Key Account Manager Pantaflex

 

Key Account Manager
Pantaflex

 

Onderneming

 

Nederlandse specialisten op gebied van connectiviteit

De Distributie onderneming van Cable Connectivity Group in de Benelux met kantoor in Benthuizen is met de bedrijven Jobarco, Pantaflex en Elspec actief in de hoogwaardige handel van kabels en accessoires (connectoren, wartels, kabelrupsen, beschermslangen etc.). Klanten zijn technische groothandels, installatiebedrijven en OEM’s van kabel en accessoires. Denk bij dit laatste aan machine bouwers en fabrikanten.

 

Over de aankomende jaren is de ambitie gericht op het groeien van de omzet bij bestaande en nieuwe klanten door specifieke klant segmenten te identificeren waar de onderneming sterk in is en daar een leidende positie in op te bouwen.

 

Positie

Het gaat hier om één van de spilfuncties van het bedrijf. De Key Account Manager werkt aan de verdere versteviging van Pantaflex als merk in de hoogwaardige handel van kabels, connectoren, etc. Hij/zij levert een substantiële bijdrage aan strategie, commerciële besluitvorming en bijdrage aan het resultaat en ontwikkeling van belangrijke importlijnen als PMA, Bimed en Zipper.

 

Hij/zij is verantwoordelijk voor omzetgroei (met behoud van marges) en profilering van Pantaflex als brand, zowel richting klanten als leveranciers. De Key Account Manager wordt gezamenlijk met de huidige manager van Pantaflex verantwoordelijk voor het verkoopteam van drie medewerkers en zal direct rapporteren aan de CCO van de Cable Connectivity Group en daarnaast operationeel aan de manager Pantaflex.

 

Taken/verantwoordelijkheden:

 • Het optimaal laten functioneren van de Sales afdeling en het zorgdragen voor een optimale klantbediening en klanttevredenheid.
 • Het doorvertalen van de commerciële strategie naar de Sales operatie en bewaken van de voortgang op de gestelde KPI’s.
 • New Business realiseren.
 • Optimaliseert en borgt de commerciële processen, procedures en offerte trajecten.
 • Is in samenwerking met de binnendienst medewerkers verantwoordelijk voor het bewerkstelligen van kwalitatief hoogwaardige offertes binnen gestelde deadlines en het zorgdragen voor een efficiënte afhandeling van orders en after sales, het nakomen van leveringsafspraken en condities en een hoge klanttevredenheid.
 • Is in samenwerking met het sales team verantwoordelijk als aanspreekpunt voor klanten als het gaat om performance kpi’s. Presenteert deze met verbetervoorstellen aan de klant.
 • Mede verantwoordelijk voor het continue verbeteren en optimaliseren van het product portfolio en voert strategische gesprekken met de belangrijkste leveranciers.
 • Stelt frequente verkoop- en projectvoortgangsrapportages op ten behoeve van de teams en het management. Analyseert deze en adviseert over mogelijke verbeteringen.


Persoonlijk profiel


Samengevat

 • Academisch denk- en werkniveau.
 • Heeft een combinatie van commerciële drive, strategisch inzicht en operationele impact.
 • Ruime ervaring in of gerelateerd aan de handel in kabels, connectoren en/of aanverwante producten als commercieel eindverantwoordelijke van een middelgrote (handels-)onderneming die commercieel opereert.
 • Hoog energieniveau. Gedreven persoonlijkheid die zich gemakkelijk in een directe en no-nonsense cultuur kan bewegen.
 • Creatief en oplossingsgericht. Realisatie en overtuigingskracht.
 • Veelzijdige, breed geïnteresseerde aanpakker.
 • Hoog professioneel met een praktische inslag en aanpak. Gestructureerde manier van werken.
 • Motiveren en coachen van de gecommitteerde medewerkers. Zorgen voor optimale samenwerking en bevorderen van een gezonde cultuur van ondernemerschap, klantgerichtheid en flexibiliteit.
 • Sterke communicatieve en beïnvloeding skills.
 • Creatief en innovatief: komt met nieuwe ideeën, benaderingen en inzichten. Zoekt mogelijkheden voor de organisatie om zich te verbeteren.
 • Resultaatgericht met monitoring van voortgang.
 • Gezien de nationale en internationale klanten die Pantaflex bedient is een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal noodzakelijk, de Duitse taal is gewenst.

 

Arbeidsvoorwaardelijk

De positie is aantrekkelijk vanwege de (groei)dynamiek van de onderneming, de open creatieve sfeer en de ontwikkelmogelijkheden. Hier succesvol zijn betekent het zichtbare grote verschil maken. Last but not least is er de goede beloning. Bij succes is er een bonus beschikbaar. De hoogte van het startsalaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie, leeftijd en ervaring van de kandidaat. Een leaseauto, laptop, mobiel, werknemersvoordelen, pensioenvoorzieningen behoren tot de standaarduitrusting.

 

Locatie

Benthuizen

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

 

Een senior consultant en business partner met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Operations, Supply Chain, Operational excellence (Lean Six Sigma). Door haar netwerk en brede ervaring, onder andere als managing consultant bij Fairlaine, weet Dorien bovendien snel het gevraagde profiel helder te krijgen en de juiste verbindingen tot stand te brengen. Gedreven, authentiek, betrouwbaar, gedisciplineerd en eerlijk: allemaal woorden die op haar van toepassing zijn. En die wellicht verklaren waarom ze zo’n grote gunfactor heeft.

 

Dorien Weber
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Dorien

Share this: