan de verschillende marktpartijen, waaronder The Greenery Retail. De directeur TG Growers stuurt de business units aan binnen TG Growers. De voorzitter van Coforta heeft zitting in de Raad van Toezicht van The Greenery en vertegenwoordigt de belangen van de telers.

 

TG Growers werkt vanuit productspecialismen. Samen met de telers streven zij er zo naar om op duurzame en transparante wijze een optimale afzet en opbrengst te realiseren. TG Growers bestaat uit drie Business Units:

 • Fruit (hard & zacht)
 • Vruchtgroente
 • Vollegrond

 

The Greenery investeert in duurzaamheid, digitalisering en verdere optimalisering van kwaliteit in zowel producten als diensten. Zij maakt samen met haar telers groente en fruit waardevol en voorziet klanten van een verser en uitgebreider assortiment dan andere handelsorganisaties in de branche.

 

Positie – Directeur The Greenery Growers

De Directeur TG Growers is het gezicht van de Greenery naar de telers en leveranciers en wordt verantwoordelijk voor het invullen en richting geven aan de telerstrategie binnen The Greenery. Hij/zij doet dit in samenwerking met Coforta. Belangrijk onderdeel hiervan is het verder professionaliseren van de relatie die The Greenery heeft met haar telers. Zowel het winnen van vertrouwen in combinatie met het inventariseren van wensen van telers, als het maken van zakelijke afspraken zijn hierin belangrijke thema’s. The Greenery heeft een groei ambitie waarin de samenwerking met telers van doorslaggevend belang is. De verschillende business units die aan de Directeur TG Growers rapporteren spelen hierin een cruciale rol. Zij zijn het aanspreekpunt voor zowel de telers, leveranciers en partners enerzijds als de commerciële sales units anderzijds.

 

In deze rol rapporteer je aan de CEO van The Greenery Group en geef je leiding aan (+/-) 50 fte.

 

Persoonlijk profiel

 • Relevante werkervaring van minimaal 10 jaar in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen de AGF, of in ieder geval binnen een vergelijkbare sector
 • Eigen AGF-netwerk/ervaring in de AGF/vers heeft de voorkeur, heeft ervaring met ‘seizoen business’
 • Aantoonbare ervaring in een complexe aandeelhoudersstructuur zoals coöperaties of franchiseorganisaties
 • Afgeronde commerciële of agrarische opleiding op hbo/wo niveau
 • Aantoonbare kwaliteiten in het ontwikkelen van managers en teams, een echte peoplemanager die in staat is om op alle niveaus binnen de organisatie te acteren
 • Kent en begrijpt de specifieke uitdagingen binnen de AGF-sector, en met name de korte- en lange termijn uitdagingen waar de telers voor staan
 • Heeft een visie op de toekomst van AGF, met name wat betreft de ontwikkelingen die relevant zijn voor de telers en hun producten
 • Ervaring met het aansturen van innovatieve ontwikkelingstrajecten
 • Aantoonbare ervaring in strategische trajecten en in staat strategie te vertalen naar operationele jaarplannen
 • Ervaring met het werken met telers, bij voorkeur binnen een coöperatie structuur
 • In staat te schakelen met diverse stakeholders met tegengestelde belangen en op oplossingsgerichte wijze tot een compromis te komen
 • Food Retailervaring is een pre
 • Uitstekende vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift

 

Arbeidsvoorwaarden

Marktconform met auto van de zaak. Je werkt in een dynamisch commercieel internationaal bedrijf. Je hebt uitdagende en afwisselende werkzaamheden in een prettige en collegiale werkomgeving.

Locatie

Hoofdkantoor te Barendrecht

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Annelien Jordense

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

 

Door haar jarenlange ervaring als recruitment manager en inkoopmanager bij onder andere Stork, Enexis en Reed Business kent en begrijpt Annelien de uitdagingen in meerdere markten. In haar kast prijken de awards die ze kreeg voor onder andere ‘beste sollicitatie-ervaring’ en ‘beste recruitmentcampagne’. Nog veel waardevoller is haar grote en brede netwerk met betrekking tot Sales, Marketing, Inkoop en HR posities. Het voeren van persoonlijke gesprekken en het samenbrengen van mensen zijn belangrijke energiebronnen voor haar. Op haar eigen, attente wijze is ze to-the-point en schakelt ze snel. Open, eerlijk, direct en duidelijk. Iemand bij wie je zeker weet ‘dat het goed komt’.

 

Annelien Jordense
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 55 78 03 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Annelien

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: