Regio Sales Manager

 

 

Regio Sales Manager

 

Organisatie

DYKA Nederland is een vooraanstaand producent en distributeur van kunststof leidingsystemen (PVC, PE en PP). DYKA maakt deel uit van DYKA Group, een Business Unit van Tessenderlo Group. DYKA is veel meer dan alleen maar een producent en distributeur van kunststof leidingsystemen en hulpstukken. Door water, lucht en andere energiebronnen op een betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te transporteren, draagt zij elke dag een steentje bij tot een betere planeet. Bovendien doen ze dit met gerecycleerd of recycleerbare materialen. DYKA kan dan ook met trots zeggen dat ze “Nature’s Network” zijn.

 

De productie, administratie, centrale distributie en verkoopafdeling zijn gevestigd in de hoofdzetel in Steenwijk. Verder zorgen 21 regionale distributiecentra voor een servicegerichte toelevering aan handelaars, aannemingsbedrijven, professionele installateurs, openbare besturen, nutsbedrijven en de industrie.

 

Binnen de cultuur van DYKA zijn samenwerken (we groeien samen), initiatief nemen (we ondernemen actie) en klant- en resultaatgericht werken (we zorgen ervoor dat de dingen écht gebeuren én we streven naar uitermate tevreden klanten) de belangrijkste kernwaarden.

 

Positie

DYKA is momenteel op zoek naar een Regio Sales Manager die verantwoordelijk wordt voor een regio met 6 vestigingen en een salesteam met 4 man. De Regio Sales Manager (RSM) is verantwoordelijk voor de omzet-, afzet-, marge- en kostenstrategie in de betreffende regio.

 

Grote uitdaging ligt in het veranderen van de distributiefunctie van de vestigingen naar een commerciële functie. Logistieke focus moet klant focus worden. Competenties moeten worden ontwikkeld, de juiste mens moet op de juiste plek. De RSM is bekend met het vestigingen DNA, kan schakelen tussen centraal en lokaal. Je begrijpt de klant en weet processen en service voor die klant in te richten. Samen met RSM collega’s weet de je de klant centraal te stellen en zo de resultaten te verbeteren.

 

De functie leent zich er voor om echt iets neer te zetten. Eigen initiatief en visie worden aangemoedigd en beloond bij DYKA. Je bent zelfstandig, weet je prioriteiten te stellen en bent actiegericht. Het succes van deze rol ligt in het maken van kleine stappen, waarbij grote winst kan worden behaald. Door je positieve houding en professionele gedrag weet je stakeholders te overtuigen. Je bent challenging waar nodig, met respect voor andermans uitdagingen, altijd verbindend.

 

DYKA biedt ook een fenomenaal development programma en voldoende doorgroeimogelijkheden.

 

Profiel

 

Kennis en ervaring

 • HBO of WO niveau, bij voorkeur bedrijfskundig
 • 5-8 jaar relevante ervaring
 • Ruime ervaring met distributie via vestigingen
 • Beheersing van commerciële processen

 

Competenties

 • Uitstekende leiderschapsvaardigheden
 • Verandermanager
 • Uitstekende commerciële vaardigheden
 • Abstractie vermogen
 • Overtuigingskracht
 • Besluitvaardig

 

Persoonlijkheid

 • No nonsense
 • Matuur en stevig
 • Pragmatisch
 • Vallen en opstaan
 • Initiatief nemen
 • Optimistisch en doorzetter

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Margaux van Wijngaarden

Executive search specialist in Bouw & Industrie

 

Met een jarenlange ervaring en een enorm netwerk in de bouw en industrie en een liefde voor commercie, is Margaux ‘dubbel gespecialiseerd’ als executive search consultant. Ze is inhoudelijk sterk en gewend om advies en oplossingen op maat te leveren. Ze is duidelijk, direct, altijd scherp en kritisch waar nodig. Resultaatgedreven en daadkrachtig. En niet te vergeten: een goede luisteraar. Allemaal eigenschappen die in ons vakgebied uitstekend van pas komen.

 

Margaux van Wijngaarden
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 14 24 80 88
Margaux.vanwijngaarden@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Margaux

Susan Abbink

Executive search specialist in Telecom, Consumer Products & Logistics

 

De ontwikkeling en groei van onze klanten – dát is de focus in het werk van Susan. Als medeoprichter van Lyncwise bewijst zij als geen ander dat effectieve executive search staat of valt met een doelgerichte en vooral persoonlijke benadering. Zo komen de beste verbindingen tussen mensen en organisaties tot stand. Dankzij haar enorme netwerk, gedegen kennis van het (digital)marketing- en salesvakgebied en warme persoonlijkheid weet Sue altijd een goed resultaat te behalen. Ze is gestructureerd en gefocust, betrouwbaar en loyaal. Een prettige sparring partner, die behalve doortastend ook integer te werk gaat. Beter kunt u het eigenlijk niet treffen.

 

Susan Abbink-Rempt
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 477 600 37
susan.abbink@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Susan

Share this: