Van Oers United | Portfolio | Lyncwise Executive Search | Vervuld
2202
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2202,bridge-core-2.7.9,,qode-child-theme-ver-1.0.3,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Manager Supply Chain Improvement

Van Oers United

 

Manager Supply Chain Improvement (Vervuld)

 

 

Organisatie

Van Oers United, gevestigd in Ridderkerk, is een internationaal opererende leverancier en producent van verse groente, die jaarrond beschikbaar zijn. Sinds 2015 is Van Oers United onderdeel van Priméale, de groentedivisie van Agrial, een Franse coöperatie van 13.000 leden met 22.000 medewerkers en een omzet van 5,2 miljard euro in 2017. Van Oers United is al decennialang actief op de Europese markt en daarbuiten en levert aan de grote Europese retailers en groothandels. De intensieve samenwerking met collega-teeltbedrijven in Europa en Afrika en bijna 3.500 ha eigen teelt in Nederland, Marokko en Senegal, staan garant voor de kortst mogelijke en snelste keten. De productieperiode is het hele jaar rond: van de midwinterproductie in Senegal tot lente en herfst in Zuid-Europa en de zomerproductie in Nederland. Dit resulteert in optimale versheid. Via haar eigen telers produceert Van Oers onder andere verschillende soorten bonen, paprika, tomaten, lente-uitjes, radijs, enz.

 

Vakmanschap, daadkracht en betrokkenheid zijn de belangrijkste kernwaarden in haar bedrijfsvoering. Dit zijn de fundamenten die mogelijk maken waar Van Oers United voor staat, namelijk: “Delivering Excellent Produce”.

 

In Ridderkerk staat het internationale verpakkings- en distributiecentrum van Van Oers United. Hier wordt dagelijks gewerkt aan het om- en verpakken van circa 30 soorten verse groenten naar ruim 2.100 SKU’s. De overige locaties zijn gesitueerd in Heinenoord, Wervershoof en Heerlen. De organisatie telt in totaliteit 600 medewerkers en circa 10.000 flexmedewerkers.

 

Naar verwachting wordt eind zomer 2018 de nieuwe locatie in Dinteloord opgeleverd. In dit nieuwe state-of-the-art pand (deze locatie wordt gebouwd volgens het “BREEAM Outstanding certificaat”, de hoogste norm op het gebied duurzaamheid) gaat Van Oers United haar sperziebonen en spruiten activiteiten concentreren. De nieuwbouw biedt straks ruimte aan een distributiegebouw van 11.000 m2, een fustopslag van 1.350 m2 en een kantoor van 1.300 m2.

 

In 2017 behaalde Van Oers United een omzet van circa € 300 miljoen.

 

Voor aanvullende informatie, zie ook: www.vanoersunited.nl en www.agrial.com/en

 

Supply Chain & Purchasing

Door de toenemende complexiteit in de keten en de steeds hogere eisen van klanten op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en traceability, moet Van Oers United werken aan een voorspelbare, betrouwbare, inzichtelijke én transparante keten. Van Oers United heeft een unieke propositie. Zij maakt de slogan “van zaadje tot klant in 1 hand” ook echt waar omdat ze de hele keten beheerst met eigen telers in Nederland en Afrika tot en met de aflevering bij haar klanten. Verder heeft Van Oers United een nauwe samenwerking met een aantal externe buitenlandse telers in Zuid-Amerika en Afrika, die dedicated voor Van Oers United produceren.

 

Door deze interne en externe veranderingen en trends wordt supply chain keten denken steeds relevanter. Focus op verbetering structuur en processen. Daarom is besloten om een nieuwe functie van Manager Supply Chain Improvement aan de organisatie toe te voegen. De Manager Supply Chain Improvement moet ervoor zorgen dat er een betere afstemming komt tussen de vraag en aanbod. Hij of zij beheert en beheerst de voorspelbaarheid en transparantie in de keten. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Prioriteit daarbij is om het planningsproces goed neer te zetten en verder te professionaliseren en optimaliseren.

 

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

 

Joris is ‘trusted advisor’ van zowel getalenteerde kandidaten als van bijzondere bedrijven. Een natuurlijke verbinder die ambities en passies expliciet maakt en meeweegt in de besluitvorming. Hij heeft jarenlange ervaring in bemiddeling van ‘top potentials’ in de disciplines supply chain, commercie en strategie – in het bijzonder voor bedrijven in verandering/private equity. Dat doet hij gedreven en met flair. Joris heeft gedurende zijn bijna 20-jarige loopbaan een zeer relevant netwerk opgebouwd. Hij komt snel tot de kern, weet wat er in de praktijk speelt en staat in voor een hoog kwaliteitsniveau. Een echte vakman: gedreven, kritisch, doortastend en positief.

 

Joris van Lommel
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joris

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: