Manager Safety, Health & Environment

 

Manager Safety, Health & Environment

 

Onderneming

Interface is een wereldwijd opererend bedrijf in vloeren gespecialiseerd in CO2 neutrale tapijttegels, luxe vinyltegels (LVT) en rubbervloeren. Zij helpen hun klanten met het creëren van hoogwaardige interieurruimten die bijdragen aan welzijn, productiviteit en creativiteit, alsook aan de duurzaamheid van hun planeet.

 

De oorsprong van de onderneming ligt in Scherpenzeel. Het is de heer P.J. van Heugten die de tapijttegel uitvond en in productie nam. De producten werden alom bekend als de ‘Heuga tapijttegel’. Het is de Amerikaan Ray Anderson die de tapijttegel in Europa leerde kennen. Hij neemt dit innovatieve concept mee naar Amerika en richt de onderneming Interface op. De opkomst van de tapijttegel brengt een revolutie met zich mee in de wereldwijde inrichting van met name kantoren.

 

In 1987 neemt Interface Van Heugten over. In de jaren negentig komt Anderson met zijn visie op duurzaam ondernemen/produceren. Hij besluit om een radicaal andere weg in te slaan in de door ‘olie gedomineerde’ tapijtindustrie. In de jaren die volgen ontwikkelt en produceert Interface telkens duurzamere tegels. Waar ooit de basis werd gelegd voor duurzaamheid, is Interface inmiddels zo ver met hun technologie, dat er klimaat positief wordt geproduceerd. Het is hun Climate Take Back™-missie die andere bedrijven uitnodigt om met hun mee te doen. Interface zorgt ervoor dat hun bedrijfsvoering herstellend is voor de aarde en een levens verbeterend klimaat creëert.

 

Positie

Interface heeft in Europa drie productievestigingen: in Ierland, Duitsland en Nederland. In Scherpenzeel staat de grootste. Hier worden de producten ontwikkeld, ge-engineerd en geproduceerd. Vanuit Scherpenzeel worden de producten naar alle landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika getransporteerd. Het kantoor in Scherpenzeel is tevens het Europese hoofdkantoor voor alle financiële en IT-functies. Voor hun klanten hebben zij een uniek ‘Awarehouse’ ingericht waar hun producten te bewonderen zijn.

 

Het veiligheidsbeleid bij Interface staat op een hoog niveau. Door de continue innovatie en verduurzaming van de producten, zijn er telkens uitdagingen op het gebied van Safety, Health & Environment. De bedrijfsprocessen zullen hier constant op moeten worden aangepast. Dit maakt de positie van Manager SHE dan ook zo aantrekkelijk.

 

Resultaatgebieden en kernactiviteiten

  • Het verder integreren van het veiligheids- en milieubeleid in de bedrijfsprocessen.
  • Het (bege-)leiden van onderzoeken op het gebied van veiligheid en milieu (emissies, lawaai, trillingen, bodem, gevaarlijke stoffen, etc.).
  • Controle op invoering van nieuwe grondstoffen.
  • Adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden en ondersteunen bij de inrichting van werkplekken en het opstellen van werkinstructies.
  • Uitvoeren (of uit laten voeren) van risico-inventarisaties en opstellen van daaruit volgende plannen van aanpak.
  • Organiseren van de bedrijfshulpverlening en het calamiteitenplan.
  • Aanvragen van (omgevings-)vergunningen.
  • Wet- en regelgeving op het gebied van Arbo en Milieu kritisch bijhouden.
  • Vertaalslag maken naar de operationele processen.
  • Het zijn van centraal coördinatiepunt ingeval van arbeidsongevallen, incidenten en onveilige situaties.

 

In de positie wordt gerapporteerd aan Director European QESH.

 

Persoonlijk profiel


De kandidaat die Interface zoekt straalt in alles passie uit voor het vakgebied. Is in staat om overtuigend een verbindend te communiceren en draagvlak te creëren. Is daarnaast gedreven, leergierig, analytisch en sterk in plannen en organiseren.

 

De kandidaat heeft ervaring in het vakgebied opgedaan in een industriële of productie omgeving. Kandidaten uit  (hands on) consultancy worden ook uitgenodigd om te solliciteren. De opleidingsbasis is een WO/HBO opleiding met een specialisatie in het vakgebied (voorkeur voor HVK). Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal op een goed niveau, zowel mondeling als schriftelijk, is onontbeerlijk. Tenslotte is het belangrijk dat de kandidaat niet verder dan ca. 50 km van Scherpenzeel woont. Thuiswerken is weliswaar mogelijk, maar iemand moet snel ter plekke kunnen zijn als zich een incident voordoet.

 

 

Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de inhoud, collega’s, cultuur, innovatie en duurzame missie. De ruimte om zich te onderscheiden is volop aanwezig. Interface investeert in hun mensen; in opleidingen, gezondheid en aandacht voor de sociale kant. Tenslotte is er de goede beloning. Dit zie je ook terug in hun arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste 8% gratificatie, 25 verlof dagen en 13 ADV-dagen.

 

Locatie

Scherpenzeel

 

Procedure

Lyncwise Executieve Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Joost Ouwerkerk van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. Interface besluit welke kandidaten worden meegenomen in de verdere procedure. Een assessment en referentie check kunnen deel uitmaken van de procedure.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Share this: