Manager Supply Chain Operations

Ma

 

 

Manager Supply Chain Operations

 

Organisatie

Nooteboom Textiles is in 1852 als herenkleding winkel in Tilburg opgericht door Urias Nooteboom. Ruim 165 jaar later is het familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de textielbranche. Nooteboom Textiles is als groothandel gespecialiseerd in stoffen voor dames- en kinderkleding en is marktleider in Europa. In Tilburg staat het hoofdkantoor, showroom en internationale verpakkings- en distributiecentrum. Hier wordt dagelijks samengewerkt met handelaren, retailers en confectiebedrijven. Het bedrijf is actief in meer dan vijftig landen en heeft circa 100 mensen in dienst. De directie wordt gevormd door Algemeen Directeur (Michiel Dreesmann), Financieel Directeur (Joost Tabbers) en DGA (Sander Nooteboom). Sinds begin 2018 heeft investeerder Egeria een meerderheidsbelang in Nooteboom Textiles.

 

Van oorsprong is Nooteboom Textiles een echt familiebedrijf. Door hard werken, veel inzicht in de sector en slim in te spelen op trends en klantbehoeftes is het bedrijf groot gemaakt. De cultuur kenmerkt zich als hands-on, ondernemend, direct en zeer klant & sales gericht. Het bedrijf is hard gegroeid en er is steeds meer behoefte aan structuur en inzicht in processen. Het verder professionaliseren van de organisatie is een van de prioriteiten.

 

Nooteboom Textiles wil samen met Egeria haar ambitieuze groeistrategie versnellen. De ambities zijn groot. Het bedrijf wil haar positie als de nummer 1 wholesaler van textiel in Europa verder versterken. Enerzijds door focus op buitenlandse groei en anderzijds door de beste B2B e-commerce propositie in deze markt. Om deze groei te realiseren, wil Nooteboom onder andere een efficiënte en flexibele operatie neerzetten om de groei in volumes optimaal te verwerken. Het opbouwen van een data gedreven, efficiënte en flexibele operatie in een ondernemend en commercieel gericht familiebedrijf. Het creëren van een voorspelbare, betrouwbare én transparante keten. Focus op verbetering structuur en processen. Vanaf order intake tot aflevering bij de klant.

 

Daarom is besloten om een nieuwe functie van Manager Supply Chain Operations aan de organisatie toe te voegen. Deze nieuwe collega speelt een cruciale rol in de transitie van een traditioneel sales gedreven familiebedrijf naar een meer data driven internationale marktleider.

 

Positie


Manager Supply Chain Operations

De Manager Supply Chain Operations is een nieuwe positie in de organisatie. Hij of zij is verantwoordelijk voor verbetering van het logistieke proces in de breedste zin des woords – van orderontvangst tot aan levering aan de klant. De Manager Supply Chain Operations analyseert en beschrijft de kernprocessen binnen Nooteboom Textiles, maakt deze meetbaar en stimuleert een integrale benadering van processen. Initieert en runt van verschillende verbeterprojecten om accuraatheid van de voorraad en leverbetrouwbaarheid significant te verbeteren. Hij of zij tilt het operations team naar het volgende niveau van een efficiënte, servicegerichte en flexibele operatie. Het stroomlijnen van processen is momenteel het belangrijkste strategische speerpunt van Nooteboom Textiles. Er is dan ook draagvlak voor verbetering en verandering.

 

De Manager Supply Chain Operations is sparringpartner van de directie en fungeert als verbindende schakel tussen sales, inkoop en operations. Hij of zij rapporteert direct aan de Algemeen Directeur en stuurt een aantal (autonome) teamleiders aan binnen logistiek, verpakking en distributie (indirect > 50 personen).

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Strategisch: verantwoordelijk voor het opzetten, draagvlak creëren en de uitvoering van Nooteboom’s
  3-jaren Operations plan, rekening houdend met infrastructuur, wetgeving, contracten en milieuregels
 • Warehousing: verantwoordelijk voor Nooteboom’s warehousing operatie van inkomende goederen tot goederen uitgifte op basis van servicelevels (data en KPI gedreven)
 • Logistiek: verantwoordelijk voor alle transportbewegingen van en naar leveranciers – vanaf het water – en klanten
 • Continue verbetering: continue focus op analyseren en optimaliseren van orderplanning en orderverwerkingsprocessen, inclusief het doubleer-proces, rekening houdend met voorraadrotatie, levertijden en productiecapaciteit
 • E-commerce fulfilment: het optimaal inrichten van de warehousing en logistiek benodigd voor de nieuwe e-commerce propositie binnen de huidige operaties
 • Metingen: periodiek uitvoeren van voorraadmetingen en planningen voor grijp voorraden, tussenvoorraden en begin- en eindvoorraden
 • Team management: aansturen operationele teams van Warehousing, Logistiek en Facilities (>50 personen) en werknemers stimuleren in hun ontwikkeling en motiveren om actief mee te denken in verbeterprocessen
 • Communicatie: proactieve communicatie naar interne en externe stakeholders t.a.v. orderproces & planning
 • Stakeholder management: onderhouden van relaties met leveranciers, logistiek dienstverleners en andere stakeholders
 • Maintenance: verantwoordelijk voor beheer, onderhoud en schoonmaak van machines en gebouwen

 

Persoonlijk profiel


Opleiding en ervaring

 • Hbo/academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring in supply chain
 • Aantoonbaar succesvolle ervaring in project-, proces- en/of verandermanagement in een logistieke omgeving. Opzetten, verbeteren en optimaliseren van supply chain processen
 • Ervaring in een operationele (Supply Chain) rol is een pre
 • Ervaring met en kennis van informatie- en rapportagesystemen
 • Uitstekende kennis van projectmanagement en planningsmethoden

 

De Manager Supply Chain Operations is servicegericht en is in staat om het operations team naar het volgende niveau te tillen.  Een bouwer en een aanpakker die in staat is om strategisch inzicht te combineren met hands-on executie in een ondernemende en sales gedreven organisatie. Een verbinder die mensen meekrijgt op basis van de inhoud. Je fungeert als spin in het web, waarbij samenwerking, afgestemde processen en efficiëntie in de procesketen cruciaal zijn.

 

Competenties

 • Combinatie conceptueel/analytisch en operationele slagkracht
 • Structurerend, houdt rust en overzicht
 • Resultaatgerichtheid; pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje
 • Sterke communicatieve skills. Bruggenbouwer en organisatie sensitief. Creëert acceptatie voor ideeën
 • Veranderingsgezind en flexibel. Comfortabel met ‘challenger’ rol in de organisatie
 • Ondernemend en initiatiefrijk, signaleert kansen en gaat zelfstandig over tot actie. Impact door daadkracht
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Plaatst situaties in een groter kader, overziet mogelijke gevolgen van ideeën. Procesgericht en fact-based
 • Creatief en innovatief: komt met nieuwe ideeën, benaderingen of inzichten. Zoekt mogelijkheden voor de organisatie om zich te verbeteren
 • Leidinggevende en coachende capaciteiten. Is in staat om medewerkers te inspireren en te ontwikkelen

 

Samengevat: waarom is dit een interessante loopbaanstap?

“Cruciale rol in de transitie van Nooteboom Textiles. Van emotie naar ratio. Van analoog naar digitaal. Van conservatief naar de ‘Amazon van de stoffen’. Unieke kans om in een ondernemende club van doeners het proces- en supply chain denken op de kaart te zetten. Je kunt hier echt het verschil maken. Impact door analyse en meetbaar/fact-based maken van processen. Significante bijdrage aan verbetering/professionalisering van de (supply chain) organisatie. Je rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur en hebt het mandaat voor de beoogde veranderingen. Uitstekend perspectief binnen succesvolle onderneming met focus op groei.”


Arbeidsvoorwaarden

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie.

 

Locatie

Nooteboom Textiles, Tilburg

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joris van Lommel

Executive search specialist in Digital, FMCG, Retail & Consumer Goods

 

Joris is ‘trusted advisor’ van zowel getalenteerde kandidaten als van bijzondere bedrijven. Een natuurlijke verbinder die ambities en passies expliciet maakt en meeweegt in de besluitvorming. Hij heeft jarenlange ervaring in bemiddeling van ‘top potentials’ in de disciplines supply chain, commercie en strategie – in het bijzonder voor bedrijven in verandering/private equity. Dat doet hij gedreven en met flair. Joris heeft gedurende zijn bijna 20-jarige loopbaan een zeer relevant netwerk opgebouwd. Hij komt snel tot de kern, weet wat er in de praktijk speelt en staat in voor een hoog kwaliteitsniveau. Een echte vakman: gedreven, kritisch, doortastend en positief.

 

Joris van Lommel
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 536 677 46
joris.vanlommel@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joris

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: