Manager Supply Chain Operations

Ma

 

 

Manager Supply Chain Operations (Vervuld)

 

Organisatie

Nooteboom Textiles is in 1852 als herenkleding winkel in Tilburg opgericht door Urias Nooteboom. Ruim 165 jaar later is het familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de textielbranche. Nooteboom Textiles is als groothandel gespecialiseerd in stoffen voor dames- en kinderkleding en is marktleider in Europa. In Tilburg staat het hoofdkantoor, showroom en internationale verpakkings- en distributiecentrum. Hier wordt dagelijks samengewerkt met handelaren, retailers en confectiebedrijven. Het bedrijf is actief in meer dan vijftig landen en heeft circa 100 mensen in dienst. De directie wordt gevormd door Algemeen Directeur (Michiel Dreesmann), Financieel Directeur (Joost Tabbers) en DGA (Sander Nooteboom). Sinds begin 2018 heeft investeerder Egeria een meerderheidsbelang in Nooteboom Textiles.

 

Van oorsprong is Nooteboom Textiles een echt familiebedrijf. Door hard werken, veel inzicht in de sector en slim in te spelen op trends en klantbehoeftes is het bedrijf groot gemaakt. De cultuur kenmerkt zich als hands-on, ondernemend, direct en zeer klant & sales gericht. Het bedrijf is hard gegroeid en er is steeds meer behoefte aan structuur en inzicht in processen. Het verder professionaliseren van de organisatie is een van de prioriteiten.

 

Nooteboom Textiles wil samen met Egeria haar ambitieuze groeistrategie versnellen. De ambities zijn groot. Het bedrijf wil haar positie als de nummer 1 wholesaler van textiel in Europa verder versterken. Enerzijds door focus op buitenlandse groei en anderzijds door de beste B2B e-commerce propositie in deze markt. Om deze groei te realiseren, wil Nooteboom onder andere een efficiënte en flexibele operatie neerzetten om de groei in volumes optimaal te verwerken. Het opbouwen van een data gedreven, efficiënte en flexibele operatie in een ondernemend en commercieel gericht familiebedrijf. Het creëren van een voorspelbare, betrouwbare én transparante keten. Focus op verbetering structuur en processen. Vanaf order intake tot aflevering bij de klant.

 

Daarom is besloten om een nieuwe functie van Manager Supply Chain Operations aan de organisatie toe te voegen. Deze nieuwe collega speelt een cruciale rol in de transitie van een traditioneel sales gedreven familiebedrijf naar een meer data driven internationale marktleider.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

 

Joris is ‘trusted advisor’ van zowel getalenteerde kandidaten als van bijzondere bedrijven. Een natuurlijke verbinder die ambities en passies expliciet maakt en meeweegt in de besluitvorming. Hij heeft jarenlange ervaring in bemiddeling van ‘top potentials’ in de disciplines supply chain, commercie en strategie – in het bijzonder voor bedrijven in verandering/private equity. Dat doet hij gedreven en met flair. Joris heeft gedurende zijn bijna 20-jarige loopbaan een zeer relevant netwerk opgebouwd. Hij komt snel tot de kern, weet wat er in de praktijk speelt en staat in voor een hoog kwaliteitsniveau. Een echte vakman: gedreven, kritisch, doortastend en positief.

 

Joris van Lommel
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joris

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: