Hoofd Bedrijfsbureau

 

 

 

Hoofd Bedrijfsbureau

‘Supply Chain Manager’

 

Onderneming

Plantise is een gerenommeerd opkweekbedrijf van groenten en sierteeltplanten voor de Nederlandse en buitenlandse markt. Plantise is in oktober 2019 ontstaan uit een fusie tussen drie Nederlandse plantenkwekers: Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. De naam Plantise is een samenvoeging van de kenmerken – ‘plants’ en ‘expertise’ wat de kracht is van het bedrijf.

 

Plantise is één van de grootste marktpartijen in Nederland met een omzet van 75 mio en een gezamenlijk kasoppervlak van ongeveer 56 hectare verdeeld over zes locaties in Nederland, 14 hectare (via deelnemingen) in het buitenland. Plantise heeft veel expertise in de opkweek van biologische en reguliere groente- en sierteeltplanten.

 

De fusie heeft gezorgd voor een sterke marktpartij die in staat is in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de sector, zoals schaalvergroting en internationalisatie. Plantise behoort tot de top drie van ongeveer 15 opkweekbedrijven in Nederland.

 

Plantise heeft ongeveer 15 procent van de opkweekmarkt in handen, is in omzet de grootste plantenkweker van Nederland en marktleider op het gebied van biologische opkweek. De grootste productcategorieën van Plantise zijn tomaat, komkommer en paprika, samen goed voor bijna 65 procent van de omzet.
Plantise is marktleider op het gebied van gerbera’s en knolselderij. Ook op het gebied van het opkweken uit zaad en stek van sierteeltplanten wil Plantise een toonaangevende rol spelen. Daarnaast is het opkweken voor derden een belangrijke markt. Verder is Plantise met afstand de meest internationale plantenkweker van Nederland.

 

Bij Plantise werken 230 medewerkers in loondienst aangevuld met 400 flexwerkers in het hoogseizoen.

 

Positie

Het gaat om een nieuwe rol bij Plantise. In feite is dit de Supply Chain en S&OP functie van de hele onderneming. Deze positie vormt de spilfunctie waarbij nauw wordt samengewerkt met alle bedrijfsleiders van de verschillende productielocaties. Rapportage is direct aan de CEO. Het Hoofd Bedrijfsbureau geeft direct leiding aan 6 medewerkers van het bedrijfsbureau, en feitelijk aan het totale team van 19 medewerkers. Dit team zet zich in voor de ruimteplanning, productieplanning, personeelsplanning van de flexibele schil, en externe logistiek.

 

Het doel van de functie is het ‘over de locaties heen’ zorgdragen voor een effectief en efficiënt operationeel (plannings-) proces zodanig dat de teams van productie en teelt in staat zijn de klant tijdig te voorzien van de beste planten. Deze positie creëert overzicht en duidelijkheid waarbij de verschillende afdelingen met elkaar verbonden worden. Denk hierbij aan alle zaken omtrent ruimteplanning, personeelsplanning, productieplanning en logistieke planning.

 

Taken & Verantwoordelijkheden:

 • Leiding geven aan en bewaken van de voortgang van de werkzaamheden van de medewerkers van het Bedrijfsbureau
 • Beoordelen, bewaken en actualiseren van de ruimte- en capaciteitsplanningen in overleg met de medewerkers bedrijfsbureau en de planners
 • Signaleren en tijdig communiceren van knelpunten in planning en uitvoering aan de leidinggevenden van Productie en Teelt
 • Zorgdragen voor de werkvoorbereiding en voor de vrijgave en voortgangsbewaking van productieprocessen in verschillende productieafdelingen
 • Zorgen voor optimale inrichting van logistieke sturingsparameters en zorgdragen voor een optimale voorraadplanning
 • Begeleiden van de logistiek van de introductie van nieuwe producten en wijzigingen volgens het projectplan
 • Het onderzoeken van de knelpunten en mogelijkheden in leveringsperformance en voorraadhoogten en deze bewaken
 • Het opstellen van managementrapportages
 • Het dragen van de verantwoordelijkheid voor het leveren en analyseren van informatie ter bewaking van de logistieke processen
 • Zorgen voor een adequate voorraadbeheer en voorraadwaarde
 • Het zorgdragen voor de juiste logistieke processen zodat deze voldoen aan de beoogde leveringsperformance
 • Verantwoordelijk voor de bewaking van de leveringsperformance en de tijdige beschikbaarheid binnen de gestelde leveringsvoorwaarden
 • Verantwoordelijk voor het verzorgen van de juiste calculaties en managementrapportages

 

Persoonlijk profiel

De gezochte kandidaat (hij/zij) heeft een track record binnen de agribusiness, of een business met vergelijkbare processen. Kennis van en ervaring met teelt en productie van (groente)planten uit zaad en stek is een sterke pre.

 

 • hbo werk- en denkniveau
 • Sterke verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met optimalisatie van bedrijfsprocessen
 • Ervaring met continu verbeteren/Lean
 • Affiniteit met automatisering (je wordt een van de key users van ons ERP systeem IRIS)
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 

Competenties

Analytisch, Communicatief, Leiderschap, Organisatorisch, Probleemanalyse en probleemoplossend vermogen, Procesmatig.

 

Arbeidsvoorwaarden

Deze positie is interessant vanwege de aard en de omvang van de werkzaamheden. Hier succesvol zijn betekent een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Plantise. Last but not least is er de goede beloning. Een auto, laptop, mobiel, excedent premievrij pensioen maken ook deel uit van het totale pakket.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Annelien Jordense

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

 

Door haar jarenlange ervaring als recruitment manager en inkoopmanager bij onder andere Stork, Enexis en Reed Business kent en begrijpt Annelien de uitdagingen in meerdere markten. In haar kast prijken de awards die ze kreeg voor onder andere ‘beste sollicitatie-ervaring’ en ‘beste recruitmentcampagne’. Nog veel waardevoller is haar grote en brede netwerk met betrekking tot Sales, Marketing, Inkoop en HR posities. Het voeren van persoonlijke gesprekken en het samenbrengen van mensen zijn belangrijke energiebronnen voor haar. Op haar eigen, attente wijze is ze to-the-point en schakelt ze snel. Open, eerlijk, direct en duidelijk. Iemand bij wie je zeker weet ‘dat het goed komt’.

 

Annelien Jordense
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 55 78 03 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Annelien

Share this: