Head of Sales

 

Head of Sales

 

 

 

Organisatie

MIRON Violetglass is de grootste leverancier ter wereld van gepatenteerd violet glas, wat veel gebruikt wordt voor het verpakken van hoogwaardige natuurproducten. Violet glas, of biofotonisch glas, biedt bescherming tegen het destructieve spectrum van licht en fungeert als een barrière om te voorkomen dat de biofotonische energie van natuurlijke producten, verpakt in MIRON-glas, uit het glas trekt.

 

MIRON biedt een breed assortiment flessen en potten met bijbehorende sluitingen en accessoires aan klanten in meer dan 40 landen. MIRON-glas is ideaal voor het verpakken van natuurlijke cosmetica, esoterische oliën, olijfolie, honing, thee, specerijen, water, bloemenessenties, superfoods, vitaminesupplementen, homeopathische medicijnen en vele andere natuurlijke producten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoogeveen.

 

MIRON vervaardigt al haar glas in twee zeer gespecialiseerde Europese productiefaciliteiten, beide rijk aan traditionele glastechnieken en met moderne methoden van efficiënte productie. Alle accessoires zijn door toonaangevende producenten in hun vakgebied in Europa gemaakt. Wereldwijde distributie vindt plaats vanuit een groot door DB Schenker beheerd magazijn in Neutraubling, Duitsland.

 

Positie

MIRON is steeds verder aan het ontwikkelen. Naast de unieke violetglas producten wil men een nieuwe propositie in de markt zetten. Deze nieuwe company (NewCo) zal zich gaan richten op alle klanten die minder behoefte hebben aan de biofotonische werking van violetglas. De waarden van meer duurzaam en minder impact op de planeet worden echter geborgen in de “sustainable” productiemethoden.

 

Momenteel heeft MIRON behoefte aan versterking in het sales team. Met de werving van deze Head of Sales wordt zowel voor nu als voor de toekomst in die versterking voorzien. Omdat NewCo in ontwikkeling is, het team wordt nog aangesteld, verwacht men van de Head of Sales dat hij/zij zal starten in de situatie die actueel is. Met nadrukkelijk de opdracht verantwoordelijk te worden voor het (toekomstige) NewCo salesteam.

 

De Head of Sales  is onderdeel van het bredere MIRON sales team, rapporteert aan de CCO, zal leiding gaan geven aan business development, inside sales en customer service. De Head of Sales maakt aanvankelijk onderdeel uit van, en werkt straks nauw samen met, het andere sales team, en stemt veelvuldig af met de afdelingen inkoop, logistiek & magazijn.

 

Doelstelling is het genereren van omzet door relatiemanagement, werving van nieuwe klanten, en het realiseren van cross- en upsell mogelijkheden, zowel als meewerkend voorman als via inspirerend leidinggeven aan het sales team. De Head of Sales stelt het verkoopplan op, coördineert de marktbewerking en er wordt nauw samengewerkt met de afdelingen marketing en inkoop.

 

Persoonlijk profiel

 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring op gebied van sales binnen een handelsorganisatie
 • HBO niveau
 • Relevante industrie-ervaring binnen verpakkingen en toebehoren, cosmetica/personal care b2b verkoop
 • Commerciële inslag, klant & service-minded, met interesse in techniek en maakindustrie
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse, en liefst nog 1 vreemde taal
 • Aantoonbare vaardigheid in gebruik van ERP systemen (Accountview), CRM systemen, eCommerce platforms, video conferencing, en gedreven met Excel
 • Je bent hands-on en ondernemend, self-starting. Je durft buiten kaders te denken.
 • Je beschikt over sterk ontwikkelde overtuigingsvaardigheden en uitstekende interpersoonlijke communicatie
 • Je raakt gemotiveerd van het stellen en bereiken van doelen en bent in staat tijdens het proces prioriteiten te stellen onder klanten.
 • Je hebt aantoonbare interesse in natuurlijke producten en een bewuste levensstijl en zoekt een omgeving om daar actief aan bij te dragen
 • Woonachtig in Noord-Nederland (Hoogeveen e.o.) is een pre

 

Procedure

Lyncwise Executive Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Een online assessment maakt deel uit van de procedure.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Margaux van Wijngaarden

Executive search specialist in Bouw & Industrie

 

Met een jarenlange ervaring en een enorm netwerk in de bouw en industrie en een liefde voor commercie, is Margaux ‘dubbel gespecialiseerd’ als executive search consultant. Ze is inhoudelijk sterk en gewend om advies en oplossingen op maat te leveren. Ze is duidelijk, direct, altijd scherp en kritisch waar nodig. Resultaatgedreven en daadkrachtig. En niet te vergeten: een goede luisteraar. Allemaal eigenschappen die in ons vakgebied uitstekend van pas komen.

 

Margaux van Wijngaarden
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 14 24 80 88
Margaux.vanwijngaarden@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Margaux

Share this: