Integratiemanager

 

Integratiemanager

 

Organisatie


TopMondzorg is een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen, met als missie: ‘Een onbezorgde, stralende lach voor iedereen’. TopMondzorg werkt met de formules Dental Clinics, Toportho, Proclin en MondzorgPlus.

 

Vanuit het servicecenter in Hilversum worden de teams ondersteund van 90 Dental Clinics tandartsengroepspraktijken, 12 TopOrtho orthodontiepraktijken, Proclin verwijspraktijk en MondzorgPlus, zodat zij zich optimaal kunnen richten op de patiënt. Bij TopMondzorg werken ruim 2.000 medewerkers die 650.000 patiënten per jaar behandelen.

 

TopMondzorg maakt onderdeel uit van de European Dental Group (EDG). Dit is een internationale groep, die bestaat uit verschillende organisaties van tandartspraktijken en tandtechnische laboratoria in meerdere Europese landen.

 

Sinds begin 2018 is Nordic Capital eigenaar van EDG. Deze Scandinavische Private Equity firma richt zich met EDG op de sterk consoliderende Europese tandheelkundige sector en streeft naar een leidende positie in de dental care markt in Europa. Leidend daarbij is de doelstelling om de beste tandheelkundige zorg te bieden, via sterke lokale merken zoals TopMondzorg. EDG is momenteel actief in vijf landen.

 

Voor aanvullende informatie, zie ook:  https://www.topmondzorg.nl/ en https://www.europeandentalgroup.eu/

 

Op het Shared Services Center in Hilversum is de afdeling Integratie & Operatie verantwoordelijk voor een soepele overgang van overgenomen praktijken in de TopMondzorg organisatie. Daarnaast heeft de afdeling een leidende rol in het verder integreren van de verschillende formules (bijvoorbeeld Proclin, Mondzorg+, etc.)  binnen TopMondzorg. De afdeling bestaat uit vijf medewerkers en wordt geleid door de Manager Integratie & Operatie, Tim Lunter. Door de groei is er ruimte voor een nieuwe Integratiemanager.

 

Cultuur

TopMondzorg kenmerkt zich als hands-on, ondernemend en zeer klantgericht. Met de waarden “Samen, open en betrokken” ligt de nadruk op verbinding én resultaat. Iedereen heeft hart voor de zaak en heeft een drive om de groeiende organisatie tot een succes te maken.

 

Integratie & Operatie

De afdeling Integratie & Operatie vormt een cruciale schakel om overgenomen praktijken en bedrijven soepel te laten integreren in de TopMondzorg organisatie. Maandelijks sluiten mondzorgorganisaties zich aan bij TopMondzorg, waaronder tandartspraktijken, maar ook andere dienstverleners op het gebied van mondzorg. De Integratiemanagers begeleiden de overgenomen praktijken in de verschillende fases van het overnameproces. Een multidisciplinair team helpt de overgenomen praktijk wegwijs te maken in de TopMondzorg organisatie. Gemiddeld duurt een integratieproces circa negen maanden. Na deze periode wordt de praktijk overgedragen aan de operatie.

 

Ook de complexere bedrijfsintegraties vallen onder de hoede van de afdeling Integratie & Operatie. Dat betekent dat de Integratiemanagers niet alleen enkele praktijken zullen integreren, maar zich ook zullen bezighouden met verdere integratie en begeleiding van de huidige formules én met de integratie van nog over te nemen ketens. Naar verwachting zal de complexiteit van de integratieprocessen de komende jaren toenemen.

 

Positie

 

Achtergrond en doel Integratiemanager

De Integratiemanager start zijn/haar werkzaamheden tijdens het acquisitieproces met een inventarisatie wat er moet gebeuren voor een succesvolle integratie. Daarbij wordt gecheckt in hoeverre er juiste operationele aannames zijn gemaakt op gebied van kwaliteitsstandaarden, ICT, HR en Finance. Hij/zij stuurt het multidisciplinair
project-/integratieteam aan dat bestaat uit de diverse disciplines van het servicecentrum (kwaliteit, ICT, HR en Finance). De integratiemanager is het eerste aanspreekpunt voor de praktijkleiding van de nieuwe praktijken, beantwoordt vragen over de visie van TopMondzorg en weet snel de verbinding te leggen met medewerkers van de overgenomen praktijk.

 

Taken & verantwoordelijkheden

 • Inventariseert en structureert de verschillende fases van het overnameproces.
 • Geeft functioneel leiding aan de verschillende multidisciplinaire teams.
 • Fungeert als primair aanspreekpunt voor de overgenomen praktijk.
 • Coördineert en monitort de voortgang van de verschillende projecten.
 • Waarborgt de processen en verifieert in hoeverre de overgenomen praktijk voldoet aan de kwaliteitsstandaarden van TopMondzorg en begeleidt deze naar het juiste niveau.
 • Organiseert daar waar nodig ondersteuning om te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden.
 • Voelt zich medeverantwoordelijk voor het resultaat van het hele integratieteam.
 • Initieert en organiseert verdere integratie van bestaande en toekomstige formules in TopMondzorg.
 • Is verantwoordelijk voor een soepele overdracht naar de afdeling Operations.

  

Interview

 

Tim Lunter, Manager Integratie & Operatie

“TopMondzorg is een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is. Dat maakt het extra leuk en uitdagend, zeker voor mensen die van verandering en snel schakelen houden.

Wij zijn een jonge organisatie met enthousiaste medewerkers, die écht impact willen realiseren. Met enthousiasme en drive krijgen we veranderingen altijd weer voor elkaar.

Als Integratiemanager kun je écht het verschil maken voor de overgenomen praktijken en zorgdragen voor een soepele overgang.

TopMondzorg past goed bij mensen met pit, enthousiasme en ondernemerschap. Deze rol biedt een fantastische mogelijkheid om bij te dragen aan de groei van de organisatie en jezelf te ontwikkelen.”

 

Persoonlijk profiel

 

Opleiding en ervaring

 • Afgeronde opleiding op hbo of wo-niveau bij voorkeur in een bedrijfseconomische richting of binnen de gezondheidszorg.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare projectmatige functie. Meer ervaring is een pre.
 • Kennis van de gezondheidszorg is een pre.
 • Kennis en vaardigheid in het begeleiden van veranderingen binnen organisaties.

 

Competenties

 • Combinatie conceptueel/analytisch en operationele slagkracht.
 • Rust, houdt overzicht, stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht.
 • Resultaatgerichtheid, pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje.
 • Echt een doener die houdt van aanpakken en overtuigen.
 • Is flexibel en stressbestendig.
 • Ondernemend en initiatiefrijk, signaleert kansen en gaat zelfstandig over tot actie. Impact door daadkracht.
 • Organisatiesensitief, snapt hoe hazen lopen, toont stijlflexibiliteit, creëert acceptatie voor ideeën.
 • Klantgericht samenwerken. Voelt zich verantwoordelijk voor de performance van de gehele afdeling (en niet alleen zijn eigen projecten).
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Plaatst situaties in een groter kader, overziet mogelijke gevolgen van ideeën. Fact-based.
 • Beseft dat oplossingen schaalbaar moeten zijn.
 • Coachende capaciteiten. Is in staat om teamleden te inspireren en te ontwikkelen.
 • Communiceert open en direct. Kan goed luisteren. Schakelt goed met verschillende lagen in de organisatie.
 • Verbindende kwaliteiten, creëert impact op alle organisatieniveaus.

 

Aanvullende eisen

 • Minimaal vier dagen per week beschikbaar (bij voorkeur vijf).
 • TopMondzorg investeert in zijn medewerkers en vraagt daarom naar commitment voor langere tijd.
 • Regelmatig ’s avonds aan het werk (als richtlijn twee avonden per week, verder flexibel in te vullen agenda).
 • Bereidheid om veel binnen Nederland te reizen en indien nodig te overnachten.

 

Arbeidsvoorwaarden

Marktconforme arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat.


Locatie

Shared Services Center TopMondzorg te Hilversum

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: