Directeur Sourcing

 

Directeur Sourcing

 

Organisatie

The Greenery is een Nederlands groente- en fruitleverancier met een internationale inkoop- en verkooporganisatie. Als eigendom van de telercoöperatie Coforta (350 leden), levert zij jaarrond een compleet dagvers assortiment van groente en fruit aan grote supermarktketens, groothandelaren en de verwerkende industrie. Om een compleet assortiment aan klanten te kunnen leveren werkt zij intensief samen met haar eigen telers en samenwerkingspartners uit zowel binnen- als buitenland.

 

Voor grote klanten (zoals Jumbo & Plus Supermarkten) biedt The Greenery full service logistieke dienstverlening waarbij alle producten geleverd worden door eigen telers en handelspartners. Als ketenregisseur ontzorgt The Greenery haar klanten volledig. Door het aangaan van langdurige samenwerkingen biedt The Greenery haar telers een eerlijke prijs en continuïteit in de afname van hun producten.

 

The Greenery investeert in duurzaamheid, digitalisering en verdere optimalisering van kwaliteit in zowel producten als diensten.  Zij maakt samen met haar telers groente en fruit waardevol en voorziet klanten van een verser en uitgebreider assortiment dan andere handelsorganisaties in de branche.

 

Telers

Circa 350 telers zijn eigenaar van The Greenery B.V. via Coöperatie Coforta U.A. De telers worden binnen The Greenery onderverdeeld in 5 groepen:

 • fruit (hard & zacht)
 • vruchtgroente (kasgroente)
 • vollegrond
 • biologisch (onder het label Naturelle) & exoten

 

De voorzitter van Coforta heeft zitting in de Raad van Toezicht van The Greenery en vertegenwoordigt de belangen van de telers.

 

Positie – Directeur Sourcing

Om de huidige en toekomstige uitdagingen goed en professioneel te borgen, gaat men de organisatie meer vraag-gestuurd laten acteren. Een van de stappen is om de afdeling Verkoop en Inkoop te gaan integreren. Door Inkoop en Verkoop binnen één organisatie te plaatsen, wordt de marktvraag direct aan het aanbod gekoppeld. De Directeur Sourcing zal een belangrijke bijdrage leveren aan deze verandering.

 

De Directeur Sourcing wordt verantwoordelijk voor het invullen en richting geven aan de sourcing strategie van The Greenery.  Onderdeel hiervan is het verder professionaliseren van de relatie die The Greenery met haar telers heeft. Het kunnen winnen van vertrouwen in combinatie met het inventariseren van wensen van telers, als het kunnen maken van zakelijke afspraken zijn hierin belangrijke thema’s. The Greenery heeft een groei ambitie waarin de samenwerking met telers van doorslaggevend belang is. De verschillende sourcing teams die aan de Directeur Sourcing rapporteren spelen hierin een cruciale rol. Zij zijn het aanspreekpunt voor zowel de telers, leveranciers en partners enerzijds en de commerciële sales units anderzijds.

 

 

Daarnaast wordt de Directeur Sourcing verantwoordelijk voor het professionaliseren van de inkoopfunctie en het verhogen van de kwaliteit en borging onder andere door middel van standaardisatie en optimalisatie van processen.

 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Invullen en richting geven aan de sourcing strategie van The Greenery
 • Het gezicht zijn van The Greenery naar de telers en leveranciers
 • Professionaliseren en bevorderen van duurzame relaties met telers en ketenpartijen, als ook het uitwisselen van (product)kennis en (markt)inzichten
 • Professionaliseren van de verschillende rollen binnen de afdeling inkoop
 • Creëren van een nieuwe, wendbare en professionele sourcing unit met oog voor de ontwikkeling van individuele medewerkers en teambuilding
 • In samenwerking met de teams formuleren van inkoopplannen met een lange termijn ketenvisie (w.o. innovaties, condities, duurzaamheid, risicospreiding) als ook het realiseren van doelstellingen, KPI’s en inkoopmarge
 • Veranderingsmanagement toepassen binnen de organisatie m.b.t. het toekomstig vraag gestuurde model
 • Implementatie van systemen (mede in het kader van autorisaties)
 • Invoeren beoordelingssystematieken vanuit telers / handelspartners

 

Persoonlijk profiel

 

Opleiding en ervaring

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 15 jaar commerciële inkoop ervaring op management niveau
 • Eigen AGF-netwerk / ervaring in de AGF/vers is een must, heeft ervaring met ‘seizoen business’
 • Food Retailervaring is een pré
 • Aantoonbare inkoop ervaring in een complexe aandeelhoudersstructuur zoals coöperaties of franchise organisaties
 • Uitstekende vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift

 

Waarom is deze positie interessant:

 • Senior rol met impact
 • Er kan binnen The Greenery nog veel geprofessionaliseerd worden
 • Meewerken in veranderingstrajecten
 • Intensieve samenwerking met telers
 • Mooi bedrijf in een cultuuromslag
 • Hollands bedrijf met internationaal speelveld

 

Arbeidsvoorwaarden

Marktconform met auto van de zaak.

 

Locatie

Hoofdkantoor te Barendrecht

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Annelien Jordense

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

 

Door haar jarenlange ervaring als recruitment manager en inkoopmanager bij onder andere Stork, Enexis en Reed Business kent en begrijpt Annelien de uitdagingen in meerdere markten. In haar kast prijken de awards die ze kreeg voor onder andere ‘beste sollicitatie-ervaring’ en ‘beste recruitmentcampagne’. Nog veel waardevoller is haar grote en brede netwerk met betrekking tot Sales, Marketing, Inkoop en HR posities. Het voeren van persoonlijke gesprekken en het samenbrengen van mensen zijn belangrijke energiebronnen voor haar. Op haar eigen, attente wijze is ze to-the-point en schakelt ze snel. Open, eerlijk, direct en duidelijk. Iemand bij wie je zeker weet ‘dat het goed komt’.

 

Annelien Jordense
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 55 78 03 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Annelien

 

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: