Sales Manager Acquisitie

 

Sales Manager Acquisitie

Organisatie

Sdu (voormalig Staatsdrukkerij en -Uitgeverij), is opgericht in 1814 door Koning Willem I. In 1988 privatiseert SDU en heet vanaf dat moment Sdu Uitgevers. Er verandert veel; de ministeries zijn niet langer gedwongen hun drukwerk door Sdu te laten verzorgen. Toch blijft de overheid een belangrijke klant, door de goede contacten en de expertise die Sdu in al die jaren heeft opgebouwd. Sdu is zich daarnaast meer gaan richten op het uitgeven van vakinformatie voor professionals (b-t-b), binnen de vakgebieden openbaar bestuur, juridisch & fiscaal en company compliance (toepassing van wet- en regelgeving binnen het Nederlandse bedrijfsleven).

 

Sinds begin 2013 maakt Sdu onderdeel uit van het Franse uitgeefconcern ELS (Editions Lefebvre Sarrut), een actieve speler in de Europese markt op het terrein van juridische vakinformatie en opleidingen. Sdu is – na Kluwer – de grootste juridische uitgeverij van Nederland. ELS, de Franse moedermaatschappij, is de grootste juridische uitgeverij van Frankrijk en de nummer 4 wereldwijd. Naast Sdu en Indicator in Nederland bestaan dochteruitgeverijen in de UK, België, Duitsland, Luxemburg, Spanje en Italië.

 

Samengevat levert Sdu een breed, multimediaal portfolio met toonaangevende titels. Ook biedt Sdu de mogelijkheid aan b-t-b klanten om hun kennis aan te scherpen en actueel te houden met opleidingen, events, cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten. Sdu staat bekend als een sympathiek en toegankelijk bedrijf met een informele sfeer, waar een sterke commerciële en klantgerichte drive centraal staat en waarin iedereen helder en open met elkaar communiceert. Er werken bij Sdu circa 350 professionals.

 

Positie

Als hoofd van hun New Business Field Sales team geef je leiding aan 10 Accountmanagers. Het doel van jou en je team is uit de markt te halen wat erin zit en maximale new sales te realiseren. De producten die je met je team verkoopt zijn digitale kennis- en workflow-producten, gericht op advocaten, notarissen, fiscaal adviseurs, veiligheidsprofessionals en decentrale ambtenaren.

 

Een goede samenwerking met je collega managers binnen Sales en Service is cruciaal voor het succes van jouw team. Daarnaast trek je intensief op met de marketeers die je onder andere ondersteunen bij het genereren van leads voor jouw team. Ook de sales analist is een belangrijke sparring partner voor je. Hij geeft je inzicht in prestaties van jouw team en geeft aanbevelingen welke onderdelen in het sales proces verbeterd kunnen worden.

 

Je focus ligt grotendeels bij je Accountmanagers en hun prospects, maar ook jouw interne netwerk is erg belangrijk. Je werkt nauw samen met de uitgeefteams zodat er over en weer goed inzicht is in elkaars activiteiten.

 

In de functie van Sales Manager voer je de volgende taken uit:

 • Je reist regelmatig mee met de Accountmanagers en helpt ze hun prestaties te verbeteren door goede feedback te geven.
 • Je stelt plannen op die ervoor gaan zorgen dat de doelstellingen behaald worden.
 • Je stuurt op basis van cijfers. Daarom besteed je veel tijd aan het analyseren van o.a. bezoekfrequentie, conversie ratio van bezoek naar offerte en van offerte naar deal, gemiddelde orderwaarde etc.
 • Je zorgt ervoor dat het CRM-systeem op de juiste manier door de Account Managers wordt gebruikt. Dit is cruciaal om factbased marketing en sales te kunnen bedrijven.
 • Wekelijks stel je een rapportage op waarin je de belangrijkste stakeholders informeert over de voortgang van jouw team.

Je rapporteert aan de Commercieel Directeur van Sdu.

 

Profiel

 • Je hebt minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring in een soortgelijke rol
 • Je bent een echte people manager met een positieve instelling die staat voor resultaat
 • Je voelt de verantwoordelijkheid voor het resultaat van jouw team en bent niet bang om moeilijke beslissingen te nemen als de situatie daar om vraagt
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur binnen Commerciële Economie of Bedrijfseconomie
 • Je bent analytisch zeer vaardig en ziet snel verbanden
 • Je kunt goed planmatig werken: doelstellingen vertalen in concrete acties, gebruikmakend van een tijdsplanning en de voortgang bewakend
 • Je bent enthousiast, nieuwsgierig en gedreven en overlegt makkelijk met collega’s op allerlei niveaus binnen o.a. Sales, Marketing, Uitgeefteams en Directie
 • Je beschikt over goede presentatie-vaardigheden zodat je je boodschap helder aan je team kunt overbrengen
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift

 

 Arbeidsvoorwaarden

Je komt te werken in een team van gedreven en enthousiaste mensen die allemaal hetzelfde doel nastreven: een succesvolle business runnen! Uiteraard ligt er een uitgebreid inwerkprogramma voor je klaar en word je geholpen om zo snel mogelijk operationeel te kunnen zijn. Naast een marktconform salaris kent Sdu een interessante bonusregeling en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk keuze budget waarmee je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra verlof of je vakantiegeld flexibel kunt laten uitbetalen. Daarnaast heb je in deze functie de beschikking over een leaseauto, laptop en smartphone. Sdu hecht veel belang aan je professionele ontwikkeling: zo kun je deelnemen aan het Learning & Development programma en hebben ze een eigen Sdu platform – LINK – gericht op netwerken, inspireren en kennisdelen.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Annelien Jordense

Executive search specialist in Media, Retail & Energy

 

Door haar jarenlange ervaring als recruitment manager en inkoopmanager bij onder andere Stork, Enexis en Reed Business kent en begrijpt Annelien de uitdagingen in meerdere markten. In haar kast prijken de awards die ze kreeg voor onder andere ‘beste sollicitatie-ervaring’ en ‘beste recruitmentcampagne’. Nog veel waardevoller is haar grote en brede netwerk met betrekking tot Sales, Marketing, Inkoop en HR posities. Het voeren van persoonlijke gesprekken en het samenbrengen van mensen zijn belangrijke energiebronnen voor haar. Op haar eigen, attente wijze is ze to-the-point en schakelt ze snel. Open, eerlijk, direct en duidelijk. Iemand bij wie je zeker weet ‘dat het goed komt’.

 

Annelien Jordense
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 55 78 03 43
annelien.jordense@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Annelien

Share this: