Senior Project Manager Bouw

Eurofins

 

Senior Project Manager Bouw

 

Organisatie

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.
Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 47 landen met een pro forma omzet van € 4.2B in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR 24%) en verwacht in 2020 een omzet van € 5.0B te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

 

De mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

 

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 650 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico). Deze labs behoren al meer dan 40 jaar tot de top van milieulaboratoria in Nederland. De activiteiten kennen momenteel zeer gunstige marktomstandigheden en breiden sterk uit.

 

Positie

De Senior Project Manager Bouw krijgt de verantwoordelijkheid over het uitwerken van verschillende scenario’s voor de verdere opschaling van het grootste milieu laboratorium van Europa. Dit project omvat de totale business case. Verbouwen of misschien wel nieuwbouw? De start omvat een zeer grondige analyse van de status quo van de bestaande complexe operationele organisatie enerzijds en de toekomstvisie en groeiambities van de directie anderzijds. Vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met Operations, Quality, R&D, Finance, HR en de Director LEAN.

 

Verantwoordelijkheden

 • Grootschalige analyse van de huidige organisatie en faciliteiten; onder andere bestaande productieprocessen, risico’s en gebreken
 • Inventariseren van de requirements. Bij voorkeur gebaseerd op LEAN principes
 • Uitwerken scenario’s en adviseren naar het management over de benodigde verbouwing dan wel nieuwbouw
 • Blauwdruk van de TO BE Faciliteit en operationele organisatie
 • (Mede-)opstellen en bewaken van budget
 • Afstemming met inkoop omtrent optimalisatie van de inkoop
 • Bouwproject begeleiden; dagelijks contact met bouwbegeleider over voortgang en timing van de deelprojecten
 • Projectmatige begeleiding van ingebruikname

 

Reporting: Managing Director Environment Testing Benelux
Stakeholders: Operations, R&D, Quality, Sales, Finance, Facilities, Inkoop, HR, externe leveranciers

 

Persoonlijk profiel

De ideale kandidaat is in staat de bestaande complexe operationele organisatie snel te doorgronden en een gedegen plan te ontwikkelen voor toekomstige groei in de nabije toekomst. Hij of zij is in staat om conceptueel te denken en samen met verschillende stakeholders een succesvolle verbouwing of nieuwbouw en daarmee verdere opschaling van de capaciteit te realiseren. Business denken en goede communicatieve vaardigheden zijn daarbij key.

 

 • in Engineering, Business Management, Science, Process Engineering of vergelijkbaar
 • Minimaal 10 jaar werkervaring in een complexe productie omgeving
 • Ervaring met het leiden van een grootschalige verbouwing of nieuwbouw. Incl. bouwbegeleiding
 • Kennis van verbetermethodieken zoals LEAN is een pre
 • Ervaring met ontwerp software als AutoCAD of BIM is een pre
 • Sterk analytisch onderlegd
 • Zelf startend, ondernemend en een gezonde dosis lef
 • Communicatief sterk
 • Natuurlijk leiderschap
 • Creatief, pragmatisch en energiek
 • Resultaatgericht, hands-on en overtuigend
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Drive en ambitie om verder te groeien binnen de Eurofins organisatie

 

Arbeidsvoorwaarden

Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis aan managementervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen biedt Eurofins kansen voor talent voor nationale en internationale vervolgstappen. Eurofins biedt een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden. En uiteraard een team met enthousiaste en gedreven collega’s.

 

 

CONTACTPERSOON LYNCWISE EXECUTIVE SEARCH & INTERIM

Dorien Weber

Executive search specialist in Manufacturing, Energy & Logistics

 

Een senior consultant en business partner met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Operations, Supply Chain, Operational excellence (Lean Six Sigma). Door haar netwerk en brede ervaring, onder andere als managing consultant bij Fairlaine, weet Dorien bovendien snel het gevraagde profiel helder te krijgen en de juiste verbindingen tot stand te brengen. Gedreven, authentiek, betrouwbaar, gedisciplineerd en eerlijk: allemaal woorden die op haar van toepassing zijn. En die wellicht verklaren waarom ze zo’n grote gunfactor heeft.

 

Dorien Weber
Partner bij Lyncwise Executive Search & Interim Management
Bergweg 40, Hilversum
+31 6 111 712 21
dorien.weber@lyncwise.nl
Linked-In profiel van Dorien

Share this: