Lean Manager

Eurofins

 

Lean Manager

 

Organisatie

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 30.000 medewerkers, verdeeld over 375 hyper moderne laboratoria en is actief in 41 landen met een omzet van 2.65M€ in 2016. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR ~25%) en verwacht in 2020 met ~40.000 medewerkers een omzet van ~4.0B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei heeft Eurofins in 2016 in verschillende landen een totaal van 27 acquisities gedaan.

 

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices; Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek. Opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Eurofins Food Testing Netherlands biedt in Nederland laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit zes locaties binnen Nederland, van Zeeland tot Friesland. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food Testing en Eurofins Milieu maken beide een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

 

Logistiek is voor Eurofins van doorslaggevend belang om klanten optimaal te kunnen bedienen. Enerzijds om klanten te ontzorgen in het ophalen van product samples, anderzijds omdat Eurofins laboratoria in Nederland en omringende landen veelal sterk specifieke test competenties kennen. Dit houdt in dat de te testen product samples efficiënt over verschillende locaties dienen te worden verspreid. Hiervoor heeft Eurofins haar eigen logistieke services. Dagelijks werkt een groot team van planners en chauffeurs aan het zo snel mogelijk ophalen en bezorgen van samples.

 

Positie

In de rol van LEAN Manager heb je de dagelijkse leiding in het laboratorium over LEAN-projecten volgens de “Eurofins LEAN methode” en ben je verantwoordelijk voor het initiëren en leiden van verbeterprojecten binnen Eurofins Analytico in Barneveld. Je werkt samen met managers, teamleiders en medewerkers van alle niveaus, waarbij je ze begeleidt en coacht in verandering. Je neemt hen mee om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Projecten kunnen worden uitgevoerd met de steun van andere Project Managers, om zo te kunnen profiteren van hun reeds opgedane kennis en ervaring tijdens andere Lean trajecten binnen andere laboratoria van Eurofins.


Qualificaties

Je beheerst LEAN/six sigma tools en hebt deze met succes toegepast. Je hebt aantoonbare recente ervaring met het leiden van projecten, de implementatie van meerdere complexe proces verbeterprogramma’s, het geven van trainingen om Lean in praktijk te brengen en het enthousiasmeren van mensen. Je hebt begrip van wat er echt bij komt kijken om gedrags- en cultuurveranderingen te organiseren.

Resultaatgerichtheid, conceptueel denken, overtuigen, leiderschap en organisatiebewustzijn zitten in jouw DNA. Je bent in staat om richting te geven zonder terug te vallen op hiërarchische structuren. Je houdt niet van papieren tijgers en dikke dossiers vol adviezen. Wat je wilt, is intensief samenwerken met collega’s zodat jouw adviezen en verbetervoorstellen ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden.

 

Persoonlijk profiel

 

Opleiding en ervaring

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding en aanvullend trainingen gevolgd in LEAN/Operational Excellence concepten
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie. Een laboratorium- of industriële omgeving is een sterke pre
 • Je beschikt over veel drive en energie
 • Je bent mens- en samenwerkingsgericht
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (de voertaal in het laboratorium is Nederlands)
 • Je bent bereid in voorkomende gevallen te reizen naar onze vestiging in Amsterdam en vestigingen van andere Eurofins entiteiten

 

Competenties

 • Sterk analytisch onderlegd
 • Zelf startend, resultaatgericht; neemt eigenaarschap
 • Ondernemend en een gezonde dosis lef
 • Communicatief sterk, empathisch;
 • Zelfstandig zonder het team uit het oog te verliezen
 • Creatief, pragmatisch en energiek
 • Humor

 

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende werkomgeving binnen een ambitieuze, internationale en sterk groeiende organisatie. De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen de organisatie en misschien zelfs te verbreden richting general management. Een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden. Een team met enthousiaste en gedreven collega’s. Kortom: een echte uitdaging voor een ambitieuze, energieke en creatieve professional die denken in oplossingen!

 

Locatie

Standplaats: Barneveld (NL)

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

 

Een senior consultant en business partner met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Operations, Supply Chain, Operational excellence (Lean Six Sigma). Door haar netwerk en brede ervaring, onder andere als managing consultant bij Fairlaine, weet Dorien bovendien snel het gevraagde profiel helder te krijgen en de juiste verbindingen tot stand te brengen. Gedreven, authentiek, betrouwbaar, gedisciplineerd en eerlijk: allemaal woorden die op haar van toepassing zijn. En die wellicht verklaren waarom ze zo’n grote gunfactor heeft.

 

Dorien Weber
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Dorien

Share this: