Regiomanager Groningen/Drenthe

 

 

 

Regiomanager Groningen/Drenthe

 

Organisatie

TopMondzorg is een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen, met als missie: ‘Een onbezorgde, stralende lach voor iedereen’. TopMondzorg bestaat uit circa 100 Dental Clinics tandartsengroepspraktijken, 18 TopOrtho orthodontiepraktijken, de Proclin verwijspraktijk, ouderenmondzorgdiensten MondzorgPlus en Omnios en de MKA-groep (kaakchirurgie).

 

TopMondzorg is onderdeel van de European Dental Group (EDG). EDG is, naast Nederland, actief in diverse andere Europese landen. In nauwe samenwerking met de eigenaar, richt EDG zich op de sterk consoliderende Europese tandheelkundige sector en streeft naar een leidende positie in de dental care markt in Europa. Leidend daarbij is de doelstelling om de beste tandheelkundige zorg te bieden, via sterke lokale merken zoals TopMondzorg en Dental Clinics.

 

Het motto van TopMondzorg is ‘voor elkaar’. Omdat de organisatie er als netwerk ‘voor elkaar’ is bij het leveren van kwalitatief hoogstaande mondzorg. En omdat de mensen van TopMondzorg met hun gedrevenheid dingen ‘voor elkaar’ krijgen.

 

TopMondzorg telt in totaal circa 2.750 collega’s waarvan 100 op het shared servicecenter in Hilversum. Dit servicecenter biedt ondersteuning op onder andere Kwaliteit & Veiligheid, HR, Financiële administratie, ICT en Marketingcommunicatie. Zodat de behandelende teams zich optimaal kunnen richten op de patiënt.

 

Voor aanvullende informatie, zie ook: www.topmondzorg.nl  en www.dentalclinics.nl

 

Cultuur

TopMondzorg kenmerkt zich als hands-on, ondernemend en zeer klantgericht. Met de waarden “Samen, open en betrokken” ligt de nadruk op verbinding én resultaat. Iedereen heeft hart voor de zaak en heeft een drive om de groeiende organisatie tot een succes te maken.

 

Operatie

De afdeling Operatie draagt zorgt voor een optimale ondersteuning van de tandartspraktijken op het gebied van kwaliteit & Veiligheid, HR, Financiële administratie, ICT en marketing voor alle formules. De Regiomanagers vormen de cruciale schakel tussen het servicecenter in Hilversum en de praktijken. Operatie zorgt voor een soepele afhandeling van verschillende dagelijkse processen, maar zorgt ook voor verbeteringen en vernieuwingen binnen de bestaande praktijken.

 

Positie

Achtergrond en doel Regiomanager

De Regiomanager bij Dental Clinics maakt deel uit van het team Operatie en werkt nauw samen met 7 andere collega Regiomanagers in het land; onderling is er regelmatig overleg om, in een open cultuur, beleid te maken en sturing te geven. De Regiomanager werkt ook samen met de diverse collega’s van het servicecenter.

 

Door regelmatige bezoeken aan de praktijken in zijn/ haar regio, zorgt de Regiomanager voor een optimale operationele bedrijfsvoering van deze praktijken. Met de tandarts-directeur en praktijkmanager bespreekt de Regiomanager waar mogelijkheden tot verbetering zijn en stuurt hij/ zij de praktijkleiding aan aan om de verbeteringen te implementeren. Tijdens deze bezoeken bespreekt de Regiomanager zaken op het gebied van begroting, planning en bezetting. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met het team Integraties; dit team is verantwoordelijk voor een soepele overgang en opname van een nieuwe praktijk in Dental Clinics. Na de integratieperiode van circa 3-6 maanden draagt het team integraties de operationele verantwoordelijkheid voor de praktijk over aan de Regiomanager.

 

Taken & verantwoordelijkheden

Naast de aansturing van de praktijken op met name commerciële KPI’s, stuurt de Regiomanager op financiële doelstellingen van de praktijken in zijn/ haar regio, en op de kwaliteit van de zorg, de dienstverlening en het opvolgen van alle richtlijnen. De Regiomanager rapporteert aan de Operationeel Directeur.

 • Geeft leiding aan de praktijkleiding en fungeert als primair aanspreekpunt voor hen
 • Versterkt de betrokkenheid van de organisatie binnen zijn/haar regioteam en bevordert zowel zelfstandigheid als het team gevoel
 • Verantwoordelijk voor het uitdragen van de richtlijnen en het jaarlijks behalen van de doelstellingen op praktijk niveau
 • Lost inhoudelijke issues op, waarbij de Regiomanager als sparringpartner fungeert voor de praktijkteams
 • Vinden van de juiste balans tussen het belang van kwaliteit van de zorg en operationele doelstellingen
 • Communiceert met de interne organisatie over de voortgang van de praktijken, over de eventuele issues overige lopende zaken
 • Coördineert en monitort de voortgang van de verschillende projecten.

 

Persoonlijk profiel

 

Opleiding en ervaring

 • Afgeronde opleiding op wo-niveau (voorkeur) of hbo+ niveau, met affiniteit voor Business en zorg
 • Minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare operationele managementfunctie. Meer ervaring is een pre
 • Kennis van en ervaring met het analyseren en sturen van commerciële en financiële resultaten
 • Bij voorkeur bekend met de mondzorg, maar dit is geen vereiste (wel een pre)
 • Kennis en vaardigheid in het begeleiden van veranderingen binnen organisaties

 

Competenties

 • Combinatie conceptueel/analytisch en operationele slagkracht
 • Analytisch en conceptueel vermogen. Plaatst situaties in een groter kader, overziet mogelijke gevolgen van ideeën. Fact-based
 • Rust, stevige persoonlijkheid en overtuigingskracht
 • Houdt overzicht, werkt gestructureerd
 • Resultaatgerichtheid, pragmatisch en doelgericht. Kan tegen een stootje. Staat stevig in zijn schoenen
 • Echt een doener die houdt van aanpakken en overtuigen
 • Is flexibel, empathisch en stressbestendig
 • Coachende capaciteiten. Is in staat om teams te inspireren en te ontwikkelen
 • Ondernemend en initiatiefrijk, signaleert kansen en gaat zelfstandig over tot actie. Impact door daadkracht
 • Organisatiesensitief, snapt hoe hazen lopen, toont stijlflexibiliteit, creëert acceptatie voor ideeën
 • Klantgericht samenwerken. Voelt zich verantwoordelijk voor de performance van het geheel
 • Communiceert open en direct. Kan goed luisteren. Schakelt goed met verschillende lagen in de organisatie
 • Verbindende kwaliteiten, creëert impact op alle organisatieniveaus

 

Aanvullende eisen

 • 5 dagen per week beschikbaar
 • TopMondzorg investeert in zijn medewerkers en vraagt daarom naar commitment voor langere tijd
 • Regelmatig ’s avonds aan het werk (als richtlijn gemiddeld twee avonden per week)
 • Bereidheid om veel binnen de regio te reizen en de praktijken te bezoeken
 • Woonachtig in Groningen/Drenthe, bij voorkeur centraal in Assen wegens spreiding locaties

 

Arbeidsvoorwaarden

Marktconforme arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat (leaseauto is onderdeel van het pakket).


Locatie

Regio Groningen/Drenthe en Shared Services Center TopMondzorg te Hilversum (circa 1x per maand)

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Erik Jan Doekes

Executive search specialist in Trade & Manufacturing, Consumer Goods, Retail & E-tail

 

Het leggen van verbindingen is een tweede natuur voor Erik Jan. Zijn drijfveer is om mensen te helpen om te doen waar ze goed in zijn. Zodat top-performers het verschil kunnen maken. Vooral de intrinsieke motivatie en drijfveren intrigeren hem. Opdrachtgevers leidt hij professioneel door de verschillende stadia van het wervings- en selectietraject. Hij is degelijk en grondig: altijd op zoek naar het best mogelijke resultaat. Wat hem verder kenmerkt, is zijn drive in combinatie met diepgaande kennis van de functiegebieden commercie, supply chain en operations. Al met al een bijzonder prettige gesprekspartner!

 

Erik Jan Doekes
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 50 95 20 05
erikjan.doekes@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Erik Jan

Share this: