R&D Manager

 

 

R&D Manager

 

Organisatie

Maars combineert jarenlange ervaring met bijzondere innovatiekracht, waardoor esthetiek en performance moeiteloos samensmelten. Al meer dan 75 jaar ontwikkelt, produceert, verkoopt en monteert Maars wereldwijd systeemwanden. Maars biedt zowel standaard- als maatwerkoplossingen voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, luchthavens, fabrieken, bioscopen, winkels en hotels. Ook in de publieke sector is Maars al geruime tijd actief en marktleider met toepassingen voor onder andere ziekenhuizen, openbare instellingen, universiteiten en scholen. De onderneming heeft een omzet van 70 miljoen en telt ruim 300 vaste medewerkers in Nederland, USA, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, UAE, Engeland en in België en China een joint venture.

 

Positie

Zoals van een topspeler, een internationale autoriteit op het gebied van systeemwanden verwacht mag worden, wordt er bij Maars veel aandacht besteed aan de onderscheidende thema’s Design, Integraties en Performance. Technisch worden de producten steeds complexer; de R&D Manager is in staat om die complexiteit op het gebied van materiaal, bouwkunde etc. bij te benen.

De materialen die het meest gebruikt worden zijn staal, aluminium, glas en natuurlijke materialen zoals hout en textiel. Innovatie, ontwikkelingen op montage en manufacturinggebied intern alsmede externe trends en klantvraag staan in de positie van de R&D Manager centraal.

 

De afdeling R&D bestaat uit de manager, 2 engineers en een specialist. Een goed functionerend team vraagt samenwerking, aansturing en strakke planning. Coachen, motiveren, zelf het goede voorbeeld geven en planmatiger werken. En tegelijk vormt R&D de ogen en de oren van Maars. Weet wat er speelt in de markt, weet van de trends, informeert bij de DMU’s van klanten, de eigen verkoop, concurrentie. De manager zal moeten zorgen voor een grotere dynamiek op dit vlak.

 

De R&D Manager wordt een echte meewerkend voorman. Innovaties en unieke oplossingen worden bij Maars vaak geboren uit multidisciplinaire projectteams. Deze teams worden geleid door de nieuwe R&D Manager. De R&D manager zorgt voor het scherp krijgen van de inhoud, de planning en het proces. En is verantwoordelijk voor de output. Tegelijk is het cruciaal dat de R&D Manager zélf in staat is om innovaties te ontwerpen. Zelf achter de computer tekenen en ideeën uitwerken. Een hands on mentaliteit en liefde voor het vak is dan ook onmisbaar. De R&D Manager heeft uitstekende projectmanagement vaardigheden, begeleidt processen van kop tot staart, maakt het af.

 

Als R&D Manager speel je een cruciale rol in een organisatie, die bekend staat om innovatiekracht en functionaliteit. Het ondernemerschap en snelle schakelen maken het een bijzonder dynamische werkomgeving. Je schakelt veel met andere afdelingen en hebt plezier in sparren met sales, directie en internationale collega’s.

 

Verantwoordelijkheden

 • Het zorgdragen van een leidende marktpositie met onderscheidende en bovenal een compleet producten pakket.
 • Het uitvoeren van (haalbaarheid)onderzoeken en het opstellen van (technische) rapportages van onze resultaten.
 • Het vertalen van de ontwerpcriteria naar goede functionele en technische ontwerpen.
 • Het ontwerpen, testen, aanpassen en optimaliseren van onze producten die op onze productieprocessen aansluiten.
 • Het coördineren, bewaken en rapporteren van de projecten, budget en planning.
 • Het aansturen, motiveren en coachen van de medewerkers.

 

Persoonlijk profiel 

 • Ervaring met design in combinatie met techniek.
 • Meewerkend voorman, vooruitstreven, daadkrachtig, pro actief, creatief en innovatief.
 • Altijd gewerkt in een ‘high demanding’ omgeving met een hoog kwaliteitsniveau.
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met basismaterialen staal, aluminium en glas.
 • Kennis en ervaring met montage- en verbindingssystemen.
 • Kennis en ervaring met aanvragen van patenten.
 • ruime kennis van en ervaring met SolidWorks en/of Inventor, waaronder 3D-modelleren en technisch tekenen.
 • Met hoog kostenbewustzijn, resultaatgedreven en nuchtere realiteitszin in verband met investeringstrajecten.
 • HTS niveau+ (bijvoorbeeld Industrieel Ontwerpen, werktuigbouw).
 • Bij voorkeur uit internationaal opererend ‘maak/design’ MKB.

 

Het aanbod

 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Een organisatie waarin je jouw ambities kan waarmaken met de wereld als werkgebied
 • Coaching, training en opleidingsmogelijkheden
 • 27 vakantiedagen en 13 vrije roosterdagen
 • Geen dag is hetzelfde!

 

Procedure

Lyncwise Executive Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Margaux van Wijngaarden van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. Maars Living Walls besluit welke kandidaten worden meegenomen in de verdere procedure.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Margaux van Wijngaarden

Executive search specialist in Bouw & Industrie

 

Met een jarenlange ervaring en een enorm netwerk in de bouw en industrie en een liefde voor commercie, is Margaux ‘dubbel gespecialiseerd’ als executive search consultant. Ze is inhoudelijk sterk en gewend om advies en oplossingen op maat te leveren. Ze is duidelijk, direct, altijd scherp en kritisch waar nodig. Resultaatgedreven en daadkrachtig. En niet te vergeten: een goede luisteraar. Allemaal eigenschappen die in ons vakgebied uitstekend van pas komen.

 

Margaux van Wijngaarden
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 14 24 80 88
Margaux.vanwijngaarden@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Margaux

Share this: