International Business Developer

 

 

International Business Developer

 

 

Organisatie

MIRON Violetglass is de grootste en enige leverancier ter wereld van gepatenteerd violet glas, wat veel gebruikt wordt voor het verpakken van hoogwaardige natuurproducten. Violet glas, of biofotonisch glas, biedt bescherming tegen het destructieve spectrum van licht en fungeert als een barrière om te voorkomen dat de biofotonische energie van natuurlijke producten, verpakt in MIRON-glas, uit het glas trekt.

 

MIRON biedt een breed assortiment flessen en potten met bijbehorende sluitingen en accessoires aan klanten in meer dan 40 landen. MIRON-glas is ideaal voor het verpakken van natuurlijke cosmetica, esoterische oliën, olijfolie, honing, thee, specerijen, water, bloemenessenties, superfoods, vitaminesupplementen, homeopathische medicijnen en vele andere natuurlijke producten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoogeveen.

 

MIRON vervaardigt al haar glas in twee zeer gespecialiseerde Europese productiefaciliteiten, beide rijk aan traditionele glastechnieken en met moderne methoden van efficiënte productie. Alle accessoires zijn door toonaangevende producenten in hun vakgebied in Europa gemaakt. Wereldwijde distributie vindt plaats vanuit een groot door DB Schenker beheerd magazijn in Neutraubling, Duitsland.

 

Positie

Miron is aan het groeien. De producten gericht op duurzaamheid en gezondheid zijn bijzonder actueel. Hierdoor is Miron de start up fase ontstegen en bevindt zich nu in scale up fase. Ook commercieel heeft de organisatie ruimte voor versterking. De behoefte ligt met name op het segment cosmetica en personal care. Het is dan ook cruciaal dat de International Business Developer gevoel heeft bij dit soort (internationale) klanten en prospects. De producten van Miron worden een wezenlijk onderdeel van het eindproduct van de klant. Door conceptueel mee te denken met bijvoorbeeld Product Developers/Brand Managers van de klant, is hij/zij in staat om hen te overtuigen van de high end oplossingen van Miron.

 

De International Business Developer wordt verantwoordelijk voor het genereren van omzet door ontwikkelen van marktsegmenten, werving van nieuwe klanten, relatiemanagement en het realiseren van cross- en upsell mogelijkheden. Hij/zij zorgt voor nieuwe aanwas in het klantenbestand. De International Business Developer is onderdeel van het bredere Miron sales team, rapporteert aan de Head of Sales. De International Business Developer werkt nauw samen met de andere sales teamleden van inside sales en customer service, en stemt veelvuldig af met de afdelingen marketing, inkoop, logistiek & magazijn.

 

Rol – hoofdtaken

 

I. Verkoop

 • Het verkopen van glasproducten en toebehoren
 • Afstemmen forecasts en klantbehoeften met andere functies (S&OP, innovatie, inkoop, magazijn)
 • Klantrelaties aangaan en onderhouden; value added sales/consultative selling technieken toepassen om klanten verder te ontwikkelen.

 

II. Marktontwikkeling

 • Ontwikkelingen en trends in de markt monitoren en omzetten tot kansen voor verdere groei
 • Verkoopplannen opstellen om specifieke marktsegmenten te ontwikkelen
 • I.s.m. afdeling marketing & eCommerce initiatieven opzetten om nieuwe klanten te werven.

 

Verantwoordelijkheden – resultaatgebieden

 • Behalen van verkoopdoelstellingen m.b.t. omzet, marges, new business en development
 • Penetratiegroei in vooraf bepaalde marktsegmenten en/of landen
 • Inzicht in sales-activiteiten en forecasting
 • Een optimale bediening van prospects en customers
 • Up-to-date m.b.t marktontwikkelingen en de behoefte vanuit de prospect/customer

 

Organigram

 

 

Persoonlijk profiel

 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring op gebied van sales binnen een handelsorganisatie
 • HBO niveau
 • Relevante industrie-ervaring binnen verpakkingen en toebehoren, cosmetica/personal care b2b verkoop
 • Conceptueel denkvermogen en solution sales vaardigheden
 • Commerciële inslag, klant & service-minded, met interesse in techniek en maakindustrie
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse, en liefst nog 1 vreemde taal
 • Aantoonbare vaardigheid in gebruik van ERP systemen (Accountview), CRM systemen, eCommerce platforms, video conferencing, en gedreven met Excel
 • Je bent hands-on en ondernemend, self-starting. Je durft buiten kaders te denken.
 • Je beschikt over sterk ontwikkelde overtuigingsvaardigheden en uitstekende interpersoonlijke communicatie
 • Je raakt gemotiveerd van het stellen en bereiken van doelen en bent in staat tijdens het proces prioriteiten te stellen onder klanten.
 • Je hebt aantoonbare interesse in natuurlijke producten en een bewuste levensstijl en zoekt een omgeving om daar actief aan bij te dragen
 • Woonachtig in Noord-Nederland (Hoogeveen e.o.) is een pre, minimaal 2 dagen per week op kantoor.

 

Procedure

Lyncwise Executieve Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Margaux van Wijngaarden van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. Miron Violetglass besluit welke kandidaten worden meegenomen in de verdere procedure. Een assessment en referentie check kunnen deel uitmaken van de procedure.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Margaux van Wijngaarden

Executive search specialist in Bouw & Industrie

 

Met een jarenlange ervaring en een enorm netwerk in de bouw en industrie en een liefde voor commercie, is Margaux ‘dubbel gespecialiseerd’ als executive search consultant. Ze is inhoudelijk sterk en gewend om advies en oplossingen op maat te leveren. Ze is duidelijk, direct, altijd scherp en kritisch waar nodig. Resultaatgedreven en daadkrachtig. En niet te vergeten: een goede luisteraar. Allemaal eigenschappen die in ons vakgebied uitstekend van pas komen.

 

Margaux van Wijngaarden
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 14 24 80 88
Margaux.vanwijngaarden@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Margaux

Share this: