Project Manager Hubs & Depots

 

 

Project Manager Hubs & Depots

 

 

Organisatie 

DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van 5,2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk. Daarmee is DPD één van de grootste logistieke dienstverleners in Europa. Het krachtige netwerk van DPD bestaat uit 1.000 depots in 30 landen door heel Europa.

 

Als één van de toonaangevende pakketdiensten in Europa werkt DPD continu aan de uitbereiding van het product- en service aanbod.

 

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 2 state-of-the-art hubs in Oirschot (HQ) en Veenendaal en 10 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen en Berkel en Rodenrijs.

 

Kijk voor meer achtergrondinformatie over DPD op www.dpd.nl.

 

Positie


De positie hangt organisatorisch onder Logistics, Strategy & Development. Het team, dat bestaat uit drie collega’s (Facility manager, Project Manager Maintenance) rapporteert aan de Manager Real Estate. Naast twee directe collega’s werkt de Project Manager samen met alle afdelingen, waaronder Inkoop, andere Project Managers, Compliance & Security etc. Directe rapportage aan de Manager Real Estate.

 

De Project Manager wordt van A tot Z verantwoordelijk voor de integrale projecten (behuizing en sorteermachines) in het werkgebied Logistics Real Estate Management. Het gaat hier om het hele traject: totstandkoming van het plan, het rondmaken van de business case, tendermanagement, de planning, de locatiebepaling, partnerkeuze, onderhandelingen, contracten, sorteer machine keuze,  inkoop, installatie, commissioning. Met als einddoel: de finale oplevering aan de Depot of Hub manager.

In het proces van het begin tot het einde komt het aan op strakke project/proces leiding. Het is een aanéénschakeling van beslissingen nemen, punt op de horizon houden, planning, structuur. En het nemen van de leiding in het proces, het nemen van de eindverantwoordelijkheid om tot uiteindelijke oplevering te komen. Binnen tijd en budget. De projecten zijn bij uitstek multidisciplinair. Real estate, strategie, operatie, juridisch, logistiek, logisch en conceptueel denken, nuchter blijven een hectische omgeving. Naast inhoud komt het neer op sterke communicatieve vaardigheden. Overtuigen en het  soms challengen van collega’s is onontbeerlijk om succesvol de ‘eindstreep’ te halen.

 

Persoonlijk profiel

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding (technische) bedrijfskunde, logistiek en of supply chain management.
 • Projectmanagement kennis, ervaring & skills. Gestructureerde aanpak.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare warehouse, hub, depot omgeving. In een project- of operationspositie. Je hebt daar het juiste fundament gelegd, de juiste mindset. En dat in combinatie met de nodige leergierigheid.
 • Aantoonbare ervaring met logistieke vraagstukken/sorteerprocessen bij voorkeur i.r.t. huisvesting/
  (her-)inrichting/equipment/turnkey projecten.
 • Logistiek, analytisch.
 • Technische kennis.

 

Competenties

 • Breed geïnteresseerd, multidisciplinair
 • Zelfstandigheid en zelflerend
 • Gedrevenheid
 • Plannen en organiseren
 • Analytisch en communicatief
 • Beïnvloeden en overtuigen
 • Coachende capaciteiten
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel in het Nederlands als in het Engels)

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, door te groeien.
 • Een enthousiast en gedreven team.
 • Een uitdagende functie voor 38,75 uur per week (1 fte).
 • Een informele werksfeer met open en eerlijke communicatie.
 • Een contract voor bepaalde tijd, met de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd.
 • Auto, mobiel.
 • Pensioenvoorziening

 

Locatie

Hub Eindhoven (Oirschot). Actief in heel Nederland. Regelmatig bezoek aan de DPD locaties.

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

 

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

 

Een senior consultant en business partner met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Operations, Supply Chain, Operational excellence (Lean Six Sigma). Door haar netwerk en brede ervaring, onder andere als managing consultant bij Fairlaine, weet Dorien bovendien snel het gevraagde profiel helder te krijgen en de juiste verbindingen tot stand te brengen. Gedreven, authentiek, betrouwbaar, gedisciplineerd en eerlijk: allemaal woorden die op haar van toepassing zijn. En die wellicht verklaren waarom ze zo’n grote gunfactor heeft.

 

Dorien Weber
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Dorien

Share this: