Sales & Marketing Manager, lid MT

 

 

Manager Sales & Marketing
lid MT

 

Organisatie

Onder de Nederlandse baksteenfabrikanten neemt het toonaangevende familiebedrijf Rodruza, met haar hoofdkantoor in Nijmegen en twee steenfabrieken in het Gelderse Rossum en Gendt, een speciale positie in. Als één van de grotere producenten van keramische gevel- en straatstenen is de onderneming in staat om de nationale en internationale architect te laten kiezen uit een exclusief assortiment.

 

Rodruza heeft in de afgelopen jaren onder nieuw management een transitie doorgemaakt naar een duidelijke positionering in het hogere segment. De commerciële inspanningen richten zich op actieve acquisitie bij architecten en ontwikkelende aannemers. Het verkoopteam is vrijwel geheel vernieuwd en Salesforce wordt als spil in de verkoopaanpak ingezet. De website is vernieuwd en aangevuld met online tools en social media activiteiten. Professionele fotografie en deelname aan architectenbeurzen worden ingezet om de doelgroep te inspireren en de merknaam met de payoff “Living bricks” te promoten in de geheel nieuwe huisstijl.

 

Rodruza staat bekend als een toegankelijke, jonge en tegelijk professionele onderneming. Er werken ongeveer 70 mensen. De bedrijfsresultaten zijn de afgelopen jaren zeer goed geweest. Er wordt veel geïnvesteerd in innovatie en waarde gehecht aan het maken en onderhouden van langdurige relaties. Er heerst er een informele werksfeer.

 

Positie en persoonlijk profiel

De Manager Sales & Marketing werkt aan de verdere versteviging van Rodruza als merk in het hogere segment. Hij/zij is verantwoordelijk voor de éénduidige positionering en profilering van Rodruza als onderneming, zowel extern als intern. De Manager Sales & Marketing zal direct rapporteren aan de Algemeen Directeur en wordt verantwoordelijk voor een team van regionale Accountmanagers en de Inside Sales.

 

De Manager Sales & Marketing heeft een brede verantwoordelijkheid: het ontwikkelen van de voornaamste accounts en relaties in binnen- en buitenland, het aansturen en individueel coachen van het team, en het waarborgen van de business resultaten. De Marketing focus richt zich op het ontwikkelen van het assortiment, de product innovatie en de groei van het aandeel exclusieve gevelstenen. Het ondersteunende Communicatieplan omvat uitbreiding van activiteiten en verdere innovatie op online gebied (tools, webshop, customer journey) met een heldere identiteit en boodschap.

 

De kandidaat is hbo+/academisch opgeleid en in staat te werken op een hoog professioneel niveau. De Manager Sales & Marketing is het commerciële boegbeeld van de onderneming en heeft een voorbeeldfunctie naar de hele onderneming. Hij/zij levert een substantiële bijdrage aan strategie en commerciële besluitvorming. De kandidaat vertaalt de visie, missie en strategie naar praktisch uit te voeren doelen voor het commerciële team. Gaat gestructureerd, ondernemend, authentiek en openminded te werk. Rodruza zoekt een kandidaat die schakelt tussen strategie (denken) en operationele slagkracht (slimme uitvoering). Een verbinder die goed is in het beter maken van mensen. Niet een te groot ego. Brengt structuur en nieuwe energie. Iemand met een hoge gunfactor. Verbindt zich gedurende lange termijn aan een bedrijf en zijn doelstellingen. Gemotiveerd, betrokken, loyaal en betrouwbaar.

 

Puntsgewijs:

 • Academisch denk- en werkniveau.
 • Ruime ervaring in of gerelateerd aan “de Bouw” als Commercieel eindverantwoordelijke van een middelgrote onderneming die commercieel projectmatig opereert.
 • Hoog energieniveau. Gedreven persoonlijkheid die zich gemakkelijk in een directe en no-nonsense cultuur kan bewegen.
 • Creatief en oplossingsgericht. Realisatie en overtuigingskracht.
 • Ruime ervaring bij een productiebedrijf.
 • Veelzijdig, breed geïnteresseerd in nieuwe technieken, aanpakker.
 • Hoog professioneel met een praktische inslag en aanpak. Gestructureerde manier van werken.
 • Motiveren en coachen van de gecommitteerde medewerkers. Zorgen voor optimale samenwerking en bevorderen van een gezonde cultuur van ondernemerschap, klantgerichtheid en flexibiliteit.
 • Sterke communicatieve en beïnvloeding skills.
 • Bruggenbouwer en organisatiesensitief. Legt verbinding en creëert draagvlak.
 • Sensitief: op basis van inlevingsvermogen actief schakelen in communicatieniveaus en overtuigingsstijlen
 • Creatief en innovatief: komt met nieuwe ideeën, benaderingen en inzichten. Zoekt mogelijkheden voor de organisatie om zich te verbeteren.
 • Zoekt en signaleert kansen en neemt initiatief. Veranderingsgezind en flexibel.
 • Resultaatgericht met monitoring van voortgang.
 • Gezien de internationale markt die Rodruza bedient is een uitstekende beheersing van de Engelse taal noodzakelijk, de Duitse taal gewenst.

 

Arbeidsvoorwaarden

De positie is aantrekkelijk vanwege de brede verantwoordelijkheid, de mogelijkheid een persoonlijke invulling te geven, de dynamiek binnen het bedrijf en de groei-ambities. Hier succesvol zijn betekent het grote zichtbare verschil maken. Daarnaast zijn er uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De uiteindelijke hoogte van het salaris hangt mede af van de huidige salarisindicatie van de kandidaat. Een auto, pensioenbijdrage, laptop en mobiele telefoon behoren tot de standaarduitrusting.

 

Procedure

Lyncwise Executieve Search & Interim te Hilversum heeft de exclusieve opdracht verworven voor de invulling van deze vacante positie. Na een interview met Joost Ouwerkerk van Lyncwise wordt besloten welke kandidaten voor te dragen. Een assessment en referentie check kunnen deel uit maken van de procedure.

 

Locatie

Hoofdkantoor Nijmegen

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Joost Ouwerkerk

Executive search specialist in Industrie & Handel

 

Joost is mede-oprichter van Lyncwise. Hij is vakman en trusted advisor, die dagelijks werk maakt van het verbinden van mensen en organisaties. Het gericht toewerken naar de ‘stip op de horizon’ is wat hem drijft. Hij zet zijn kennis en ervaring in bij mkb-, familie- en private equity-bedrijven. Posities: commercie, operations en finance. Klanten merken vaak op dat Joost ‘echt bij hen past’. Dat komt door zijn persoonlijke en professionele aanpak. En ook heel fijn in dit vak: hij ‘leest’ mensen goed en beschrijft ze in essentie.

Joost Ouwerkerk
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 290 038 95
joost.ouwerkerk@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Joost

Share this: