Director Hubs

 

 

Director Hubs

 

Organisatie

DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van 5,2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk. Daarmee is DPD één van de grootste logistieke dienstverleners in Europa. Het krachtige netwerk van DPD bestaat uit 1.000 depots in 30 landen door heel Europa.

 

Als één van de toonaangevende pakketdiensten in Europa werkt DPD continu aan de uitbereiding van het product- en service aanbod.

 

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 2 state-of-the-art hubs in Oirschot en Veenendaal en 10 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen en Berkel en Rodenrijs.

 

Kijk voor meer achtergrondinformatie over DPD op www.dpd.nl.

 

Positie

De Director Hubs is verantwoordelijk voor de realisatie van de Operations strategie, door het continue optimaliseren van de landelijke HUB processen, met als belangrijkste doel de kwaliteit van de dienstverlening en de optimale klanttevredenheid. Daarbij hoort ook de verdere ontwikkeling van de afdelingsstructuur in nauwe samenwerking met PickUp & Delivery. Innovatie en continue verbetering van de dienstverlening zijn de sleutels tot succes.

 

De Director Hubs focust op:

 

1) Operations 2.0

De Director Hubs levert een bijdrage aan de nieuwe Operations 2.0 organisatie, waardoor DPD nog beter kan inspelen op de ontwikkelingen én een sterkere marktpositie krijgt.

 

2) Zowel strategisch beleid als pragmatische uitvoering

Het gaat in deze positie om een combinatie van zowel strategisch/conceptueel denken én het pragmatisch uitvoeren van deze concepten.

 

3) Leiderschap

De Director Hubs krijgt de teams mee door duidelijk leiderschap. Heeft een visie en weet die duidelijk over te brengen en te vertalen naar doelstellingen. Met oog voor de standpunten van de teams in de Hubs en de dagelijkse, praktische uitdagingen.

 

De Director Hubs geeft direct leiding aan de 2 HUB Managers (Oirschot en Veenendaal) en daaronder hun teams. In de positie wordt direct gerapporteerd aan de COO.

 

Persoonlijk profiel

 • WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan 5 jaar in een operationele leidinggevende functie
 • Ervaring in Operations processen
 • Kennis van en ervaring met verandermanagement
 • Klantfocus en resultaatgerichtheid
 • Analytisch en conceptueel denk- en organisatievermogen
 • Planmatig werken
 • Sterk leiderschap
 • Overtuigingskracht, daadkracht, energie en enthousiasme.
 • Samenwerken
 • Uitstekende – Nederlandse en Engelse – communicatieve en sociale vaardigheden.

 

Aanbod

 • Een cruciale functie met impact.
 • Een pragmatische werkomgeving met een informele bedrijfscultuur met open en eerlijke communicatie.
 • Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en relevante opleidingen te volgen.
 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd.
 • DPD biedt een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

 

Locatie

Hub Oirschot/Hub Veenendaal

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

 

Een senior consultant en business partner met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Operations, Supply Chain, Operational excellence (Lean Six Sigma). Door haar netwerk en brede ervaring, onder andere als managing consultant bij Fairlaine, weet Dorien bovendien snel het gevraagde profiel helder te krijgen en de juiste verbindingen tot stand te brengen. Gedreven, authentiek, betrouwbaar, gedisciplineerd en eerlijk: allemaal woorden die op haar van toepassing zijn. En die wellicht verklaren waarom ze zo’n grote gunfactor heeft.

 

Dorien Weber
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Dorien

Share this: