HR Director

 

 

HR Director

 

Organisatie

T-Systems levert wereldwijd geïntegreerde ICT-diensten en oplossingen aan zakelijke klanten en overheden. De focus van de dienstverlening ligt op managed services op het gebied van IT- en netwerk infrastructuur, cloud, cloudtransformatie, security en Internet of Things (IoT). De diensten worden geleverd vanuit sterk beveiligde datacenters, waarbij continu de zeer strenge Europese regelgeving omtrent dataprotectie wordt nageleefd. Met een footprint in meer dan 20 landen, 37.900 werknemers en inkomsten van circa 6.9 miljard euro is T-Systems de ideale partner voor digitale transformatie.

 

T-systems is de IT-tak van Deutsche Telecom met een hoofdkantoor in Bonn. T-Sytems Nederland heeft net een mooi nieuw pand betrokken in Utrecht (Papendorp) waar 350 fte werkzaam zijn. Nederland heeft, internationaal gezien, een voortrekkersrol als het gaat om groei en winstmarges.

 

Positie

Als HR Director heb je een directe verantwoordelijkheid met bijbehorende overlegstructuur voor een professioneel HR team (7.2 fte), bestaande uit 2 HR Business Partners, 2 Payroll/ HR Admin Experts, 1 HR Projectmanager, 1 Verzuimexpert, 1 Recruiter en 1 Compensation  & Benefits Expert. Daarnaast functioneer je als sparringpartner voor de business en het MT. Binnen HR wordt er gewerkt met AFAS en SAP.

 

Als HR Director van T-Systems rapporteer je zowel aan de Managing Director van T-systems Nederland en aan de HR Director in Duitsland (Bonn) en maak je onderdeel uit van het 4-koppige business MT in Nederland (CFO/MD/SD/HRD).

 

T-Systems Nederland heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een professionele organisatie met een project/matrixstructuur. Een organisatie waar voldoende doorgroeimogelijkheden zijn mits je goed presteert. Talent wordt herkend, gewaardeerd en gestimuleerd. HR begeleidt, ondersteunt en regisseert hierbij alle processen, waarbij HR steeds een korte lijn heeft met de business. HR heeft een duidelijke rol in de sturing van de organisatie.

 

Actuele HR thema’s zijn:

 • Ontwikkelen en werven van nieuwe rollen op basis van behoefte in de toekomst (2025)
 • Organisatie verandering (flexibelere organisatievormen en business transformatie)
 • Cultuur verandering (meer eigenaarschap realiseren)
 • Strategische personeelsplanning
 • Verankeren PDP beleid
 • Performance management
 • Duurzame inzetbaarheid

 

De HR Director werkt nauw samen met de OR en vakbonden (o.a. als het gaat om sociaal plan of CAO wijzigingen).

 

Persoonlijk profiel

De kandidaat die deze rol succesvol gaat bekleden heeft in het verleden met succes een HR team geleid in een dynamische omgeving. Is senior, scherp en sensitief en kan waar nodig tegengas geven. Iemand met veel zelfvertrouwen en een scherp commercieel gevoel. Tevens ervaring en kennis op genoemde relevante HR thema’s. Key voor succes is ervaring met stakeholdermanagement (senior management & board level, sociale partners op zowel lokaal en internationaal niveau) en in staat zijn hierin een eigen weg te bewandelen. Ervaring met werken in een matrix organisatie is een pre.

 

We zoeken iemand die zowel professioneel als pragmatisch kan handelen. Iemand die met tact communiceert maar vooral verbindt. Iemand die weet wat er speelt binnen en buiten de organisatie.

 

 • Masterdiploma of equivalent
 • Minstens 5 jaar aansturende ervaring: aantoonbare leiderschap, people management en projectmanagement skills in een vergelijkbare dynamische omgeving
 • Als persoon: gelijkwaardige, strategische en resultaatgerichte sparringpartner voor ieder niveau van de organisatie.
 • Proactief en energiek
 • Vloeiend in Nederlands en Engels en bij voorkeur ook Duits

 

Standplaats

Utrecht

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Annelien Jordense

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

 

Door haar jarenlange ervaring als recruitment manager en inkoopmanager bij onder andere Stork, Enexis en Reed Business kent en begrijpt Annelien de uitdagingen in meerdere markten. In haar kast prijken de awards die ze kreeg voor onder andere ‘beste sollicitatie-ervaring’ en ‘beste recruitmentcampagne’. Nog veel waardevoller is haar grote en brede netwerk met betrekking tot Sales, Marketing, Inkoop en HR posities. Het voeren van persoonlijke gesprekken en het samenbrengen van mensen zijn belangrijke energiebronnen voor haar. Op haar eigen, attente wijze is ze to-the-point en schakelt ze snel. Open, eerlijk, direct en duidelijk. Iemand bij wie je zeker weet ‘dat het goed komt’.

 

Annelien Jordense
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 55 78 03 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Annelien

Share this: