Lyncwise Executive Search & Interim | Vervuld | VanRiet
2224
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2224,bridge-core-2.7.9,,qode-child-theme-ver-1.0.3,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Inside Sales Engineer

VanRiet

 

Inside Sales Engineer (Vervuld)

 

Organisatie

Van Riet is een toonaangevend speler op het gebied van geautomatiseerde transport en sorteeroplossingen.

 

Begonnen als familiebedrijf, uitgegroeid tot Global System Integrator. Met meer dan 2.000 gerealiseerde projecten, ± 150 werknemers, 3 locaties in 3 verschillende landen en 9 nationaliteiten. Al 65 jaar draait het bij Van Riet om het ontwerpen, integreren en leveren van de allerbeste oplossing voor het logistieke proces van onze klant.

 

In mei 2018 verkocht de aandeelhouder Avedon Van Riet aan Material Handling Systems, een Amerikaanse collega, met een kleine Europese vestiging in Den Bosch. Verwacht wordt een mooie synergie tussen MHS en Van Riet MHS.

 

Van Riet heeft een focus op de sterk groeiende postal, parcel en warehouse markt. Met klanten als DHL en UPS is Van Riet een relevante speler in de markt. De organisatie onderscheidt zich met haar eigen Demo 3D software, speciaal ontwikkeld voor Van Riet. De customized software zorgt ervoor dat VanRiet snel, nauwkeurig en transparant ontwerp en offerte kan leveren bij klanten. Een hoog niveau van technische kennis en een gezonde drive voor resultaat maakt Van Riet een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande partner.

 

Het kantoor van Van Riet is gevestigd in Houten, waar een grote verscheidenheid aan nationaliteiten, leeftijden en disciplines gevonden kan worden. Van Riet heeft een no nonsense cultuur, waar vanuit een informele omgeving hard gewerkt wordt.

 

Waarden: Respect, Responsibility, Result driven, One Team, Better every day

 

Positie

Als Sales Engineer ben je onderdeel van het team system engineering. Samen met de verantwoordelijke Account Manager bezoek je (potentiële) klanten om eisen en wensen m.b.t. een systeem te bespreken. Op basis van deze gegevens ontwerp jij vervolgens samen met een System Engineer een lay-out m.b.v. een customized 3d lay-out tool.

 

Je definieert ontwerpparameters (productbeschrijving, capaciteit, identificatie factoren e.d.) en maakt een functionele werkomschrijving incl. het besturingsconcept van het systeem. Je draagt zorg voor het (laten) uitvoeren van dynamische simulatie van het systeem en analyseert de uitkomsten hiervan om te komen tot een optimale concept keuze of validatie van het concept. Bij het ontwerp stel je een programma van eisen op t.b.v. inkoopdelen en speciale maakdelen. Je brengt verkoop en technische informatie bijeen en stelt offertes en calculaties op met oog voor commercie en techniek.

 

Persoonlijk profiel 

 • Hts/wo-opleiding. Bijvoorbeeld Mechatronica, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde
 • Je kunt de functionele behoefte van de klant doorgronden en houdt gelijktijdig de technische kwaliteit hoog.
 • Je bent een serieuze gesprekspartner voor zowel technische professionals als Account Managers.
 • Je bent efficiënt en creatief bij het bedenken van oplossingen en weet anderen hiervoor te motiveren.
 • Je hebt kennis van logistieke systemen en je bent goed op de hoogte van technische ontwikkelingen en toepassingen.
 • Je bent bekend met ontwerpsoftware
 • Streven naar continue verbetering is je tweede natuur.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal, Duits is een pre.
 • Je past bij de waarden van de organisatie.
 • Je voelt je goed bij een organisatie in beweging; je bent flexibel en schakelt snel.
 • Je bent proactief en in staat om informatie te halen en te brengen op alle niveaus.

 

Locatie

Standplaats Houten

10% internationaal reizen

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Margaux van Wijngaarden

Executive search specialist in Bouw & Industrie

 

Met een jarenlange ervaring en een enorm netwerk in de bouw en industrie en een liefde voor commercie, is Margaux ‘dubbel gespecialiseerd’ als executive search consultant. Ze is inhoudelijk sterk en gewend om advies en oplossingen op maat te leveren. Ze is duidelijk, direct, altijd scherp en kritisch waar nodig. Resultaatgedreven en daadkrachtig. En niet te vergeten: een goede luisteraar. Allemaal eigenschappen die in ons vakgebied uitstekend van pas komen.

 

Margaux van Wijngaarden
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 14 24 80 88
Margaux.vanwijngaarden@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Margaux

Share this: