Sales Manager

 

Sales Manager

 

Onderneming

 

Deltex

Op de plek waar ooit de gebroeders Extercatte hun eerste naaimachine lieten snorren staat nu een geavanceerd productiebedrijf. Voortbouwend op de handelsgeest en het improvisatievermogen van de grondleggers is Deltex uitgegroeid tot wat het nu is: één van de grootste producenten van dekbedden en hoofdkussens in de Benelux. Met topmerken als Cinderella en Essenza, met eigen merken als De Tesselaer en Eastlands en vele bekende retailerbrands en private labels bieden ze met hun assortiment altijd een oplossing op maat. Voor elke slaapwens en in elke prijsklasse. De oprichters zijn altijd uitgegaan van hun eigen kracht en dat doet het bedrijf tot op de dag van vandaag nog steeds. Al ruim 20 jaar leiden nu Monique de Wolf-Extercatte, dochter van de oprichter, en haar partner Erick de Wolf het bedrijf en zij koesteren het familiekarakter van hun bedrijf, omdat zij geloven dat kwaliteit mensenwerk is.

 

Ze zijn eigenzinnig uit overtuiging. Toen de textielindustrie op grote schaal koos voor productie in het buitenland handhaafden zij hun eigen productieproces in Delden. Daardoor behielden zij hun onafhankelijkheid, terwijl ze door strategische allianties met partners in Azië toch maximaal flexibel bleven. Zo werd Deltex voorloper van wat nu een nieuwe Twentse maakindustrie is geworden. Daar zijn ze trots op. Door vakmanschap te combineren met technologie geven zij de textieltraditie in de regio een duurzame toekomst. Bij hun klanten staan ze bekend als energiek en betrouwbaar. Door vernieuwend te zijn en continue hoge kwaliteit te leveren is Deltex een begrip geworden. Inmiddels al meer dan 55 jaar. Altijd met die vooruitziende blik.

 

Voor meer info, zie: www.deltex.nl

 

Motivatie : Droomfabriek

Slapen is een basisbehoefte net zoals eten en drinken; een goede nachtrust is dan ook essentieel om krachtig in het leven te staan. Daarin schuilt de motivatie en uitdaging van Deltex. Elke dag opnieuw werken ze aan de basisbehoefte van de mens : de producten van Deltex houden je comfortabel en warm.  De slaap vatten? Laat dat maar aan Deltex over!

 

Ambitie

Deltex is vanaf de start een gezonde en winstgevende organisatie en de ambitie voor de komende jaren is groot. Zo willen ze  internationaal gaan uitbreiden en Duitsland is het eerste land waar ze voet aan de grond willen krijgen, maar ook andere landen sluiten ze niet uit. Daarnaast zal begin 2021 een eigen webshop worden gelanceerd. Deltex kiest steeds meer voor grondstoffen van gerecyclede componenten om zo duurzamer te werken en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

 

Monique Extercatte, die samen met haar partner Erick de directie vormt:

“Bij Deltex zit zoveel passie, zoveel liefde voor het vak. Elke keer weer proberen we op een creatieve, innovatieve manier het verschil richting onze klanten te maken. De mensen die hier werken zijn trots, en Erick en ik zijn ook oprecht trots op hen. Waar wij als organisatie nu staan, wat we tot op heden hebben gerealiseerd en ook voor de ambities en toekomstplannen die voor ons liggen. In een veranderende markt gaan mensen steeds bewuster kopen. Daarom moet het simpelweg kloppen wat je produceert en verkoopt. Het past  dan ook in onze strategie om een nieuwe Sales Manager te werven. Een Sales Manager die, samen met ons, Deltex naar de next level brengt”.

 

Positie

 

Algemeen

De Sales Manager zal, in nauwe samenwerking met het management en directie, de visie en strategie vertalen naar concrete sales doelstellingen. Hij of zij zal de verantwoordelijkheid hebben over een Sales Team, bestaande uit 3 Key Accountmanagers en 2 Sales Support medewerkers, en draagt actief bij aan hun ontwikkeling en samenwerking. Hij of zij is een sterke manager die op een natuurlijke manier een goede leider en verbinder is. Met sterke focus op commercie zal het sales team naar de volgende fase worden geleid. Met als doelstelling structuur en groei door het (internationaal) uitbouwen van de merken en retailerbrands. Hij of zij creëert hierbij duidelijkheid en geeft prioriteiten binnen de organisatie aan.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Uitwerken en detailleren van het verkoopplan; budgetten, verkoopprognoses, omzetten en marges. Verantwoordelijk voor forecasting, planning en verkoopbegrotingen
 • Bewaken van omzetten en winstbijdragen door analyseren van verkregen verkoopgegevens
 • Proactief onderhouden, adviseren en uitbouwen van relaties met Key Accounts en prospects waarbij hij of zij enkele key accounts ook zelf begeleid. Vertaalslag van wens naar mogelijk kunnen maken
 • Meedenken en -werken aan de multi-channel strategie (retail, etail, eigen webshop, b2b en mogelijk nieuwe verkoopkanalen)
 • Richting geven, aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van het Sales Team. De professionele structuur verder uitwerken. Verzorgen van de bij de functie behorende administratieve werkzaamheden
 • Opstellen en bespreken van periodieke rapportages
 • Actief volgen van markt- , product- en merkontwikkelingen
 • In overleg met Marketing segmenteren van de markt en vormgeven van doelgerichte Sales en Marketingcampagnes en promotieactiviteiten
 • Internationale expansie. Eerste focus land is Duitsland

 

Persoonlijk profiel

 

Opleiding en ervaring

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan de laatste paar jaar in een leidinggevende rol
 • Relevante commerciële werkervaring. Bewezen ervaring en resultaten in retail en etail
 • Meewerkend voorman, goede Key Accountmanager
 • Affiniteit met textiel
 • Kennis van merken, retailerbrands alsmede ook private label
 • Affiniteit met IT-systemen (kennis CRM/King/Excel) is een duidelijke pre
 • Vloeiend in Nederlands en een goede beheersing, zowel in woord en geschrift, van de Duitse en Engelse taal

 

Competenties

 • Charismatische leider die het team naar een hoger niveau kan tillen, teamplayer
 • Commercieel sterk ook vanuit een helicopterview
 • Mensgericht, zelfstarter en in staat om zich respectvol en toch slagvaardig te bewegen in een hechte, hardwerkende onderneming
 • Sterke analytische en cijfermatige vaardigheden
 • Sterke communicatieve vaardigheden. Open, enthousiast, eerlijk en direct
 • Humor, gecombineerd met een gezonde portie ambitie en plezier. Verbinder, motivator, samen bereiken we het beste doel
 • Gewend om gestructureerd te werk te gaan maar ook snel kunnen schakelen, daadkrachtig
 • Heeft geleerd van vallen en opstaan en is hier sterker uitgekomen

 

Locatie

Delden, Twente.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Susan Abbink

Executive search specialist in Consumer Products | Logistics | IT

 

De ontwikkeling en groei van onze klanten – dát is de focus in het werk van Susan. Als medeoprichter van Lyncwise bewijst zij als geen ander dat effectieve executive search staat of valt met een doelgerichte en vooral persoonlijke benadering. Zo komen de beste verbindingen tussen mensen en organisaties tot stand. Dankzij haar enorme netwerk, gedegen kennis van het (digital)marketing- en salesvakgebied en warme persoonlijkheid weet Sue altijd een goed resultaat te behalen. Ze is gestructureerd en gefocust, betrouwbaar en loyaal. Een prettige sparring partner, die behalve doortastend ook integer te werk gaat. Beter kunt u het eigenlijk niet treffen.

 

Susan Abbink-Rempt
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Laapersveld 75, Hilversum
+31 6 477 600 37
susan.abbink@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Susan

Share this: