Logistiek Manager

 

Logistiek Manager

 

Organisatie


Nettorama is een moderne trendsettende ‘merkendiscounter’. Met vaste lage prijzen, hoge kwaliteit en een voldoende breed aanbod is Nettorama de aller voordeligste merken supermarkt van Nederland. Het bedrijf is door consumenten al twee keer achter elkaar uitgeroepen tot “beste supermarkt van Nederland”. De afgelopen 15 jaar eindigde Nettorama steeds op nummer 1 of nummer 2 op het onderdeel AGF in het GfK Vers Rapport. Het bedrijf kent de hoogste omzet per filiaal van alle supermarktformules in Nederland.

 

Het bedrijf is in 1968 opgericht door de familie Bastmeijer en inmiddels uitgegroeid tot een supermarktketen met 31 vestigingen verspreid over een groot deel van Midden en Zuid-Nederland. Het servicekantoor en distributiecentrum staan in Oosterhout. Bij het bedrijf zijn 2.400 medewerkers werkzaam. De directie wordt gevormd door de Algemeen Directeur (Harry Sulmann) en de Adjunct Directeur (Michel Mattheeuws).

 

Naast een assortiment van meer dan 4.000 merkartikelen biedt Nettorama een uitgebreid assortiment vers vlees en vleeswaren, groente en fruit, brood, zuivel, diepvries, salades etc. ‘De goedkoopste A-merken en de beste in Vers’. Door consistent te focussen op topkwaliteit, lage prijzen en een sobere, kostenbewuste organisatie, heeft Nettorama de meest loyale klanten van alle supermarkten. Het gaat echt om handel drijven. De omloopsnelheid is heel hoog. Het bedrijf zal niet als eerste nieuwe dingen doen, maar vertrouwt op ervaring en bewezen technologie. Vernieuwingen worden gebaseerd op goed doordachte concepten, die zich al hebben bewezen. Verder kenmerkt de organisatie zich door handelsgeest, ondernemerschap, kostenbewustzijn en een hands-on mentaliteit. Met hard werken, gedrevenheid en enthousiasme groeit Nettorama nog steeds hard. Dit commerciële succes maakt dat de logistieke organisatie de komende jaren voor de nodige uitdagingen staat.

 

Vanuit het DC in Oosterhout worden de DKW-goederen gedistribueerd. De andere goederen zoals vers (kaas, vlees en AGF), diepvries en bakkerij producten worden geleverd door verschillende partners waarmee Nettorama langdurige samenwerkingsverbanden heeft. Het DC in Oosterhout is door de groei (te) vol aan het raken en voldoet daarom niet meer aan de toekomstige vraag. Om het DC toekomstbestendig te maken, is besloten om te investeren in de logistieke processen, IT-systemen en in de verbouw/ nieuwbouw van het DC.
Om deze veranderingen vorm te geven en te begeleiden, is besloten om een ervaren Logistiek Manager aan te trekken, die verantwoordelijk is voor de huidige operatie, maar zich ook de komende tijd richt op het ontwikkelen, plannen en uitvoeren/bouwen van de nieuwe logistieke organisatie in Oosterhout.

 

Positie

 

Logistiek Manager

De Logistiek Manager is een nieuwe positie in de organisatie. De Logistiek Manager maakt deel uit van het managementteam en rapporteert aan de Directie. Hij of zij is verantwoordelijk voor verbetering van het logistieke proces in de breedste zin des woords – het ontwikkelen, uitwerken en implementeren van nieuwe logistieke processen, systemen en gebouwen. De Logistiek Manager analyseert en beschrijft de kernprocessen binnen Nettorama, stelt een plan van aanpak op, creëert draagvlak binnen de organisatie en zet de plannen – na goedkeuring van de directie – vervolgens om in actie. Hij of zij let erop dat winkels en klanten geen hinder ondervinden van deze veranderingen

 

De Logistiek Manager is tevens verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, waarbij hij een optimale goederenstroom richting de winkels organiseert tegen zo laag mogelijk kosten. In het DC werken ongeveer 110 medewerkers, inclusief circa 50% uitzendkrachten.

 

Resultaatgebieden en kernactiviteiten

 • Strategisch: verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken en implementeren van nieuwe logistieke processen, systemen en gebouwen
 • Distributiecentrum: verantwoordelijk voor DC operatie van inkomende goederen tot goederen uitgifte
 • Logistiek: verantwoordelijk voor alle transportbewegingen van en naar leveranciers en filialen
 • Continue verbetering: continue focus op analyseren en optimaliseren van orderplanning en orderverwerkingsprocessen
 • Team management: aansturen logistieke operatie (>110 personen) en werknemers stimuleren in hun ontwikkeling en motiveren om actief mee te denken in verbeterprocessen
 • Samenwerking/Communicatie: Werkt nauw samen met alle andere afdelingen binnen Nettorama (directie, winkeloperatie, inkoop, finance)

 

Persoonlijk profiel


Opleiding en ervaring

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring in (food)-retail logistiek
 • Tenminste 5 jaar leidinggevende ervaring
 • Aantoonbaar succesvolle ervaring in project-, proces- en/of verandermanagement in een logistieke omgeving.
 • Ervaring met het opzetten, verbeteren en optimaliseren van logistiek en (ver)-bouw van DC’s
 • Ervaring met en kennis van informatie- en rapportagesystemen
 • Ervaring met retail logistieke systemen (WMS/TMS/etc.)

 

De Logistiek Manager is servicegericht en is in staat om het logistieke team naar het volgende niveau te tillen.  Een bouwer en een aanpakker die in staat is om plannen te combineren met hands-on executie in een ondernemende en pragmatische organisatie. Een verbinder die mensen meekrijgt op basis van enthousiasme, daadkracht en inhoud.

 

Competenties

 • Combinatie conceptueel/analytisch en operationele slagkracht
 • Vasthoudend, overtuigend en energiek
 • Tactvol en respectvol naar huidige organisatie
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Plaatst situaties in een groter kader, overziet mogelijke gevolgen van ideeën. Procesgericht en fact-based
 • Resultaatgerichtheid; pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje
 • Sterke communicatieve skills. Bruggenbouwer en organisatie sensitief. Creëert acceptatie voor ideeën
 • Veranderingsgezind en flexibel.
 • Zelfstandig, ondernemend en initiatiefrijk. Signaleert kansen en gaat over tot actie. Impact door daadkracht
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Is in staat om medewerkers mee te krijgen.

 

Samengevat: waarom is dit een interessante loopbaanstap?

“De Logistiek Manager speelt een cruciale rol in de doorontwikkeling van de logistiek van Nettorama. De compacte organisatie biedt vrijheid en ondernemerschap. Je kunt hier écht het praktisch logistieke spel spelen en veel impact maken. Je creëert je eigen rol. Dit vergt wel overtuigingskracht en volharding. Je moet het zelf doen en je kan je nergens achter verschuilen. De rol van Logistiek Manager biedt uitstekend perspectief binnen succesvolle onderneming met focus op groei.”


Arbeidsvoorwaarden

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie.

 

Locatie

Oosterhout

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

 

Joris is ‘trusted advisor’ van zowel getalenteerde kandidaten als van bijzondere bedrijven. Een natuurlijke verbinder die ambities en passies expliciet maakt en meeweegt in de besluitvorming. Hij heeft jarenlange ervaring in bemiddeling van ‘top potentials’ in de disciplines supply chain, commercie en strategie – in het bijzonder voor bedrijven in verandering/private equity. Dat doet hij gedreven en met flair. Joris heeft gedurende zijn bijna 20-jarige loopbaan een zeer relevant netwerk opgebouwd. Hij komt snel tot de kern, weet wat er in de praktijk speelt en staat in voor een hoog kwaliteitsniveau. Een echte vakman: gedreven, kritisch, doortastend en positief.

 

Joris van Lommel
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joris

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: