Manager Inside Sales Benelux, lid MT

 

Manager Inside Sales Benelux
Lid MT

 

Organisatie

De Cable Connectivity Group is een vooruitstrevende en internationale speler in de markt voor speciaal kabels en connectivitieitsoplossingen. De onderneming produceert, distribueert en assembleert speciaal kabels en kabel harnassen en accessoires. Binnen CCG zijn er 3 bedrijfsonderdelen of Business Units:

 

 • Productie: de productie van een breed assortiment speciaal kabels in Italië met klanten door heel Europa;
 • Distributie: handelsbedrijf met toegevoegde waarde in kabels en toebehoren voor groothandels en OEM klanten in Duitsland, Nederland, China, Italië en Polen vanuit verschillende locaties; en
 • Assemblage: klant specifieke assemblage van connectiviteitsoplossingen voor OEM klanten in Nederland en Duitsland.

 

Leidende Connectivity Partner

De bedrijven opereren individueel als leidende spelers in hun respectievelijke markten. Met sterke marktposities en brands hebben de bedrijven een sterke positie van waaruit ze een ambitieus groei pad willen inzetten. Door veel aandacht aan de behoeftes van haar klanten te besteden bouwen de bedrijven aan een lange termijn en waardevolle partnership met hun klanten.

 

De totale groep heeft circa 600 mensen in dienst in 4 Europese landen met een omzet van circa EUR 190m.

 

Nederlandse specialisten op gebied van connectiviteit

De Distributie onderneming in de Benelux met kantoor in Benthuizen is actief in de handel van kabels en accessoires (connectoren, wartels, kabelrupsen, beschermslangen etc.) en het uitvoeren van connectiviteitsoplossingen voor lokale overheden en energiebedrijven. Klanten zijn technische groothandels, installatiebedrijven en OEM’s van kabel en accessoires. Denk bij dit laatste aan machine bouwers en fabrikanten.

Over de aankomende jaren is de ambitie gericht op het groeien van de omzet bij bestaande en nieuwe klanten door specifieke klant segmenten te identificeren waar de onderneming sterk in is en daar een leidende positie in op te bouwen. Dankzij de vele jaren aan ervaring en kennis die binnen het Nederlandse team aanwezig is alsook door het complete product pallet van de internationale groep staat de organisatie aan de vooravond van een nieuwe groei impuls.

 

Positie

 

Inside Sales als kloppend hart van de onderneming

 

Het team Inside Sales vervult een sleutelrol binnen de onderneming. Door dagelijks contact met klanten is deze afdeling een essentiële bron van informatie die essentieel is voor de groei van de onderneming. Het team bestaat uit 12 collega’s.

 

Door de klanten van binnen uit de juiste customer service te bieden, is CableConnectivity onderscheidend ten opzichte van concurrenten. Inside Sales is een cruciale factor in de bedrijfsvoering; het team is eerste aanspreekpunt voor klanten als het gaat om operationele werkzaamheden en technische vraagstukken. Samen met de accountmanagers ‘buiten’, is Inside Sales commercieel verantwoordelijk voor het beheren van bestaande klanten en het proactief benaderen en uitbouwen van nieuwe klanten.

 

Manager Inside Sales: spin in het web met klant centraal

De Manager is eindverantwoordelijk voor een optimaal functionerende commerciële Inside Sales afdeling. Dit gebeurt door de klantbediening af te stemmen op de wensen van de klant, waarbij salestaken proactief en volgens afspraak worden uitgevoerd. De manager draagt zorg voor een efficiënte en uniforme werkwijze over de regio teams heen en is de verbindende factor tussen commercie en de andere afdelingen.

De manager:

 • Is verantwoordelijk voor een optimale kwalitatieve en kwantitatieve bezetting van de Inside Sales.
 • Daagt medewerkers uit om optimale resultaten binnen hun functie te behalen, coacht en begeleidt in hun ontwikkeling.
 • Draagt zorg voor een optimale communicatie en samenwerking binnen de commerciële afdeling en tussen overige afdelingen binnen CCG. Levert een innoverende en creatieve input bij het onderkennen en oplossen van (organisatorische) vraagstukken.
 • Denkt mee over het juiste product portfolio van het bedrijf en een efficiënt voorraad beheer.
 • Levert een bijdrage aan de continue verbetering binnen de organisatie en werkt mee aan de uitvoering van de taken van de afdeling.
 • Doet verbetervoorstellen voor de eigen afdeling en/of algehele organisatie.

 

Klanten van CCG

CCG heeft alleen zakelijke klanten. De klanten bestaan uit technische groothandels, installatie bedrijven, fabrikanten en eind klanten die kabels gebruiken bij het vervaardigen van hun producten. Klanten zijn actief in diverse bedrijfstakken. De producten worden overal toegepast. Bij de klant heb je te maken met verschillende mensen en niveaus. Hierbij kan worden gedacht aan inkopers, projectleiders, tekenaars, maar ook mensen op directieniveau en ingenieurs. Dit zorgt ervoor dat er rekening gehouden dient te worden met de verschillende wensen en eisen per type klant en gesprekspartner.


Taken/verantwoordelijkheden

Met persoonlijkheid, commerciële drive en vasthoudendheid brengt de manager structuur en verbeteringen in processen. Hierbij horen de volgende taken/verantwoordelijkheden:

 • Het optimaal laten functioneren van de Inside Sales en zorgdragen voor een optimale klantbediening en klanttevredenheid.
 • Het doorvertalen van de commerciële strategie naar de operatie en bewaken van de voortgang op de gestelde KPI’s.
 • Het optimaal inrichten van de klantenteams vanuit klant/markt gedachte.
 • Coördinatie omtrent het opstellen en begeleiden van de offerte- en tendertrajecten. Is daarbij verantwoordelijk voor een optimale bezetting over de klantenteams heen.
 • Optimaliseert en borgt processen, procedures en offerte trajecten.
 • Is in samenwerking met het team verantwoordelijk voor het bewerkstelligen van kwalitatief hoogwaardige offertes conform gestelde deadline en het zorgdragen voor een efficiënte afhandeling van orders en after sales, het nakomen van leveringsafspraken en condities en een hoge klanttevredenheid.
 • Is in samenwerking met de buitendienst medewerkers verantwoordelijk als aanspreekpunt voor klanten als het gaat om performance kpi’s. Presenteert deze met verbetervoorstellen samen met de accountmanagers aan klant.
 • Sparringpartner voor CCO inzake interne klantbediening.
 • Mede verantwoordelijk voor het continue verbeteren en optimaliseren van het product portfolio.
 • Stelt frequente verkoop- en projectvoortgangsrapportages op ten behoeve van de teams en het management. Analyseert deze en adviseert over mogelijke verbeteringen.

 

Kennis

 • Kennis van de interne procedures en richtlijnen, bij voorkeur kennis en ervaring met Lean;
 • Kennis en kunde van ERP en CRM systemen;
 • Uitstekende kennis in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van andere talen is een pre;
 • Kennis van MS-Office

 

Persoonlijk profiel

 

 • Klantgerichtheid

Binnen CCG Distributie NL is het denken vanuit de klant een must. Als distributie hub staat de klant centraal en wordt er gezorgd voor een optimale klant beleving.

 • Groepsgericht leidinggeven

Vanwege de 3 bedrijven die binnen CCG Distributie NL onder 1 dak zitten is het van belang de eenheid te vormen en de synergiën tussen de bedrijven optimaal te benutten. Hier hoort de “stip aan de horizon bij” en het meenemen van de medewerkers in dit proces.

 • Besluitvaardigheid en slagvaardigheid

Het behalen van het uiteindelijke resultaat staat binnen CCG voorop. Hier hoort een Manager Inside Sales bij die krachtig zijn/haar ideeën doorvoert en door vertaalt naar de medewerkers.

 • Voortgangscontrole

Om ervoor te zorgen dat de gestelde doelen daadwerkelijk behaald worden is regelmatige voortgangscontrole een must. De manager zal dan ook door middel van regelmatige controles de afdeling leiden en op het goede pad houden.

 • Samenwerken

Als spin in het web is samenwerken tussen de teams, afdelingen en klant essentieel.

 

Ervaring

Wij zoeken iemand met 10-15 jaar relevante werkervaring. Dit kan zijn in een leidinggevende rol binnen een technisch distributie bedrijf of een productie bedrijf gericht op zakelijke eindklanten.

 

Kwaliteitsgerichtheid

De mate waarin men hoge eisen stelt aan de kwaliteit van eigen en andermans werk en daar ook naar handelt. De Manager Inside Sales bepaalt het beeld dat klanten hebben van de onderneming organisatie en brengt de kwaliteit van de medewerkers op het gewenste niveau.

 

Bewust van kwaliteit en milieu

In elke functie moet men zich houden aan de geldende afspraken op kwaliteit- en milieugebied zoals vastgelegd in het managementsysteem.

 

Procedure

Lyncwise Executieve Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Dorien Weber van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. Cable Connectivity Group besluit welke kandidaten worden meegenomen in de verdere procedure. Een assessment en referentie check kunnen deel uit maken van de procedure.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

 

Een senior consultant en business partner met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Operations, Supply Chain, Operational excellence (Lean Six Sigma). Door haar netwerk en brede ervaring, onder andere als managing consultant bij Fairlaine, weet Dorien bovendien snel het gevraagde profiel helder te krijgen en de juiste verbindingen tot stand te brengen. Gedreven, authentiek, betrouwbaar, gedisciplineerd en eerlijk: allemaal woorden die op haar van toepassing zijn. En die wellicht verklaren waarom ze zo’n grote gunfactor heeft.

 

Dorien Weber
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Dorien

Share this: