LDM B.V. | Portfolio | Lyncwise Executive Search | Vervuld
2212
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2212,bridge-core-2.7.9,,qode-child-theme-ver-1.0.3,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

International Sales Manager Traders

International Sales Manager Traders (Vervuld)

 

 

Organisatie 

LDM B.V. maakt deel uit van BE |Allbrass Industrial (voorheen Bons & Evers Holding), een internationale organisatie die door een aantal overnames is uitgegroeid tot een multinational met 650 werknemers in vijf landen: Nederland, Duitsland, Hongarije, Frankrijk en China (zie verder www.be-allbrassindustrial.com/nl/).

 

Door onderlinge samenwerking tussen de bedrijven biedt Allbrass haar klanten een ‘one stop shop’ aan voor de productie van messing, aluminium en koper persdelen. De bedrijven zijn specialisten in het warmpersen en bewerken van messing-, koper- en aluminiumlegeringen. Per vestiging focussen deze bedrijven op één bepaalde legeringsfamilie. Dit zorgt voor een optimale kwaliteitsborging, hoge efficiency en korte omsteltijden.

 

LDM kent een rijke historie met de productie en verwerking van messing en gaat terug tot 1960, toen het bedrijf LIPS startte in Drunen. In 1982 werd de productie van messingstaven en koperbuizen afgesplitst van LIPS. Dit onderdeel ging zelfstandig door onder de naam LDM, dat staat voor “Lips Drunen Metaal”.

 

LDM heeft een aantal verschillende eigenaren gekend tot de overname op 1 juni 2012 door de Bons & Evers Holding. Bons & Evers heeft in 2018 een naamswijziging doorgevoerd en heet nu Albrass Industrial.

 

In de loop der jaren is LDM uitgegroeid tot een moderne, efficiënte fabriek, die jaarlijks zo’n 30.000 ton kwalitatief hoogwaardige messingstaven en -billets produceert voor hoogwaardige, speciale toepassingen. Het hoofdkantoor en de productielocatie zitten in Drunen. Voor de Duitse markt heeft LDM GmbH een verkoopkantoor in Mönchengladbach en nog twee magazijnen in Donaueschingen en Iserlohn.

 

Klanten van LDM bevinden zich met name in de auto- en luchtvaartindustrie, de defensiesector, de bouwsector, de luxe sanitair branche en de maritieme sector. LDM levert in meer dan 30 landen wereldwijd. Door diepgaande kennis van producten en processen levert LDM een belangrijke bijdrage aan de oplossingen voor de uitdagingen en problemen van haar klanten.

 

Het personeelsbestand van 135 gemotiveerde werknemers, gecombineerd met continue investeringen in productietechnologie en nauwe samenwerking met klanten en leveranciers, vormt de basis voor de voortdurend verbeterende kwaliteit en logistiek. Mede daardoor heeft LDM een solide reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van hoge kwaliteit producten en korte levertijden.

 

Voor meer informatie, zie: www.ldmbrass.com/nl

 

Cultuur

LDM is een no-nonsense organisatie; dit betekent dat iedereen binnen LDM zorgdraagt voor concreet resultaat, en zich niet verschuilt achter regels of afspraken. Ondernemerschap wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd heerst er ook een familiaire sfeer. Veel medewerkers werken al lang bij LDM en er heerst een sfeer van “ons-kent-ons”. Het is een informele familie cultuur.

 

Sinds begin dit jaar waait er een nieuwe wind. De nieuwe bedrijfscultuur kenmerkt zich onder meer door het vergroten van de accountability: medewerkers initiëren zélf verbeteringen, lossen problemen op, dragen verantwoordelijkheid en nemen beslissingen. Het management stelt de kaders, coacht, ondersteunt en stuurt bij waar nodig.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: